Dizel 5.3TL'ye Çıktı; Tepkisiz Kalmayın!

Bazı çiftçiler traktörü bırakmış tarlaları öküzlerle sürüyorlar yakında öküzleri de satıp rahmetli Kemal Sunal'ın filmlerindeki gibi kendileri sürer tarlayı. Lakin gelin görün ki bugün seçim olsun yine bu duruma getirenlere oy verirler, işte o yüzden Kemal Sunal filmi gibi olur diyorum.
 
Üreten bir ülke olmadığımız sürece böyle söylemlerde bulunmak gereksiz. Ekonomisi diplerde olan bir ülkedeki fiyatların nasıl olmasını bekliyorsunuz ki? Bana kalırsa uygulanan vergiler çok haklı vergiler, düşünsenize otomotiv sektöründe vergilerin azaltıldığını? Şu anda bile ortalık BMW, Mercedes gibi yüksek kaliteli markalardan geçmiyor. Kullanılan telefonlar son model Apple veya Samsung marka oluyor. İşçisi, şoförü ve iş adamı fark etmeksizin, insanımız lüks meraklısı maalesef.
Valla abi benim de anlamadığım işin bu tarafı!!! Biri şu işi izah etsin..
Ekonominin durumu bu haldeyken bile herkes o kadar lüks yaşıyor ki. Doğuya gitsen de batıya gitsen de durum aynı.. Doğuda da Passat dan Jipten geçilmiyor.. Bizim buralarda herkes ev alıyor. Hemde en aşağı 300-400 milyarlık evler.
Millet bu parayı nereden buluyor, neyine güvenip bu kadar borcun altına giriyor anlamış değilim?
Köylü desen -ben Tarımda çalışıyorum-, kimse köyde yaşamak istemiyor. Köyde yaşayıp üretime katkısı olmaktansa şehirde yaşayıp kirada oturup 1500 Tl ye çalışmayı herkes kabul ediyor.
Öyle hal oldu ki köyde varlıklı dahi olsa kimse köylüye kız vermiyor..

Velhasıl kimse lüksten, şehirden, Apple dan vazgeçmiyor. Emek olmadan ekmek olsun derdindeler..
Bu ne zamana kadar böyle gidecek millet ne zaman uyanacak orasını bilmiyorum.
Allah sonunu hayır etsin..
 
Valla internette herkes çok güzel döşüyor da, camı açıp bakıyorum artık her evde 1 değil, karı-koca 2 şer araba var maşallah. Ama ne hikmetse dışarı çıkartan yok. Park sorunu, mazot parası, trafiği :D Allah başka dert vermesin hocam. Eleştiriye geldi mi eyvallah yazmak kolay.

Kullanmayın kardeşim madem araba. Yurtdışında gittiğim bütün "refah düzeyi yüksek" ülkelerde millet bisiklete biniyor. Türkiye'de yolu yok yordamı yok diye bahane üretmeyin, çıkın binin. Ne olacak. Hayalini kurduğunuz standartlar, başka türlü oluşmuyor. Farkındalığı burada değil reelde yaratın. Ama kuru kuruya eylem yapalım, tepki koyalım diye değil, önce kendi hayatınızı değiştirerek.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı