Fizik olmayan birisi sayısalı değiştirmeli mi?

Katılım
16 Mayıs 2023
Mesajlar
35
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz adı Excalibur g770
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H 2.50 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,75 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
ssd 500gb
Windows 11 Home Single Language
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
11'e gectim sayısal ogrencısıyım. Matematıgım ve bıyolojım guzel, kımya fena degıl, fızık hiç yok sayısalı degıstırmelı mıyım? Ve bana YKS ıcın ne onerebılırsınız? Bir de bu yaz hiç bakmadım derslere şu ana kadar gec kalmıs gıbı hıssedıyorum. Ne yapmalıyım?
 
Aynı durumdaydım, matematik, kimya, biyoloji, hepsi gayet iyiydi. Fiziğim kötü diye TM okudum, hukuk kazandım. Şu anki mesleğimden memnunum ama sayısalda kalsaydım keşke diyorum çeşitli imkanlardan dolayı. Oturup çalıştıktan sonra fiziği de halledersin merak etme.
 
Ben 11'e geçtiğimde her şeyde sıfırdım. 9'un ikinci dönemi pandemi çıktı 11 de yeni yeni okula geldik. Ne olmak istiyorsun? Bu ülkede sayısal harici çok para kazanmıyor. Ben Full 0 olmama rağmen sınavda aşırı kasmadan 34 bin yaptım (11 de güzel kastım). Fiziği gözünde büyütme kendi senemde fiziği gözünde çok büyütenlerin hiçbiri iyi sıralama yapamadı. Fizikden korkan çalışmıyor çalışmayınca da sınavda eline alıyor.
 
Daha 11'sin hiçbir şey için geç kalmış değilsin, baya zamanın var. Fiziğim benim de kötüydü ama bir şekilde halloluyor. Ayrıca matematiğin güzelse sakın alan değiştirme hatasını yapma, sırf fiziğin kötü diye alan değiştirilmez.
 
İstediğin bölüme bağlı. Fizik azımsanmayacak derecede önemliyse çok zorlanırsın. Ben o durumda bölümü bırakıp başka bölüm düşünürdüm.

Asıl soru şu, fiziğin üzerine yeterince gittin mi? Bazı kişiler bazı derslerde zorlanılar. Belki sendeki durum sadece bu. Normal biri 1 saatte anlıyorsa en 3 saatte anlıyorsun belki. O durumda daha fazla çalışmanı tavsiye ederim. Bir de kafasına ne kadar çalışırsa çalışsın girmeyen kişiler var. Onlardansan başka bölüm.

Lisedeki dersler hiçbir şey. Kendini onlarla sınırlama. Üniversiteyi düşün. Kafasına girmeyen biri bile sınavda Türkiye fizik ortalamasının 2-3 kat fazlasını çalışarak yapabilir.
 

Geri
Yukarı