Saldırgan köpeklere karşı nasıl davranmalıyız?

darkdragonx

Decapat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
322
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba herkese, üniversitemizin kampüsü büyük ve ormanlık olduğu için çok fazla köpek barınıyor. Bu köpekler özellikle akşamları gruplaşıp geziyorlar. Mecbur ben de gitmem gereken yere giderken yanlarından, yakınlarından geçiyorum. Saldırmalarından korkuyorum. Köpekten kaçmayın, korktuğunuzu belli etmeyin diyorlar ama o bana koşarsa ben duracak mıyım yani tam anlamadım. Bir kere yurdun yanına gidecektim bir şey için. Köpek orada yatıyordu ve birden bana bayağı havladı. Ben de daha fazla sinirlendirmeyim deyip geri dönmek zorunda kaldım :) nasıl davranmam gerektiği hakkında tavsiye verir misiniz? Normalde köpekleri çok severim bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dolmuş vs varsa o yolu geçene kadar dolmuşla ya da bir tanıdığınızın arabasıyla gitmek için rica edebilirsiniz. O kadar köpeğe karşı şansınız yok çok riskli.
 
Köpeğin üstüne doğru hareket yapınca bazen saldırmaktan vazgeçiyorlar, en azından bana olunca öyle yapıyorum kaçmak yerine üstlerine doğru yürüyüp vuracakmış gibi elimi kaldırınca saldırmaktan vazgeçiyorlar. Anladığım kadarıyla eli havaya kaldırmak köpekleri korkutan sizi güçlü gösteren bir şey, tabii bunu genelde bir iki köpek saldırırken yaptım daha fazla sayıda köpek olursa bilmiyorum, son hız kaçmak yerine yüzün onlara dönük yavaş yavaş onlardan uzaklaşmayı denesen daha etkili olabilir, köpekte gerçekten deli değilse sen onlara doğru hamle yapınca durmasını veya yavaşlamasını biliyor.
 
Sert davranmanız lazım, havlayan köpeğe beden diliyle, ninja hareketleriyle falan karşı çıkamazsınız. Siz de bağırın, hala geliyorsa basın tekmeyi. Hoş değil ama gerçekten tehlikeliler.
 
Köpekler bana saldırınca ben de onlara koşuyorum bağırarak. Genellikle işe yarıyor ancak bazen onlar daha da hırçınlaşabiliyor ve sonu pek hayır olmuyor :)
Üstlerine gereğinden fazla yürürseniz savaşmaktan başka şansları kalmadığı için onlarda tekrar saldırmaya başlayabiliyorlar, tam yerinde bırakmak gerek, tecrübem bu şekilde en azından.
 
Üstlerine gereğinden fazla yürürseniz savaşmaktan başka şansları kalmadığı için onlarda tekrar saldırmaya başlayabiliyorlar, tam yerinde bırakmak gerek, tecrübem bu şekilde en azından.
Bana koşmaya başladıklarında ben de pek hızlı olmadan üzerlerine koşuyorum, zaten kaçmaya başladıklarında bırakıyorum da bazıları kaçmıyor.
 
Bizim köyümüzde beslediğimiz kendi köpeğimizi severken aniden kolumu tutmaya kalkmıştı, hala izi duruyor. Köpekler kedilerden daha agresif bence.
Hocam öyle zaten ya normalde çok severim köpekleri de işte ne yapacakları belli olmuyor cidden. Bazen tehdit olarak algılıyor veya keyfii şekilde korkutmaya çalışıyorlar anlamadım yani :)
Dolmuş vs varsa o yolu geçene kadar dolmuşla ya da bir tanıdığınızın arabasıyla gitmek için rica edebilirsiniz. O kadar köpeğe karşı şansınız yok çok riskli.
Kampüs içinde yurtta kalıyorum. Maalesef gidebileceğim zaman ring kullanıyorum ama işte her gün dışarı çıkıyorsun illa ki karşılaşıyorsun köpeklerle. Mesela yan binadaya açık büfe kahvaltı almak için gidiyorum köpekler bekliyor bahçesinde. Kaçış yok, nasıl davranmam gerektiğini öğrenmem lazım.
Köpeğin üstüne doğru hareket yapınca bazen saldırmaktan vazgeçiyorlar, en azından bana olunca öyle yapıyorum kaçmak yerine üstlerine doğru yürüyüp vuracakmış gibi elimi kaldırınca saldırmaktan vazgeçiyorlar(Anladığım kadarıyla eli havaya kaldırmak köpekleri korkutan sizi güçlü gösteren bir şey.), tabii bunu genelde bir iki köpek saldırırken yaptım daha fazla sayıda köpek olursa bilmiyorum, son hız kaçmak yerine yüzün onlara dönük yavaş yavaş onlardan uzaklaşmayı denesen daha etkili olabilir, köpekte gerçekten deli değilse sen onlara doğru hamle yapınca durmasını veya yavaşlamasını biliyor.
Bunu hiç denemedim ya bir kere deneyeceğim köpek saldırmaya kalkarsa ama o adrenalinde kaçmadan durabilir miyim bilmiyorum.
 
Bu itlerin toplanıp barınağa kapatılması lazım. Çeteleşip insanların hayatını tehlikeye atan, insanlara saldıran insanlar tutuklanıyor da neden köpekler neden serbest bırakılsın ki?
Beni kovalayan köpekleri ben de kovaladım şu ana kadar ve hiçbir sorun yaşamadım. Köpekten kaçmak yerine üzerlerine gidiyorum ama günün birinde köpekler daha güçlü çıkarsa hayatımı kaybedebilirim. Ben riski alıyorum, kaçmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı