Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

@hasan5153 Hocam benim e devlette 31/12/2023 tarihine kadar yoklama işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir yazıyor.

Benim YKS 2024 e girmeme engel bir durum var mı? ne yapmalıyım?
Seneye giremezsin maalesef. Tecil almazsan eğer en geç 2024 mayıs asker olursun. Eğer bu sene girip puan aldıysan tecil almak için herhangi bir bölüme kayıt yaptır seneye girip tekrar kazanırsın. Bunun dışında seneye YKS girme şansın yok maalesef.
 
@hasan5153 Hocam ama yoklama hakkı başladıktan yıl sonuna kadar demiştiniz?

Kaçak durumuna düşünce üniversite kabul etmiyor mu veya?
Kaç yaşındasın doğum tarihin nedir anladığım kadarıyla Sen şu an yoklama dönemindesin sene sonuna kadar hakkın var. Ama 2024'te sınıflandırmaya geçiceksin. Muhtemelen de Mayıs'ta asker olursun. Ama eğer şu an puanın varsa herhangi bir bölüme geçici olarak kayıt yaptır seneye girince kazandığında kaydını sildirirsin diğerine kayıt yaparsın başka yolu yok maalesef. Kaçak olunca üniversite kayıt yapmaz maalesef. Onun haricinde Eğer liseden yeni mezun olduysan 3 sene tecil hakkın var kullanabilirsin kullanmadıysan eğer.
 
@hasan5153 Yani benim için tek yol obp puanımın kırılması mı?
Açıköğretim fakültesine kayıt yaptır hocam o etkilemiyor sanırım askerlik tecili alırsın o şekilde seneye tekrar girersin. Başka çözümü yok maalesef. Üniversite kaydı olması lazım tecil için. Seneye girersin sınava ama kayıt yapmazlar kaçak olduğu zaman.
 

Geri
Yukarı