Korsan Windows Kullanma Deyip OEM Key Öneren Üyeler

Bal gibi de düşer. Crack öneri yapılmasına izin verilmiyorsa buna da verilmeyecek. Ayrıca ne ile ilgili konuşacağımı da sana soracak değilim.
OEM anahtar korsan yazılım değildir, bilgisayar korsanları(hackerlar) tarafından sızdırılmış aktivasyon anahtarlarıdır. Microsoft istese bu anahtarları tespit edip silebilir fakat bilerek silmiyor. Neden mi silmiyor? Çoğu kişi Windows 10 kurarken reklam kimlikleri ayarlarını kapatmıyor ve bundan Microsoft para kazanıyor. Microsoft için ne kadar kişi Windows 10 kullanırsa o kadar iyi. Zaten Microsoft'un en büyük gelir kaynağı kurumsal şirketler. Kurumsal olmadığınız sürece 1000 küsür liralara anahtar almanıza gerek yok.
 
Son düzenleme:
Ben de OEM key aldım. Her formatta anahtar istiyor, aldığım anahtarı yüklüyorum.
Her formatta anahtar girmenize gerek yok. Anakarta gömülüyor bir kez kullandığınızda. Anahtarım yok seçeneğini seçip ilerleyin. İnternete bağlandığınızda gömülü key aktif olur kendiliğinden.
 
OEM Key korsan değildir, bilgisayar korsanları(hackerlar) tarafından sızdırılmış aktivasyon anahtarlarıdır. Microsoft istese bu anahtarları tespit edip silebilir fakat bilerek silmiyor. Neden mi silmiyor? Çoğu kişi Windows 10 kurarken reklam kimlikleri ayarlarını kapatmıyor ve bundan Microsoft para kazanıyor. Microsoft için ne kadar kişi Windows 10 kullanırsa o kadar iyi. Zaten Microsoft'un en büyük gelir kaynağı kurumsal şirketler. Kurumsal olmadığınız sürece 1000 küsür liralara anahtar almanıza gerek yok.
Dostum 1000TL konusunda haklısın ancak tüm mesele bu değil. Microsoft OEM anahtarlarının kayıt girdilerinin güvenliksiz ve eksik olduğunu söylüyor. Bu da güvenlik açısından zafiyet oluşması anlamına gelir.
 
Gönüllü moderatör yazmış, ne tesadüf 😂

Şimdi mesela ben gidip Vatan Bilgisayar'dan Windows 10 Pro Key alsam ne olacak? Gene bu muameleyi yapacak mı bana?
Ben kaç yıldır sorunsuz kullanıyorum. Birden fazla key aldım, hiçbirinde sorun yaşamadım. Bu kadar takılmamak lazım. Ha ciddi bir sorun yaşayan varsa gelip yazsın, bilgilenelim biz de.
 
Microsoft zaten kurumsal firmalardan parayı götürüyor. Bizim gibi bireysel kullanıcılar umurlarında bile değil. Microsoft, bütün korsan ve OEM alanların lisanslarını bitirebilecek yetkiye sahip. Eğer öyle bir şey yaparsa kullanıcılar diğer işletim sistemlerine geçecek ve diğer işletim sistemlerinin pazarı büyüyecek, kendileri de kurumsallardan aldıkları paraları da kaybetmeye başlayacaklar. Bilerek göz yumuyorlar. Kısaca sıkıntı etme yani.
 
1.si, OEM keyler sahte demiyor. Bunların satın alınmasını önermiyoruz diyor. Gerekçe olarak da kullanılmış veya da sahte key verebileceklerini söylüyor. 2. olarak ise, kayıt defteri girdileri güvenli değil dediklerinde ise anahtar değil 3. parti yazılımdan bahsediyor. KMSpico tarzı programlardan yani.
 
OEM Key korsan yazılım değildir, bilgisayar korsanları(hackerlar) tarafından sızdırılmış aktivasyon anahtarlarıdır. Microsoft istese bu anahtarları tespit edip silebilir fakat bilerek silmiyor. Neden mi silmiyor? Çoğu kişi Windows 10 kurarken reklam kimlikleri ayarlarını kapatmıyor ve bundan Microsoft para kazanıyor. Microsoft için ne kadar kişi Windows 10 kullanırsa o kadar iyi. Zaten Microsoft'un en büyük gelir kaynağı kurumsal şirketler. Kurumsal olmadığınız sürece 1000 küsür liralara anahtar almanıza gerek yok.
IMG_20200620_154809.jpg
 
Microsoft OEM anahtarlarının kayıt girdilerinin güvenliksiz ve eksik olduğunu söylüyor. Bu da güvenlik açısından zaafiyet oluşması anlamına gelir.
Attığınız şeyi düzgün bir şekilde okursanız güvenlik açıklarının online ortamda satılan anahtarlar değil, 3. sınıf yazılımlarla aktive edilen Windows'larda bulunduğunu görürsünüz.
 

Geri
Yukarı