İnanç vergisi olmalı mı?

İnanç vergi olmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    152

Delusion

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
2.690
Çözümler
4
Şu an ülkemizde yapılan ibadethaneler ve masrafları tüm halkın vergileri ile karşılanmakta ve bunun hem inanmayanlar hem de dinler arasındaki adaleti sağlamak açısından inanç vergisinin olması görüşündeyim. Türkiye'de 10 milyondan fazla alevi var ve sünnî ve alevî sayısı ibadethanelere oranlandığında, aleviler açısından adaletsiz bir durum olduğu apaçık. Türkiye'de şu an 89.256 camii bulunurken, 948 tane cemevi bulunmaktadır. İnançlı kişilerin maaşından kesilen belirli bir ücret her dinin kendi kuruluşuna yatırılır ve hem dini inanç sahibi olmayanların hakkına girilmez hem de dinler arasındaki adaletin sağlanacağı görüşündeyim. Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dine göre sadaka, zekat, infak sınama aracı olması sebebiyle zorlama ile yaptırılmasından ziyade; insanların, bunu dinlerinin bir parçası olarak addedip, kendi iradeleri ile yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Zannımca; insanın zorlaması ile yapılan işten, hayır doğmaz.
 
Olmalı ancak böyle yapmazlar çünkü seçim de din çok kullanılır, bir kesim 'ya biz inandığımız için vergi mi vereceğiz ne saçmalık ya' gibi söylemlerde çok bulunur, bu tarz sistem diğer ülkelerde olabilir ki mantıklı, ancak bizim ülkemizde pek mümkün değil.
 
Yani görüş güzel ama mantıksız. Şu şekilde olaya bakarsak ben Sakarya'da yaşıyorum o zaman benim vergilerim sadece Sakarya içerisinde kullanılsın. Diğer yerlerde yapılan köprü,baraj,yol vs. bunlar beni alakadar etmez. Eğer bir gün bu hizmetleri kullanıcak olursam benden kimlik kontrolü ile kullanım ücretleri alınsın. Sakarya içerisindeki hiç bir hizmete ücret ödemiyim sonuçta vergisini veriyorum. Diğer bölgelere kullanım ücreti veriyim. Bu nasıl mümkün değilse dediğinizde bana pek mümkün gelmiyor.
 
Sonuç.
 

Dosya Ekleri

  • dini-imani-para_968258.jpg
    dini-imani-para_968258.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 149

Geri
Yukarı