Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows görünümü daha iyi geliyor bana. Bu kişisel tercih ama Linux dağıtımlarındaki görünümler bana Windows kadar iyi gelmiyor. Nasıl diyeyim, bildirim yeri hoşuma gitmiyor mesela, görev çubuğu hoşuma gitmiyor, bir şeyi hoşuma gitmiyor mutlaka. Sık format atan biriyim, her formatta da bir ton kişiselleştirme ile uğraşmak ta istemiyorum açıkçası. Fakat Ubuntu'yu gözüme kestirdim, görünümü kusursuz gibi geldi bana. Fakat test diskime de Windows 8.1 dışında işletim sistemi kurulamadığı için (kurarken hata veriyor) mecburen Windows'ta kalıyorum. Sanal makine de kuramıyorum, bir işe yaramaz hurda anakart sanallaştırmayı bile desteklememekte çünkü. Dual-bootta da daha önce bir çok kez Windows+başka Windows sürümü şeklinde dual-boot yapmama rağmen hiç Windows+Linux şeklinde dual-boot yapmadım ve bir şeylerin içine etmekten korktuğum için de kalkışmadım. Yeni diskim olursa Windows 11 kurduğum diski Linux dağıtımları denemeye kullanıp en başta Ubuntu'yu deneyeceğim. Kısacası bir şans vermeye değer :)
 
Bigisayarda anakartımı değiştirince format atmam gerekmişti, abimin MacBook Pro'sunu kullanıp bir boot USB oluşturayım dedim, cihaz taktığım USB'yi bile görmedi 🤣🤣 Niye mi kullanmıyorum? İstesem de kullanmama izin vermiyor 😀
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Wine, Proton gibi programlar sayesinde sıkıntılı olmayan bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsak geçmeyi çok isterim. Sıkıntı oluyor mu?
Yanlızca Online oyunlarda sıkıntı oluyor diğer oyunlar GTA 5, CyberPunk gibi oyunlar sıkıntısız.
CSGO, EuroTruck ve Hearts of İron gibi oyunların doğrundan Linux desteği var zaten.
 
İşimde kullandığım programların Linux desteği yok. Emulator gibi şeylerle de kullanılamıyor. Ayrıca bana gereksiz geliyor. Aşırı fanatik bir kitlesi var. Sanki Linux kullanmayanlar bilgisayardan anlamıyormuş havası veriyorlar(böyle yapmayan azınlığı tenzih ediyorum). Herkes Linux kullansın istiyorlar. Param var. Sistemim iyi. Kendimi söğüşletmeyi seviyorum ve Linux kullanmıyorum. Sana ne?
 
Elementary OS'u yıllar önce kullanmıştım fakat LibreOffice'i beğenmemiştim. Office programları veya muhasebe programları kullanan arkadaşlar da muhtemelen Windows'u tercih edecektir. Spesifik konulara bakıldığında Windows bu yüzden hâlâ daha çok tercih ediliyor ve kullanımı daha kolay.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı