Köpek saldırısından nasıl korunur?

Airpods'a benzeyen sarı şey. O kısırlaştırılmış demek oluyor sanırım.
Aga adam onu demiyor, cebinde taşıdığın bir şey var basıyorsun köpekleri rahatsız edecek, insanları etkilemeyecek bir frekansta ses yayıyor.
Selam, bazı yerlere giderken hani bir ilden başka bir ile geçerken gibi ıssız sadece arabaların geçtiği, eski bir fabrika olan bir yoldan geçiyorum ve fabrikadan karşıya geçince de bir yol var. Arada köpekler bu yan yoldan gelip fabrikaya karşıya geçiyor. Ben bu yolun önünde geçerken bir köpekle karşılaşmıştım havlayarak üstüme koşturuyordu meğer karşıya geçecekmiş, ama bu köpek saldıracak olsaydı ne yapmam gerekirdi?
Karşılaştığınız köpek eğer cins değilse (dogo argentino, pitbull vs.) normal sokak köpeğiyse sakın kaçmayın. Kaç tane olursa olsun, isterse 20 tane olsun. Çocukluğum geçti o tarz yollarda bana da çocukken babam öğretmişti her zaman her yerde işe yarar:
- Korkmayacaksınız, sakın arkanıza almayın köpekleri yani ne yaptıklarını görüyor olun yoksa arkadan gelip ısırıp edebilirler. Onlar hamle yapmadıkça yolunuzda yürüyün. Baktınız havlıyorlar üzerinize geliyorlar siz de onlara bağırın, ayağınızı yere vurun falan bir şekilde korkutun. Devam ediyorlar çok kalabalıklar diyelim. Bu durumda da varsa çanta, hırka gibi bir şeyi elinize alıp onlara doğru savurun sağa sola. Hiçbir şey yoksa mecbur artık kollarınızı sağa sola sallayın üzerlerine gidin. Bunu yaptığınız tüm sokak köpekleri isterse sürü olsun dağılacaktır.
Sayısız kere yaptım bunu hayatımda hep de işe yaradı.
Yalnız önemli bir husus köpeğin üzerine giderseniz kıstırmayın köpeği, her zaman kaçacak alanı olsun. Yani atıyorum üzerine gittiniz köpeğin ve köpeği sıkıştırdınız kaçacak yer bırakmadınız. Bu durumda kaçamayacağından son çare üzerinize atlayıp maksimum hasar vermeye çalışacaktır.

Cins köpek ise onlara ne yapılır bilmiyorum ama ben denk gelirsem topuklarım :D

Köpek kovucular yaşlı köpeklerde işe yaramıyor daha genç olanlarda etkili.
Elektroşok sesinden kaçıyorlar mı denemedim ama etkili olabilir.

Aga adam onu demiyor, cebinde taşıdığın bir şey var basıyorsun köpekleri rahatsız edecek, insanları etkilemeyecek bir frekansta ses yayıyor.
Aynen hocam kusura bakmayın yanlış anlamışım. O cihazı biliyorum ama gerçekten işe yarıyor mu fikrim yok. Bir ara popüler olmuştu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı