Amerika'nın beni tanıması için nasıl bir lisede okumalıyım?

Lise diploması yetiyor. En iyi liseler sayılmış bu konuda ancak Türkiye'de alınan ne lise ne üniversite eğitiminiin bir değeri var. ABD'de üniversite okumak için İngilizceni geliştir ve istediğin üniversitenin şartlarında varsa SAT sınavına çalış. Kesinlikle TOEFL isterler, onu söyliyim.

SAT: ABD'deki üniversite giriş sınavı. Oldukça zorlu bir sınavdır.
TOEFL: Yabancı dil yeterlilik testi.

Eğer ikisine de çalışacak azmin yoksa orada üniversitelerin 1-2 yıllık seni hazırladığı Pathway programları var. Aracı firmalar üzerinden yönetilir.

Tabiiki, hepsinden önce bunları karşılayacak maddi güç lazım çünkü ABD'de eğitim görmek epey masraflı. Kendi vatandaşları bile eğitim borçları içinde yüzüyor...

Konudaki yanlış bilgilere takılma. Hele şu arkadaşın dediğine:
Üniversiteyi Amerika'da okumak istiyorsan nüfuzlu birisinin öneri mektubuna ihtiyacın var maalesef.
Bilginzin olmadığı konulara yorum yapmazsanız iyi olur.
@ErkTheBerserker
@Yüzdeyüzata
 
Lise diploması yetiyor. En iyi liseler sayılmış bu konuda ancak Türkiye'de alınan ne lise ne üniversite eğitiminiin bir değeri var. ABD'de üniversite okumak için İngilizceni geliştir ve istediğin üniversitenin şartlarında varsa SAT sınavına çalış. Kesinlikle TOEFL isterler, onu söyleyeyim.

SAT: ABD'deki üniversite giriş sınavı. Oldukça zorlu bir sınavdır.
TOEFL: Yabancı dil yeterlilik testi.

Eğer ikisine de çalışacak azmin yoksa orada üniversitelerin 1-2 yıllık seni hazırladığı Pathway programları var. Aracı firmalar üzerinden yönetilir.

Tabii ki, hepsinden önce bunları karşılayacak maddi güç lazım çünkü ABD'de eğitim görmek epey masraflı. Kendi vatandaşları bile eğitim borçları içinde yüzüyor...

Konudaki yanlış bilgilere takılma. Hele şu arkadaşın dediğine:

Bilginzin olmadığı konulara yorum yapmazsanız iyi olur.
@ErkTheBerserker
@Yüzdeyüzata

Türkiye'de random bir lisede okuyan birisinin LOR'a sahip olmadan üniversite okuyabileceğini düşünüyorsan büyük yanilgi Içerisindesin. LOR'u bırak %100 burslu okumayı dusunmuyorsa 100k ile 200k DOLAR arasında toplam yalnızca üniversiteye ödenecek masraf var. Hayatınızda kaç kere yurt dışına çıktığınıza veya yurt dışındaki bir üniversitede eğitim/öğretim gördüğünüze dair bir yargıda bulunmayacagim ancak insanlara laf atarken dikkatli olun.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de random bir lisede okuyan birisinin LOR'a sahip olmadan üniversite okuyabileceğini düşünüyorsan büyük yanilgi Içerisindesin. LOR'u bırak %100 burslu okumayı dusunmuyorsa 100k ile 200k DOLAR arasında toplam yalnızca üniversiteye ödenecek masraf var.
Evet, yurtdışındaki "bazı" üniversiteler öneri ve tavsiye metkubu ister ancak hepsi değil. Siz hepsi istiyormuş gibi bir algı yaratıyorsunuz, yanlış.
Hayatınızda kaç kere yurt dışına çıktığınıza veya yurt dışındaki bir üniversitede eğitim/öğretim gördüğünüze dair bir yargıda bulunmayacagim ancak insanlara laf atarken dikkatli olun.
Önyargılı davranmamanız iyi olmuş zira rezil olurdunuz çünkü ben üniversiteyi Norveç'te okudum. İmzanızda görüyorum ki İngilizce öğretmenisiniz. Eğitimci olduğunuzdan belki biliyorsunuzdur Norveç'i 1990'lardan beri Eğitim Endeksinde ortalamada 1. sırada. Demem o ki Norveç'e gitmek ABD'ye İngiltere'ye vb. herkesin hayali olduğu ülkelere gitmekten daha zor. Bence dikkatli olması gereken sizsiniz. Yazdığınız konulara denk gelince bilgisizce, komik yorumlarınızı görüyorum genellikle. Forumu biraz seviyeli kullanmaya ne dersiniz? Mesela bilginiz olmadığı konulara yazmasanız güzel olur.
 
Evet, yurtdışındaki "bazı" üniversiteler öneri ve tavsiye metkubu ister ancak hepsi değil.

Önyargılı davranmamanız iyi olmuş zira rezil olurdunuz çünkü ben üniversiteyi Norveç'te okudum. İmzanızda görüyorum ki İngilizce öğretmenisiniz. Eğitimci olduğunuzdan belki biliyorsunuzdur Norveç'i 1990'lardan beri Eğitim Endeksinde ortalamada 1. sırada. Demem o ki Norveç'e gitmek ABD'ye İngiltere'ye vb. herkesin hayali olduğu ülkelere gitmekten daha zor. Bence dikkatli olması gereken sizsiniz. Her konuda bilgisizce, komik yorumlarınızı görüyorum. Forumu biraz seviyeli kullanmaya ne dersiniz?

Norveçin ve ABD nin yurtdisindan özellikle Türkiyeden öğrenci alım politikaları tamamen farklı 🤔. Ayrıca uslubunuza dikkat edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı