1000-1500 TL Arası Sony Marka Cep Telefonu Tavsiyesi

KusanagiKyo

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
311
Çözümler
1
Merhabalar. Eski telefonum artık ömrünü tamamladığı için başlıkta belirttiğim gibi 1000-1500 TL arası Sony marka bir cep telefonu alacağım. Şarjı çabuk bitmeyen, güzel bir cep telefonu önerebilir misiniz?
 
Z5 compact'ın RAM'in 3 GB olmaması ve Ekranın 1080p olmaması +1500TL telefon için bence eksiklik. özellikle android cihazlarda 3GB RAM bence olması gerekiyor yoksa zamanla kasmalar başlıyor. Kullanılan snapdragon 810 da ısınma problemiyle meşhur bir işlemci. Hatta bu yüzden bazı telefon firmaları yeni model çıkarmayıp 820 yi beklediler, samsung, huawei gibi firmalar ise kendi işlemcilerini kullandı. Eğer illa sony istiyorsanız m5 fiyat performans olarak, daha büyük ve yüksek çözünürlükte ekran ile daha iyi bir seçenek olur bence. performans çok önemli değil parmak izi olsun ekranı ve boyutları daha küçük olsun diyorsanız z5 compact da alınabilir. Ama kaliteli fiyatı uygun donanımları yüksek bir telefon isterseniz burda. Ben xiaomi mi4 kullandım kesinlikle 1000 TL ye 1500 TL lik bir telefonun performansını ve kalitesini yaşıyorsunuz. Şimdi mi5 çıktığı için fiyatı düştü bence bu bütçede kaçırılmamalı. Bende mi5 siparişi verdim bekliyorum :)
 
Sony'nin herhangi bir Compact telefonundan kasmasını beklemek beklenebılecek en son şey.
720p ekran eksiklik demışsın fakat ekranın 720p olması kasmamasını sağlayan en büyük etken. Ayrıca 4.6ınc bir ekran olduğu için bu çözünürlük gayet yeterli.
720p ekranda zirve klasmandan bir işlemci kullanılması da performansı arttırıyor.
Karar verilmesi gereken soru ekran boyutu ne kadar olmalı?
4.6 inc boyutta daha yüksek performans veren telefon yok.
Daha büyük istiyorsa Sony Z serisini tercih etmek mantıklı olur. M serisi de güzeldir fakat şunu unutmayalım sony'nin amiral gemisi serisi Z serısıdır. M serisi orta segment serıdır. Hiçbir zaman Z serisi kadar avantajlı olamaz. Ayrıca Z3 ile M5 donanım olarak karsılastırılırsa Z3 daha üstündür. M5'in malzeme kalitesi de Z3 kadar değil. Kenarları metal değil polikarbonat malzeme. Ve bu fark baya hissedilıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı