Instagram hikayem yüzünden okul hakkımda soruşturma başlatacağını söyledi

Konuyu dün gördüm ama yazmak istemedim. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE bu konuda daha bilgilidir ama benim bildiğim kadarıyla sosyal medyada bir öğretmene hakaret etmek disiplin suçu. Okula hakaret de sanırım okul itibarını düşürmekten disiplin cezası. Değilse bile öğretmene hakaret ile aynı kefede tutuluyordur ve tutulması da lazım bence.
 
Bu konuya yazdım da boşa yazdığımı düşündüm. Konu sahibi arkadaşı destekleyenler de çıktı, kimse kusura bakmasın ama birkaç liselinin tribinden başka bir şey değil bu mevzu. Okulun kurallarına uyamıyorsanız geçin açık liseye, okuldaki eğitimcileri de uğraştırmayın. Kendiniz de uğraşmayın.
 
E
Konuyu dün gördüm ama yazmak istemedim. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE bu konuda daha bilgilidir ama benim bildiğim kadarıyla sosyal medyada bir öğretmene hakaret etmek disiplin suçu. Okula hakaret de sanırım okul itibarını düşürmekten disiplin cezası. Değilse bile öğretmene hakaret ile aynı kefede tutuluyordur ve tutulması da lazım bence.
Evet öyle. Zamanında bir arkadaşım ile sövüşmüştük facebook üzerinde. Arkadaşım ile sövüştüğümüzde bile neredeyse disipline gidiyorduk.
 
Kardeş sen ne anlatıyorsun? Okulun belirli bir kuralları olur ve yıllardır da durum böyledir. Okulun kurallarına uyamıyorsanız açık liseye geçer, açık lisede sürdürürsünüz eğitiminizi. Sene başında okul aile birliği karar alır ve o karar doğrultusunda da okula sivil mi yoksa okul kıyafetiyle mi gidileceği belirlenir. Sonra da karar okul müdürlüğü yoluyla duyurulur ve yeni okul kıyafetlerinizi de ona göre alırsınız.

Orada bulunan eğitimciler hepsi emir kuludur ve denileni yapar. Asıl sizin gibi öğrencilerle uğraşmak zorunda olan öğretmenlerin işi zor. Bir iş yerinde de herhangi bir kural ya da bir kıyafet olsun. Orada böyle çemkirebilir misiniz? Söyleyeyim, sus pus o kuralı uygulamak zorunda kalırsınız. Ee, iş okula gelince ne değişiyor? Okulda maşallah aslan kesiliyorsunuz.

Konu sahibi arkadaşın konuşmalarından bakılacak olursa da küstah kendini bir şey zanneden tiplerden. Belli duruyor, bu çocuğun ailesi de suçludur. Çocuğunu adamakıllı terbiye edememiş, bir büyüğü karşısında nasıl konuşacağını bilmiyor. Bizim zamanımızda da sıkıntılı idareler vardı, sana söyleyeyim. Biz hakkımızı küfür ederek bu yollarla aramadık. Daha düzgün yollarla aradık. Neyse o da sizin kişiliğiniz, kişilik meselesi bu olay.

Bu çocuğu haklı çıkaranların %90'ı da ağabey okulda okul kıyafeti mi olur ya diyen tipler olduğuna adım gibi eminim. Okulun kurallarına uyamıyorsanız açık liseye geçeceksiniz. Bu kadar basit, neyse şöyle de bir şey var ki yaşattığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Buna benzer bir olay yaşamasanız bile hayatınızın herhangi bir yerinde bu olayı yaşayacaksınız...
Çocuğun haklı olduğu yok zaten. Fütursuzca sanal alemden küfür ediyor.

Ancak storyde kendisi hocanın da şort giydiğini iddia ediyor. Bu doğru ise hoca da çocugun yarısı kadar haksızdir. Nitekim kıyafet konusunda hocalara da bi bakmak lazım.

Okula normalde öğretmen takım elbise ile gider. Yazılı olmayan bir kuraldır. Okul sözde "resmi kurum"dur. Ha, kravat sevmezsin ceket ve gömlek giyersin hatta en kötü beyaz önlük ve gömlek giyip gelirsin. Ancak okula gezmeye giden adam gibi gelen rahat çok hoca var. Ki çocuğun dediği gibi şort giymiş ise hoca şikayet dahi edilmeli.
 
@shocktroop kardeşim şikayet etsin. Ben etmesin dediğimi hatırlamıyorum ama küfür ederek kendini haksız duruma çıkarıyor ki birine sanal alemden fütürsuzca küfrederek kendinizi haklı çıkartamazsınız.
 
Metin küfür içeriyor. Buraya tıklayarak aşağıda anlattığım hikayeye ulaşabilirsiniz.


18 Eylül'de ben storye böyle bir yazı attım. 10 kişiye yakın öğrenci bu hikayemi hocalara şikayet etmiş. Bugün rehberliğe gittim bu hikayeyi a4 kağıdına basıp gösterdiler bana. Disiplin falan diyorlardı. Okul hakkında bir şey olması umurumda değil ama hukuka v.b taşıyacaklarını söylüyorlar.

Ben de şöyle bir savunma yaptım.

Bu yazıda asla bir okul ismi geçmiyor, bu yazıda herhangi bir şahıs ismi geçmiyor. Dışarıdan kaçak girmesin sebebi bizim okulda söylenen bir sebep dediler fakat ben bu sebebi bir kaç okulda daha olduğunu öğrendim. Son olarak da 80-100 TL lik formanızı alarak okula giremeyecek mi yazmışım. Fakat bizim okul kıyafetleri 150 TL'den aşağı değil.

Bana ne olur ve siz ne yapmamı önerirsiniz? Bugün gittim özür diledim annem falan geldi ama hocalar kararında sabit.
Disiplin olursun o net belkide okuldan atılırsın ama sanmıyorum dava yiyecegini ayrıca hikayende böyle birsey yazman zaten baştan hata tahmin etmeliydin seni müdüre söylemelerini son olarakta kesin olmaz ama hukuki bi işlem baslatılabilir
 
Konu sahibini savunanlar... Yaşlarının küçük olduğunu düşünüyorum artı kendileri de böyle yapıyorlar sanırım. Örneğin, çok güzel bir proje ödevi yaparsın. Ya da bir arkadaşının boğazına bir şey kaçar, heimlich manevrası yapar kurtarırsın. Herkes seni takdir eder. Lakin bu yaptığın terbiyesizlik, saygısızlıktan başka bir şey. Bunun takdir edilecek tarafı nerede?
İnşallah ceza alırsın. Pişman olacaksın lakin iş işten geçmiş olacak o zaman.
 

Geri
Yukarı