CS:GO mu daha zor, Valorant mı?

Son düzenleme:
İki oyunu da karşılaştırmak pek doğru değil, Valorant'ta karakterlerin yetenekleri var ve CS:GO'da böyle bir olay yok. Valorant ile Overwatch karşılaştırması daha uygun olur bence.

Soruya gelecek olursak yeteneklerden dolayı Valorant diyorum. Tuzaklar, bombalar, ultiler gibi özelliklere göre daha çok strateji kurma imkanı var.

Dostum 2 sene Valorant oynadım CS:GO 2 duyurulmasıyla ona geçiş yaptım yaklaşık 1.5 aydır oynuyorum şunu diyebilirim çok daha zor özellikle bazı silahlarda bu fark çok iyi hissedilebiliyor ve daha hoş geldi bana oynamıyorsan geç olmadan seçkin al ve basla haftalık droplarla parasını çıkarırsin.
 
İkiye bölünmüşlük var iki taraftada. Şahsen ikisinide oynamadım ama dışarıdan CS'nin mermileri çok tepiyor, Valorantta ise koşarak vuruluyor.
 
Ya kardeşim gerçekçi oyunlar daha fazla oynanıyor olabilir, konumuz CS ve Valorant. İstisnalar olabiliyor.
Valorant daha fazla oynanıyor, ne anlatmaya çalışıyorsun?

Nokia olmasa Apple olmayacaktı. Nokia mı daha iyi Apple mı?

Cevap veremiyorsunuz, yazdıklarımdan iğne ucuyla alıyorsunuz. Bana argüman olarak oyuncu sayısını atıyorsunuz :D
Belirli bir kaynak vermeme gerek yok, internet üzerinde anlık oyuncu sayıları hakkında bilgiler var. Ortalama olarak geçen senenin bu zamanlarında alınan veriler 2 milyon anlık oyuncu civarında. Şu an daha fazladır.

Geçiştirmiyorum. Şirket oyuncu sayısını her dakika paylaşmak zorunda mı? CS'de Steam üzerinde olmasa belki yine göremeyeceksin.

Dostum oradaki saçmanın altında çok fazla alt konu başlığı var. Bu zaten benim kişisel fikrim. Valorant'ı ayrıştıran da o karakterler ve skiller zaten, emin ol onlar olmasa Valorant tutmayacak bir oyun olurdu.

Siteyi bilmiyorum. Saçma bir site deme sebebim de 4000 civarı değerlendirme olması ve çoğunun 2-3 yıl önce yapılmış olması. O sorunların çoğu çözüldü. Arkadaşın da bu değerlendirmeler üzerinden oyun karşılaştırması yapması şaşırtıcı. Profesyoneller yazıyor değerlendirmeleri demiş, değerlendirmeler komedi. Adamların eleştirdiği şeyler aşırı boş ve saçma şeyler. Çoğu da düzelmiştir.

O site olmadığını iddia etmedim. Arayüzün iyi bir site hissi vermediğini belirttim. 4000-5000 tane yorum zaten belirleyemez, hadi belirledi diyelim. Değerlendirmeler çok komik, girip okursanız anlayacaksınız hocam. Birkaç tanesini attım zaten. Sitedeki sonuçta mantıklı değil dediğim gibi. 2-3 yıl öncesinin Valorant'ı ile şu anki Valorant farklı. Profesyonel değerlendirmeler de göremedim bu arada, siteyi abartıyorsunuz sanki. Bildiğiniz düz oynayan insanlar puanlamış, çoğu da CS fanıydı yüksek ihtimal.

Hocam ne yazdıklarını biliyorum. İlk yorumda operatörden bahsetmiş. CS'deki gibi olduğunu söylemiş, ondan dolayı da CS'den uzaklaştığını yazmış. Aşırı saçma, ben bu değerlendirmenin neresini ciddiye alayım şimdi. CS'deki AWP'de keyifli, Valorant'ta bulunan operatörde keyifli, oynamasını bilen adam ikisini de oynar. Arkadaş burada kendi kolsuzluğundan ağlamış, profesyonel değerlendirme değil.

İkinci yorumda oyunun kararlılık ve hatalarından bahsetmiş. Yorum nisan 2021'de yapılmış. O sorunlar artık kalmadı.

Üçüncü yorum diğerlerine göre bir tık olsa daha anlaşılabilir. Haritalar hakkında yorum yapamayacağım, çok göreceli. Silahlarda nerfler geldi, saçma güçlü silahlar vardı düzeltildi. Yorum haziran 2020'den kalma. O zamanlar oyun zaten çok dengesizdi. O zamanlar için doğru bir değerlendirme fakat şu an için doğru değil. Skillerde aynı şekilde bufflar ve nerfler yapıldı. 3 yıl olmuş zaten, oyun o zamandan bu zamana çok değişti.

Hocam pistolde ghost, frenzy ve classic gayet iyi. Sheriff de bazı raundlarda iyi oluyor. Normal raundlarda Phantom, vandal, operatör ve spectre olması gayet normal. CS'de öyle değil mi? AK-47, m4, AWP ve hafif makineliler etrafında dönmüyor mu?

CS:GO'nun ilk yorumlarının daha iyi olması çok doğal. FPS tarafında daha tecrübeliler. Riot daha tecrübesiz, başlarda hatalar olması çok doğal. Önemli olan o hataları sonradan düzeltip düzeltmedikleri.

Hocam ben zaten bu tarz oyunları seviyorum. CS'den sıkılma sebebim de sürekli aynı olması, güncelleme bile gelmemesi. CS'nin daha güncel ve daha çeşitli bir versiyonunu oynamak daha keyifli. Ben artık aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım. Valve oyuna üvey evlat gibi davranıyor. Yeni yeni CS 2 olayları falan başladı. Onda da tek grafik değişiklikleri falan var. Burada aslında suç biraz da Valve tarafında.

Yeni gelen bazı mapler kötü, katılıyorum. Ancak yeni karakterlerin kullanılmama sebebi alışılmış karakterlerin hala çok fazla op olması. Adam direkt entry karakter kilitlemek için uğraşıyor. Takıma faydalı bir karakter almaya çalışan yok. Hele düşük elo TR serveri, kafayı yersin.

Hocam iki oyun arasında karşılaştırma yapıyoruz. CS'ye bakarak yorumluyorum. Valorant'ı ölümüne savunan bir fanboy değilim.

Dostum o taktiklerin hepsini Valorant'ta zaten yapabilirsin. Temelde aynı oyun. Valorant'ta bunlara ek olarak 22 karakter ve sayısız taktik devreye giriyor.
Smoke ve flash kullanımı CS'de zor mu yani :D
Zaten 1 kere ezberleyip 5-10 yıl kullanıyorsun, neyin zoru? Video izleyip smoke atmayı, flash atmayı kim neden yapamasın. Valorant'taki karakterleri doğru kullanmak flash ve sis atmaya benzemiyor. :D

Oyunu keyif almak için oynuyoruz.
11 yıldır değişmeyen aynı oyunu oynayıp sıkılmak yerine güncel oyunu oynarım. Para önemli değil. :)

Pek tamamlayamadınız sanki. Halk her şeyi biliyor. :)

Eyvallah kardeşim farenin scrollunu az çalıştırmış olduk prrrr diye geçtim yazdıklarını.

Saçma sapan bir site. Cevap bulamayınca kaçma halleri iyiymiş. Haksızsan çok zorlamamak lazım. Güle güle. :):)

Dostum yazıları okursan anlarsın. Arkadaşlar argüman sunamıyor. Geçiştirici cevaplarla 1 cümle cevaplıyorlar. Objektif okuyanlar anlar kimin haklı olduğunu.

Valve'nin sorumsuzluğu.

Uzaktan yakından alakası yok. Oyuna üvey evlat muamelesi yapmak oluyor. Güncellenmeyen oyun mu olur? Oyun 11 yıldır aynı. Robotu koysan sıkılır oyundan.

Bir şey olmaz, LoL nasıl sağlam durabiliyorsa Valorant'ta duracaktır.

Hacım onu da her karakter yapamıyor işte, biraz mantık. 22 karakterden sadece smokerları alman gerekiyor. Aşırı saçma bir karşılaştırma. Cidden bu karşılaştırmaları ciddi yapmıyorsunuz umarım.

Yetekleri kullandın diye doğru kullanmış olmuyorsun. :)
Dediğim gibi smokeları ezberleyip atmak ne kadar zor?
Oyun zaten değişmiyor, biraz oturup tüm haritalardaki smokeları çalışsan bitiyor zaten. Üstelik yıllarca kullanıyorsun. Malum hep aynı oyun. :D

Prrrrrrrrrrrr dur bunu da geçeyim dayıcım hop geçtim.

Bana kalırsa net CS:GO daha zor bir oyun keza kıyasladığımız oyunda daha mermiler bile sekmiyor girip test edebilirsiniz 12 yaş dolu serverlarında. Ayrıca oynamak istediğiniz mapi dahi seçemiyorsunuz komedi bayağı her neyse. Üstüne konuşulacak çok konu olduğunu düşünmüyorum 17 sayfa boyunca arkadaşlar yazmışlar hepsini okudum tabii renkler ve zevkler belli bir noktada tartışılmaz kime ne hoş geliyorsa onu oynar eninde sonunda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı