Allah her şeyi biliyorsa sınavın amacı ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orada bozgunculuk edecek birini mi yaratacaksın, denilmiş. Yani dünyada kimse yok henüz, Allah burada ilk insanı yaratmaktan bahsediyor gibi geldi bana.

Hocam iradesi olmayan homolar nasıl bozgunculuk etsin?

İrade insanı diğer varlıklardan ayıran özellikse, ilk insandan kasıt iradeli ilk varlık olabilir.

Aynen fetva vermek bana düşmez ama ben de onu anladım tefsir ve mealden.
 
Hocam ben şu anki rejimden mutluyum ve açıkçası Atatürk gibi bir adam bunu zaten bizden daha da iyi akıl etmiştir. O kadar iyi olsa şeriat ile yönetirdi.
Ata ayrımı yapmaya gerek yok. Fatih sultan mehmet yavuz sultan selim gibi isimler devleti şeriatla yönetmiştir.
 
Hocam bu tartışılıyor ise insan yaratılana kadar -homo sapiens olarak yaratıldı varsayarak konuşuyorum- canlılık 3,5 milyar yıldır vardı yani Allah o kadar canlıyı boş yere yaratmış ve uğraşmış. İşte önceden söylediğim 5 kitlesel yok oluşun saçma gelme sebebi de bu. Din insan temelli ve insan açısından bir katkısı yok.
Din insan temelli argümanı biraz daha açar mısın?
 
Hocam iradesi olmayan homo lar nasıl bozgunculuk etsin
İradeleri vardı, siz homo habilis gibi canlıları herhalde aptal sanıyorsunuz? Ortalama şempanzeler kadar zekası da vardı ve irade hakkı. İradesi olmasa bir leşi çalıp çalmanın mantıklı olup olmayacağı çıkarımını veya taşı öyle kullanmayı akıl edemezdi. Taşı alete çevirmeyi düşünmenin istediği zekayı tahmin bile edemezsiniz. Bence austrulatiphecus afarensis falan denilebilir o iradesizler.
 
Ata ayrımı yapmaya gerek yok. Fatih sultan mehmet yavuz sultan selim gibi isimler adalet sistemini şeriatla yönetmiştir.
Ayrım yapmıyorum, Yavuz Sultan Selim sevdiğim bir adamdır. Ben direkt Osmanlıyı severim zaten, Osmanlıda kesin şeriat yoktu. Töre ve şerri hukuk birlikte işliyordu bunun da örnekleri var.
 
Kardeş sen şeriati uygulamadıktan sonra devlet şeriat olsa ne olmasa ne.
Bireysel anlamda Müslüman olun yeter.

Katılmıyorum açıkçası benim hükümlerimle yönetmeyenler fasıktır diyor bir fasıkı takip etmenin günahlarına bakabilirsiniz.
 
Tamam dinde Evrim yok bana göre zaten. Ayetlerde bana göre ademin ilk insan olduğu anlatılıyor, bütün hayvanlar insan için yaratılmış. İlk insan mağara adamı tarzı değildi. Ben bunları çıkarıyorum kuran'dan.
Din de evrim zaten yok Kuran da da hiç bahsi geçmez. Eğer bunu gerçekten Tanrı gönderseydi kesinlikle evrimden de bir iki kelam ederdi. Ve hayır bütün hayvanlar insan için yaratılmamıştır.
 
Ata ayrımı yapmaya gerek yok. Fatih sultan mehmet yavuz sultan selim gibi isimler devleti şeriatla yönetmiştir.

Buna "Muhteşem" diyen şahıs 2 hafta önce "onlar gerçek şeriat uygulamadı" diyen kişi. Ne samimiyet, ne samimiyet!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı