Ölümden sonra hayat ve sonsuzluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçma bahaneler zamanııı. Delil kalmadı ve boş laflar başladı. Benim en çok merak ettiğim, genç yaşınızda böyle konuşuyorsunuz da, ölüm kapıya dayanınca da sizi görmek isterim.
Yaşa tapmak daha mı iyidir sizce? Senin delilin ne, bu kutsal kitabın değiştirilmediğine karşı kanıtın ne? Sakın bana ayet vererek cevap verme.
 
1 delille 40 alimi yendim, 40 delille 1 cahili yenemedim diyen arkadaşlar, aynısı sizin için de geçerli anlamıyorsunuz. Doğuşunuzdan beri size dayatılmış bir din var. Daha dünyadan haberiniz yokken müslümandınız.

Sonra büyüdünüz. Aileniz yıllardan beri süregelen saçmalıkları size dayattı. Suç ailenizde mi, hayır. Onların ailesinde mi, hayır. Suç zamanının ötesinde bir zekaya sahip olup da çevresindekileri kendi menfaatleri doğrultusunda kandıranlarda. Siz onlara peygamber de diyorsunuz.

Biraz daha büyüyünce de sizden bir nesil geriden gelmesi dışında aranızda bir fark bulunmayan din kültürü öğretmenleriyle tanışıyorsunuz. Onlar da size sorgulamayı değil, Arapça cümleler öğretiyor. Aynı cümleyi Türkçe duysan tekrar etmeye tenezzül etmezsin, Arapça olunca kutsal oluyor.

Hastalanıyorsun, seni okuyorlar. Başına bir şey gelmesin diye içinde Arapça yazılar olan muskalar veriyorlar. Sorgulamıyorsun.

Kolun kırıldığı zaman bilimin geliştirdiği alçıyla sarıyorlar kolunu, iyileşince "Allah'a çok şükür iyileştim." diyorsun. Halbuki bilime şükretmen lazım.

Okuduğun duaları amin diye bitiriyorsun, Mısır tanrısı Amon Ra'dan geldiğinden haberin yok.

Demin de aranızda Einstein göremiyorum demişsin. Doğduğundan beri dinin yanında öğrendiğin tek şey olan Türkçe'de bile yazım yanlışları yapıyorsun.

Acınacak kişi biz değiliz sizsiniz.
Ben ailemden öğrendiğim için değil, mantık çerçevesinde düşünüp karar verdiğim için müslümanım. Ben sizi bir de ölüm kapıya dayandığında görmek isterim.
 
Eski terimleri pek anlamıyorum. Günümüzde kullandığımız Türkçe'ye anlamını çevirirseniz sevinirim.

Vesvesenin birinci sebebi hiç şüphesiz şeytandır. Nisa Suresi 19. âyette, “Ve onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntularla oyalayacağım” denilmektedir. Demek, şeytan şüphe tohumlarını önce kalbe atar, kalp bunu kabul etmezse, bu sefer aklından girerek kuvve-i hayaliyeyi karıştırarak, insanı etkilemeye çalışır. İnsanlara bu vesveseye kapılmadıkları ve kendilerini ümitsiz hissetmedikleri sürece bu vesvesenin zararı yoktur.

Akıl insanın; hayrı, şerri ve ilimleri anlayan, sebeplerden neticeleri çıkaran ve eserden eser sahibine intikal eden bir hassası, düşünme ve anlama kabiliyeti, zihin, zekâ, tefehhüm, fehim, irade, anlayış, kuvve-i hâfıza, mülâhaza, re'y, yaptığını bilme, ilim, kalpte hak ve bâtılı ayırt edebilen bir nur bir ışıktır.

Umarım daha karmaşık olmamıştır senin için. Bu konular uzar gider, bir anda hepsini anlamaya çalışmak zor olabilir genç kardeşler için..
 
Abicim ben seninle konuşmuyorum neden konuya kendini ve fikirlerini dahil etme gereği duruyorsun. Sen ve diğer 15 yaşındaki gencin kendi doğrularınız var. Bu doğrular ile size hayatta başarılar diliyorum.
Size kimse yardım edemez. Siz kendi bildiğinizin en doğru bilgi olduğunu var sayıyorsunuz.

Konuşmalarımı alıntılıma artık.

Hocam baştan sona okudum, takmışsın bir 15 yaş 15 yaş. Derdin ne 15 yaşla. Herkesin dini, inancı kendine. İster 15 yaşında Satanist olur, ister 40 yaşında Yahudi olur, ister 70 yaşında Müslüman olur. Araştırmanın, sorgulamanın bir yaşı mı var? Bir tartışmada yaştan girmeyin. Düzgün, bilimsel, kanıtlanmış bir bilimsel veri, bir kanıt getirin. O zaman diyeyim ''aa haklısınız" diye.
 
Son düzenleme:
Hepimiz müslüman olarak doğuyoruz Türkiye'de ve kitap ne diyor inananlar günahkar olsa da cezasını çekip cennete gidecek inkar edenler(ateisler) cehennemde kalacaklar diyor. O zaman kelime i şehadetini getir kardeşim sonra bir şey yapmana gerek yok nasıl olsa cennete illaki gideceksin ama inkar edersen hiç şansın yok. Kaybedecek birşeyin yok yani sen şehadet getir varsa cennetliksin yoksa zaten herkese yok kaybın yok.
Kuru bir kelime i şehadet ile Müslüman olunmuyor. Düzgünce inanmak gerek.
 
Ben ailemden öğrendiğim için değil, mantık çerçevesinde düşünüp karar verdiğim için müslümanım. Ben sizi bir de ölüm kapıya dayandığında görmek isterim.
Hay hay, ölüm döşeğindeyken azrailden bir saniye rica edip seninle görüntülü arama yapacağım.
 
Bu o zaman insanın iradesi olmadığının bir kanıtı olmaz mı? Madem şeytan veya melek bizi yönetiyor niye o zaman irademiz olduğu iddaa ediliyor? Kötü bir şey yapmak için illa şeytanın mı körüklemesi gerek? İnsan kendi iradesiyle kötülük yapamaz mı? Bir insan iyi olmak mı zorundadır?
Asıl iradenin olduğu buradan anlaşılır, nefsine uyarsan günahkar olursun. İrade senin, istediğini seç.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı