iPhone kullananlar neden gerçeği kabullenmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genlleme yaptım. Genellikle teknolojiden gram anlamayan kekolar bu telefonu kullanıp övüyor. Eşit karşılaştırırsak yine Xiaomi Mi 12t Ultra Apple iPhone 14 Pro'dan daha kötü çoğu konuda. He 200MP ve 120X dijital xoom yapabilen kamerası var o ayrı. Ama yazılımı fotoğrafları çöp ediyor.

Yazılım konusunda bir şey diyemem ama donanım olarak gayet iyi 20dk de Full şarj oluyor kutudan kılıfa kadar her şey çıkıyor.
 
iOS rezil aynen hocam. Siz 3 bin liralık Xiaomi kullanmaya devam edin.
Şuan aşırı boş konuşuyorsun. Sen 50.000 lira verdin diye her dediğin kanun mu oluyor? Ben 500 liralık telefon kullanıyorum ne olmuş yani? Pahalı olduğu zaman en iyisi mi oluyor? Telefon teknik servisiyim androide çalışmıyoruz.
 
Yazılım konusunda bir şey diyemem ama donanım olarak gayet iyi 20dk de Full şarj oluyor kutudan kılıfa kadar her şey çıkıyor.
Xiaomi donanımın her şey olmadığını hala öğrenemedi. Çinli şirketler arasında zarar eden firmalar arasına bu yüzden giriyor.
 
Sen Xiaomi falan kullan kardeşim. Hiç takma kafaya. Biz de enayi gibi iPhone kullanalım laf etme olur mu? Anlaştıysak sorun yoktur.
 
Dostlar işlemci konusunda Apple iyi de, yani bir telefon için 50000 TL verilir mi?
Apple, anlamadın ama insanlar para s*çmıyor.
Bizde 50.000 TL. Yurt dışında 13 Pro Max ile S22 Ultra arasında sadece 100$ fark var. Birisi 820$, birisi 720$. 100$ ucuz diye kim S22 Ultra alır :D
Camları çok kolay çatlıyor.
Ekran paneli Samsung'dan alınma. Üstelik Samsung'dan üst kalite panelleri satın alıyorlar. Samsung bile kendi telefonlarında bu denli kaliteli panel kullanmadı. S22 Ultra var sadece.
App Store zaten başlı başına fiyasko, kamera çöp. iOS rezil, renkler boya kaleminden çıkma gibi, ekranları beş para etmez. (Özellikle 11)
Hayatımda gördüğüm en komik cümle olabilir. Ciddiyim, buna yorum bile yapmayacağım. Belli ki konuya girme sebebin, kendi erişemediğin meblağlara sahip cihazları gömüp konudan ayrılmak.
Çevre (!) için şarj adaptörü yok.
Bir diğer komik eleştiri daha. Aynı şeyi Samsung da yapıyor, diğer markalar da yapmaya başladı. Bu yaptıkları şeyi savunmuyoruz ama tek yapan sanki Apple'mış gibi konuşmanız da saçmalıktan öte değil.
Zaten artırılabilir hafıza yok.
Hafıza kartları dandik oluyor. Kaldı ki Apple zaten ona ihtiyaç duyma diye 1 TB model bile üretiyor. Depolamaya o kadar ihtiyaç duyuyorsan direkt kendinden depolaması yüksek versiyonunu alabilirsin. Veya 200 GB iCloud'u 12 TL gibi ucuz bir miktara satın alıp yoluna bakabilirsin.
 
Ya arkadaşlar geçiniz bu işi.
Bakın size ne diyorum.
7 yıllık stabil çalışan bir android tablet varsa ben bir şey demiyorum.
7 yıldır minimum performans azalmasıyla günlük işlerini rahatça halledebileceğin bir android telefon varsa ben yine bir şey demiyorum.
 
Şu an aşırı boş konuşuyorsun. Sen 50.000 lira verdin diye her dediğin kanun mu oluyor? Ben 500 liralık telefon kullanıyorum ne olmuş yani? Pahalı olduğu zaman en iyisi mi oluyor? Telefon teknik servisiyim Android'e çalışmıyoruz.

En fazla kırılmaz cam değişmeye Android geliyor. Günde bin tane güncelleme almayan şarj yapmayan iPhone geliyor. 5 kattan düşmüş Huawei geldi telefon hafif yamulmuş. Bir de yere düşmüş iPhone geldi ampute kalmış.
 
Senin mantığınla hareket edecek olursak, Samsung A23'ün ana kamerası 13 Pro Max'ten 4 kat daha iyi :D

Eki Görüntüle 1536395

Megapiksel, tek başına bir şey ifade etmez. Kamera sensörü ve kamera lensi en önemli iki kriterdir. Ek olarak SoC ve yapay zeka da kameraya etki eden faktörlerdir. Tüm bu faktörlerden sonra anca sıra megapiksele gelir. 14 Pro Max'in 48MP kamerası var, S22 Ultra'nın 108MP kamerası var, yani S22 Ultra daha iyi gibi bir mantık yok. 14 Pro Max'in kamerası daha iyi.

Türkiye'de iPhone kullananların mantalitesi belli, "Apple alayım havalı gözükeyim.". Böyle düşünen insanları bir kenara bırakıp kalan insanların neden iPhone'a para verdiğini kısaca açıklayalım.
  • Stabil işletim sistemi.
  • Ekosistem.
  • Malzeme kalitesi.
  • Kamera ve video performansı.
  • Sosyal medya platformlarıyla tam uyumluluk.
  • Aynı dönem çıkan telefonlar içerisinde en güçlü SoC her zaman Apple'da olduğu için donanım güçü de tercih sebebi.
  • Güncelleme desteğinin olağanüstü uzun olması.
Ve tüm bu saydığım şeyler, her markanın sağlayabileceği özellikler değil. Dolayısıyla sırf üstünde elma var diye alan bir kesimi sürekli olarak örnek göstermek yerine bilinçli olarak Apple cihaz alan insanların neden Apple cihaz tercih ettiğini sorgulamak, daha iyi olacaktır.
Ben iPhone 13'ü tam olarak bu nedenle kullanıyorum hava atmakla işim olmaz o kadar alıştım ki iOS ekosistemine evde bozuk iPhone 3G var o zamandan beri kullanıyorum..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı