İade Edilen Teknik Arızalı Ürünleri Hepsiburada'nın Tekrardan Satması

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1B
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.476
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Hepsiburada üzerinden anneme düdüklü tencere aldık. Ürün 2 gün sonra geldi. Geldiğinde annem denemiş ve ürünün kapağını kapatamamış. Kitapçıkla okuyup ben de denedim, ben de kapatamadım. Ürünün etrafını incelediğimizde ise çizikten, izden geçilmediğini gördük. Kullanılmış, daha sonra da ya bozulup iade edilmiş ya da sorunlu gelen modeli çizip biri iade etmiş.

Kendini akıllı sanan Hepsiburada ise bunu tekrardan satışa koymuş. Şimdi bu olay normal, bunu yapmayan site yok fakat takıldığım nokta şurası.

Bu ürün iadeye ''teknik arızalı'' olarak gönderiliyor. Orada inceleniyor ve öyle olduğu ortaya çıkıyor. E sen kronik sorunlu bir modeli tekrardan neden satışa çıkarıyorsun ki? Adam kapağı açık mı yemek pişirecek tencerede? Kozmetik hataları geçtim, bu hata direkt ürünü kullanmanızı engelleyen bir hata. Bu sebeple bu tarz ürünleri satışa koymaları son derece kurumsallıktan uzak, HB gibi bir siteye yakışmayan hareket.

Son zamanlarda iyice cozuttular, çeşitlilik konusunda büyük bir rakibi olmadığı için de at koşturuyorlar...

Ürünü iade ettik, para iadesi bekliyoruz... Para kazanmak istemiyorsa birileri, bize fark etmez.
 
Hepsiburada içinde mağazalar var. Mağaza olarak da hepsiburada seçmeniz daha iyi olur farklı bir mağaza seçmişsinizdir gözden kaçabiliyor bazen. Bu durum, insan kalitesizliğini gösteriyor işte hiç bana gelip de bir insan diğerinden üstün demeyin. Şereflisi var, haysiyet yoksunu olan var.
 
Daha dur 😀 iadeyi kabul etmeyecekler... Uğraştıracaklar. O zaman ki sinir şimdikini katlıyor..

Umarım tek seferde halledersin ne diyeyim bir link falan ataydın kara listemize eklerdik en azından.
 
Geçende bir arkadaş Teknobiyotik'en aldığı Ryzen 1600 işlemcisinin revizyon 2 olmadığının düşündüğü için iade etmek istiyor ve Teknobiyotik ürünün Outlet'e gireceği için para kesintisi olacağını söylüyor ve arkadaş şikayetçi oluyor ama bence burada doğru olan Teknobiyotik yaptığı yoksa sizin yaşadığınız durumlar ortaya çıkıyor.

Çoğu kişi Teknobiyotik'e sövmüştü ama satıcı gözündende düşünmek gerek 🙂
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Şans işi birazda. En kalitelisini alıyorsun o da patlıyor. Bence böyle durumlarda en iyi şey karşımızda birinin bulunması. Muhattap bulabilmek yani. Onun için alışveriş yaparken 50-100 fazla veririm. Ama satış sonrasında sıkıntı yaşamayacağım yerden alırım. Konuyla doğrudan alakalı değil ama mantık olarak aynı olduğu için; her ne kadar bazıları o fazladan paraları ''Ejderhası'' için verdiğimizi sansa da. 🙃
 
Daha dur 😀 iadeyi kabul etmeyecekler... Uğraştıracaklar. O zaman ki sinir şimdikini katlıyor..

Umarım tek seferde halledersin ne diyeyim bir link falan ataydın kara listemize eklerdik en azından.
Aman kardeş haksızlık etme 1 yıl 10 ay kullandığım mouse tekerleği bozuldu diye servise verip iade raporu aldım hb ile iletişime geçtim 250 liralık ürünü iade aldılar. Garantisine 2 ay kalmıştı.
 
Görerek almak her ürün için iyidir ancak sitedeki ile mağazadaki aynı ürün arasında 150-250 TL oynayınca insanlar online alışvere yöneliyor :)
Geçmiş olsun. Şans işi birazda. En kalitelisini alıyorsun o da patlıyor. Bence böyle durumlarda en iyi şey karşımızda birinin bulunması. Muhattap bulabilmek yani.
HB en azından iadede sıkıntı çıkarmıyor. 1-2 hafta arasında hallediyorlar para iadesini. O yönden hakkını yiyemem.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı