Taksici, ceza kesen polise "Bazen size yapılanları hak ediyorsunuz" dedi

BreaKSooN05

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
3.583
Çözümler
18
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence Polis her türlü haklı. Yasa dışı bir şey yapmadı adama küfür etmedi vurmadı saldırmadı. Adam gibi yasalar çerçevesinde cezasını kesti.

Bu olayı Behzat C de yapsalar adamı döverler halkımız da severek izler. Amerika'da veya herhangi bir ülkede olsa neler olacak biliyorsunuz. Bizim polisimizin sabrını sınıyorlar.

Benim merak ettiğim soru böyle bir olayda. Halkımız neden polisine karşı duruş sergiliyor?
Deliriyorum ya adam taksici çok büyük ihtimal üç kağıtçı, para üstü eksik veren ve kurala uymamış birisi. Ceza kesilirken polise bir nevi hakaret ediyor. Neymiş polis arabasını bağlamış. İyi de yapmış daha beterinin de yapılması lazım.
 
Son düzenleme:
O zaman siz de müşteri bulamıyoruz diye televizyon kanallarında acıtasyon yapmayacaksınız. Bazen siz de size yapılanları hak ediyorsunuz 🙏 10 taksicinin 1'i fix dolandırıcı oluyor. Uber şart arkadaş, televizyonlarda da görüyoruz. Taksicilerin çoğu halkı dolandırmaya çalışıyor, hızını alamayıp turist dolandırmaya çalışan da var.
 
İyi olmuş. Böyle hak hukuk bilmeyen insanlar bir de yediği cezayı sorguluyorsa gerçekten polislerimize Allah yardım etsin. Bir de bazen size yapılanları hak ediyorsunuz diyor, acaba o polisler olmasa seni kim koruyacak kimler denetleyecek senin gibi ahlaksızları?
 
O zaman siz de müşteri bulamıyoruz diye televizyon kanallarında ajitasyon yapmayacaksınız. Bazen siz de size yapılanları hak ediyorsunuz 🙏 10 taksicinin 1'i fix dolandırıcı oluyor. Uber şart arkadaş, televizyonlarda da görüyoruz. Taksicilerin çoğu halkı dolandırmaya çalışıyor, hızını alamayıp turist dolandırmaya çalışan da var.

Hocam Uber yerine yerli bir şey yapılsa daha mantıklı olmaz mı?
 
Polise bak. Ceza yazmak için bahane arıyor. ''Ceset torban var mı?'' diyor adama. ''Yangın tüpün var mı?'' diyor. Kendi aracında ceset torbası, yangın tüpü var mı acaba? Taksicilerden ne kadar nefret etsem de o adam da orda ekmek parası peşinde. ''Ceset torban yoksa arabanı bağlarım'' ne demek?

Kaldı ki diyelim ceset torbası olmaması arabayı bağlama sebebi, taksici özür diledi diye neden vazgeçiyor arabayı bağlamaktan? Polis bu durumda işini eksik yapmış olmuyor mu?

Polis fazla tepki vermiş, fazla verilen tepkiye taksici sinirlenip daha fazla tepki vermiş. İki taraf da hatalı.
 
Abi kimse kusura bakmasın polis de haksız taksici de gidip de yangın tüpü yüzünden araç bağlanmaz polis duygusunu katıp cezai işlem yazıyor evet kanunen olabilir cezası ama genelde göz yumulur.
Göz yumulmaz. Onun da yapılması yanlıştır. Polis o anda doğru olanı yapıyor zaten istese de istemese de.
 

Geri
Yukarı