Okuduğumu anlama zorluğu

269184

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
2.539
Çözümler
7
Selam. Aşağıya alıntıladığım paragrafı kaç kere okuduğunuzda anladığınızı yazabilir misiniz, ben kaç kere okusam da tam anlamıyorum. Sadece fikir ediniyorum. Yaştan dolayı herhalde. Eğer siz anlıyorsanız sorun bende demektir. :(

"Radarlar yan bakış (side looking) geometriye sahip olduklarından radar görüntüleri birçok geometrik ve radyometrik bozulmalara maruz kalır. Arazinin yükseltisine bağlı olarak foreshortening, layover ve shadow problemleriyle karşılaşılır. Bunun yanında aynı alanın iki stereo radar görüntüsüyle arazi yükseklik verisi elde edilebilir. Benzer şekilde SAR Interferometri (INSAR) hemen hemen aynı yerin iki görüntüsünü elde eder."
 
Biz de anlamıyoruz, içinde terimler geçiyor dolayısıyla bu paragrafı tam olarak anlamak için o alanda bilgi sahibi olmak gerekir. Sizlik bir durum değil elbette.
 
Biraz ilgili mesleğin Teknik İngilizcesine biraz da ilgili mesleğe hakim olman gerekiyor bu tarz mesleki tanım ve cümleleri anlayabilmek için.
Coğrafya programı uzaktan algılama dersinde bir unitede radar tarayıcıların açıklamasındaki bir paragraf o alıntı. İlgi alanım olmadığı için sıkıcı geliyor. 27 yaşındayım belki yaştan dolayı anlama kabiliyetim zayıflamıştır diye düşündüm. Bu paragrafı anlama, şu paragrafı anlama, o konuyu anlama öbür konuyu da anlama öyle geç geç yapınca bir bakıyorsun hiçbir şey anlamamışsın. Mecbur bir şeyler anlamak gerekiyor geçebilmek için. 3. sınıfım, bitirmek için gayret ediyorum. Her cümlenin içinde yabancı terim oluyor genelde, yoksa terminolojiden terim oluyor mutlaka. Anlamadığım zaman kendimi aptal gibi hissediyorum. :( Teselli ettiniz biraz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı