Bakan Koca: 4000 Suriyeli Sağlık Personeli İstihdam Edildi

Evet adam akıllı Türkçe bile konuşamayan biri ile.
Türkçe konuşanlar vatandaşın yüzüne bakmıyor.
O zaman devletin gidecekleri varsa gitsinler demeyecek. Kendini ar*p doktorlara emanet edebilirsin.
Ederim, sağlık bu. Sağlığın dini, dili, ırkı olmaz. İngiliz doktorada muayene olurum, Türk'e de, Arap'a da. Bilimin dili birdir, işinin ehli kimse ondan hizmet almayı yeğlerim. Bağnaz kafalar gibi şucu, bucu diye insan ayırmam.
 
Size 3 ay önce başıma gelen olayı anlatayım iyi okuyun. İş kazası geçirdim. Çorlu devlet hastanesi cildiye bölümüne gittim. Sabah saat 10 civarlarıydı. Kapının önü ana baba günü, doktor da öğleden sonra izin almış öğleden sonra çalışmayacak. Sırayı akşama kadar bekle hayatta gelmez o derece kalaba. Neyse sıra numarası alıp bekledim, baktım sıra gelecek gibi değil imkansız. Sırası gelen bir vatandaştan rica ettim, elimi görüp sırasını verdi sağ olsun. İçeri girdim elime acil pansuman yapılması lazım şişik ve yanık. Doktorun ismine dikkat etmedim girerken, içeriye bir girdim doktor Suriyeli. İş kazası geçirdim önceliğim var diyorum insan gibi durumumu anlattım elimi gösterip elim berbat bu arada. Yarım yamalak Türkçe ile git şikayet et bakmıyorum deyip terslemeye başladı, adam yüzüme bile bakmıyor bu arada. Hastanenin başhekimliğine gidip şikayet ettim. 30 dakika sonra başhekim sekreteri ile odasına girdik tekrar, yine atar gider yapıp bakmadı bana ve onun bölümü olmasına rağmen bu hastanın bölümü burası değil ben buna bakmam diye diretiyor. Plastik cerrahi bölümüne gitsin diyor. Başhekim sekreteriyle de tartıştılar 5 dakika boyunca, kadın randevunun bölümü doğru demesine rağmen inat etti bakmadı elime. Orada doktoru dövecektim, sakinliğimi koruyup bir şey yapmadan çıktım bela okuyarak. Bunlar çok yüzsüz arkadaşlar haberiniz olsun insanlıkları da yok. Takdir sizin...
 
Son düzenleme:
Ederim, sağlık bu. Sağlığın dini, dili, ırkı olmaz. İngiliz'ler doktorada muayene olurum, Türk'e de, Arap'a da. Bilimin dili birdir, işinin ehli kimse ondan hizmet almayı yeğlerim. Bağnaz kafalar gibi şucu, bucu diye insan ayırmam.

Kendini hangi doktora emanet edersen et. Bir suru universite acip mezun olan binlerce Türk gencini atamadan gidip araplari yerlestirirsen, mevcut doktorunun haklarini tanimazken, bu olmayan ekonomi de gereken imkanlari saglamazsan bende giderim baskasi da gider. Sen kafani kuma gommeye devam edebilirsin.
 
İyi olmuş. Haftalardır hangi randevumuza gitsek, o narin "yerli" doktorcuklarımız grevde oluyordu. En azından iyi kötü hizmet alırız.

Yol yordam bilmeyen Arap doktorunla başarılar o zaman eğer devlet doktorlara iyi baksaydı ve ne hali varsa görsünler tarzı açıklamalar yapmasaydı şu an doktorlar grev yapmazdı. "insanı yaşat ki devlet yaşasın"
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini hangi doktora emanet edersen et. Bir suru universite acip mezun olan binlerce Türk gencini atamadan gidip araplari yerlestirirsen, mevcut doktorunun haklarini tanimazken, bu olmayan ekonomi de gereken imkanlari saglamazsan bende giderim baskasi da gider. Sen kafani kuma gommeye devam edebilirsin.
Güle güle. Selametle.
 
Güle güle. Selametle.
Buradaki olay o bu şu değil. Bende sağlıkçıyım ve atanamadım. Her yıl 9,000 yeni sağlıkçı mezun olurken ve boş boş etrafta dolanan 115,000 (evet yanlış okumadınız 115,000) sağlıkçı varken ve Türk Doktorlarına "atama sözü" vermene rağmen gidip Suriyeli doktorları atarsan tabi isyan ederiz. Hem söz ver hem elin mültecisini ata. Yok öyle yağma.
Ne kadar iyi eğitim gördükleri de sorgulanır elbet...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı