Sanayide çıraklığın günlüğü kaç TL?

Yuh bu ne. Bedava çalışacak enayi arıyorlar. Bu kadar düşük olmaz. Günlük desen neyse.

He vallahi sorma. Gecen sene garsonluk bile 250 veriyordu en az. İnşaatta çalıştım 1 ay günlük 150 TL verdiler. Yemek evden getir dediler. Getirmedim 5 günlük parami kestiler... Ağır kelime söyleyecegim olmayacaktır.
 
He vallahi sorma. Gecen sene garsonluk bile 250 veriyordu en az. İnşaatta çalıştım 1 ay günlük 150 TL verdiler. Yemek evden getir dediler. Getirmedim 5 günlük parami kestiler... Ağır kelime söyleyecegim olmayacaktır.

Adamlar getir demiş getirmemişsin bir de utanmadan suçu onlara mı atıyorsun?
 
Eleman biraz ağır iş olacak ama gücün varsa pazarlarda indir bindir işi patates tarlalarında ki daha sezon açılmadı veya fabrikada tanıdık varsa depolama sevkiyat alanında çalışabilirsin fabrikada ve tarlada çalıştım fabrika asgari ücretin yarısı tarla ise geçen sene 220 TL veriyordu.

Anladığım kadarıyla çıraklık çok para vermiyor. Günlük 200-400 çıkarabilecek bir iş var mıdır? Yaşım 16.
.
 
Yani şöyle bir şey var birkaç sene önce çalıştığımla arabama 4 teker alabiliyorken şimdi bırak tekeri tekerin kapağını alamıyoruz.
Tanıdık ise insiyatife bağlı asgari ücrete yakın bile verebilirler sen işini yapmaya bak. Ama öyle ahıç şahım şeyler bekleme günlük şu an 300 gibi kafanda olsun.
 
Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Kardeşime sistem toplama amaçlı çalışmak istiyordum da sanırım günlüğü 200-300 zor gibi. Arkadaşlarıma sordum onlarda 120-200 arası alıyormuş. Malum dolar arttı o arttı bu arttı derken günlüğü arttırmaları lazım aslında ama işte mecbur arttıramıyorlar onlarda biliyor batacaklarını. İşyeri açıp para kazanayım desen zarardasın aslında gideri gelirden fazla çıkıyor. Sanırım okuduğum okuldan başarılı bir şekilde diploma alıp yurt dışına iş için gitmeyi planlıyorum. Bu ülkeden adam olmaz yoksa ( %52'lik halk ).
 
Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Kardeşime sistem toplama amaçlı çalışmak istiyordum da sanırım günlüğü 200-300 zor gibi. Arkadaşlarıma sordum onlarda 120-200 arası alıyormuş. Malum dolar arttı o arttı bu arttı derken günlüğü arttırmaları lazım aslında ama işte mecbur arttıramıyorlar onlarda biliyor batacaklarını. İş yeri açıp para kazanayım desen zarardasın aslında gideri gelirden fazla çıkıyor. Sanırım okuduğum okuldan başarılı bir şekilde diploma alıp yurt dışına iş için gitmeyi planlıyorum. Bu ülkeden adam olmaz yoksa ( %52'lik halk ).

O %52 dediğine bende giriyorum. Ülkenin durumu gayet iyi. Şu an rahatlıkla iyi bir yerde okumuş çalışan biri üst düzey bir PC alabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı