Epic Games > Steam

Bu Epic'te launcher sorunu yaşayan arkadaşlar ne yaşıyor merak içindeyim. 2 yıldır Steam yüzü açmadım; bir oyunumun açılmadığını, hata verdiğini, teklediğini dahi görmedim.
 
Bak güzel arkadaşım benim, bazı oyun şirketleri TL'yi takip etmiyor. Steam'e veriyor, Steam bunu şu kadar birime çıkaralım diyor ve piyasaya olağandan çok daha düşük fiyattan çıkıyor. Anladın mı?
Bu şekilde zannetmeye devam edebilirsin "güzel arkadaşım". O zaman aynı mantıktan devam edecek olursak Steam'deki bazı oyunların Epic'te daha pahalı olması gerek. (indirimler dışında konuşuyorum, indirimlere bakarsak bazı oyunlarda Epic'te daha ucuz olur.) Ama bakıyoruz öyle mi? Değil. Çünkü firmalar oyunları yayınlarken kuru tek bir tıkla iki platformda da ekranlarında görüyorlar. Steam'de oyun yayınlamış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
 
Steam kendi bünyesinde çalıştırdığı şirketlere fiyat sabitletir, diğer oyunlarda ise kuru 1,25 ile 3 TL arasına denk getirecek bir şekilde teklif yapar. Bağımsız ve küçük oyun yapımcıları "koskoca Steam yapımcıları benden iyi mi bilecek?" dediği için ve kendi bünyesinde kurları araştıracak çalışanları olmadığı için kabul etmeyi tercih ediyor ancak büyük oyun yapımcıları kendi bünyesinde kurları araştıracak çalışanları barındırdığı için Steam'in teklifine uymaz ve kendi fiyatını koyar. Yanlış bir bilgi yok.
Hocam, bunu nerden okudunuzda sallıyorsunuz bilmiyorum ama öyle değil. :) Oyun yayınlamayı deneyin bir ara. Çok bir şey istemiyor Steam oyunlarını mağazalarına kaydetmeniz için. O fiyat belirleme ekranını gördükten sonra anlattığınız hikayelerin safsata olduğunu görürsünüz.
 
Sırf bunun için bilgisayarımın açamayacağı oyunların yorumlarından takılan ben :D
 
Steam ile şovun alakasını anlamadım. Oyun profillerinden bahsediyorsanız o zaman insanlar İnstagram profili de açmasın. Hem çizim paylaştıktan sonra insanlarla muhabbet başlatmak gayet eğlenceli oluyor, oyun incelemeleri de gayet hoşuma gidiyor. İnsanlara hediye verme mantığı da gayet iyi, puan dükkanı da gayet hoş bence. Böylece hem platformdan hem de oyunlardan zevk almış oluyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı