İsrail'e uygulanan boykot ne kadar faydalı?

Gayet faydalı, zira Türkiye birçok yabancı şirket için Avrupa'nın en büyük pazarlardan birisi.

Boykot edilen ürünlerin kendi menşeileri İsrail olmasa bile, çoğu İsrail'e destek veren iş adamlarına ait olduğu için dolaylı yoldan İsrail'in güçlenmesini engellemiş oluyorsunuz.
 
Katılmıyorum, bir ırkı sevmeseniz bile onlar da insan, illa yardım gönderin boykot edin demiyorum ama ölsünler demek de iğrenç.

Onlar da insan falan filan Senin kendi ırkın kuzey Türkistan da Çin tarafından eziyet görürken senin o bayıldığın rezil filistinliler Türklere terörist deyip Çinlilere destek çıkıyordu. Tek suçları bu da değil, KKTC, Sözde ermeni soykırımı olayında da zerre destek vermediler, aksine karşı durdular. Sırf Müslüman diye filistinleri desteklemek zorunda mıyız? Herkes Müslüman olmak zorunda mı? Sence ekonomi, mülteciler gibi Türkiye'nin bir sürü sorunu varken filistinlere yardım göndermek zorunda mıyız?
 
Bu boykot sadece vicdan mastürbasyonudur, başka bir şey değil. Amaç Türkiye'de ki gergin ortamı daha da germek ve ortalığı karıştırmak.
 
Şunu diyeyim boykot gerçekten az da olsa işe yarıyor ama ben gidip de dandik yerli malı neden kullanayım ki Coca-Cola varken neden toku NO ON içeyimki? Veya kendimi zinde tutmak için Nescafe içmeyeceğim gidip de bir de oradan buradan yerli malı alacakmışım falan filan.
Bir de iddasını gireyim Burger King McDonald's veya Starbucks önünde boykot yapanların evlerinde 10 tane üstü İsrail malı yoksa bende hiçbir şey bilmiyorum.
 
Nemrut, azgınlığının önünde bir engel olarak gördüğü Hazreti İbrahim'i (üç semavi dinin ortak atası ve peygamberidir) ateşe atarak cezalandırmak ister. Meydanın ortasına dev bir ateş yaktırır. Ateşi gören canlıların tümü etrafa kaçışır. Ancak bir karınca, ağzında bir damla suyla devasa ateşe doğru telaşla koşturur. Onu gören bir başka karınca “Nereye böyle telaşla” diye sorar. Karınca “Duymadın mı Hazreti İbrahim'i ateşe atacakmış Nemrut” deyince. Diğer karınca alaycı bir ifadeyle, “Ateşi görmedin herhalde. Kocaman bir ateş. Kaçmaktan başka çare yok. Ağzındaki bu bir damla suyla mı o ateşi söndüreceksin” der. Bunun üzerine su taşıyan karınca, “hiç olmazsa yönümüz belli olsun” diye karşılık verir.
 
Şunu diyeyim boykot gerçekten az da olsa işe yarıyor ama ben gidip de dandik yerli malı neden kullanayım ki Coca-Cola varken neden toku NO1 içeyimki? Veya kendimi zinde tutmak için Nescafe içmeyeceğim gidip de bir de oradan buradan yerli malı alacakmışım falan filan.
Bir de iddasını gireyim Burger King McDonald's veya Starbucks önünde boykot yapanların evlerinde 10 tane üstü İsrail malı yoksa bende hiçbir şey bilmiyorum.

Ben farkında olmadan yakın zamanda 4 tane pahalı israil malı almışım. Hepsi çok kaliteli. Keşke yerli markalara da böyle kaliteli şeyler üretse.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı