Witcher abartılıyor mu?

Witcher 3'ü çok seviyorum ve bana göre de oynadığım en iyi oyun fakat, şu her yere yok Witcher 3 iyi yok RDR 2 iyi ve RDR 2 vs Witcher 3 falan yazanlardan dolayı böyle şeyler oluyor. Yani bir oyun sana göre iyiyse iyidir, bunu bir yerlere yazmanın manası yok bence. Sonuçta sana göre olan bir şeyi kanıtlamana gerek yok. Her oyunu da severim ve oynarım, karşılaştırma falan da yapmam. Bence sorun böyle karşılaştırma yapan asalak heriflerde. Ve her sevdiği oyunu bir yerlere yazıp bu iyi bu çöp denmesinde.
 
Witcher 3 kalitesine yaklaşacak bir RPG oyunu söyleyin bana, abartılıp abartılmadığına karar verelim. Fall Guys yerine Witcher 3 al diyen arkadasın da kafası güzelmiş sanırım. Alakasız iki oyun ne çeşit bir tavsiyedir o öyle.


Bir tarafımızla gülelim her beraber.

Witcher'i diger RPG oyunlardan ayiran ozelligi nedir? Item cesitliligi mi? Skill depth mi? Hikaye mi? Class/Role cesitliligi mi? Skill cesitliligi mi?

Seni Witcher'in en iyi RPG oyunu olduguna ikna eden sey nedir?

Kriterleri belirleyelim, sen zaten o surecte Witcher'in RPG olarak cok da super olmadigini goreceksin.
 
Witcher'i diger RPG oyunlardan ayiran ozelligi nedir? Item cesitliligi mi? Skill depth mi? Hikaye mi? Class/Role cesitliligi mi? Skill cesitliligi mi?

Seni Witcher'in en iyi RPG oyunu olduguna ikna eden şey nedir?

Kriterleri belirleyelim, sen zaten o surecte Witcher'in RPG olarak cok da super olmadigini goreceksin.

Dostum tek bir şeyi üst seviye değil fakat her şeyi ortalamanın üstünde. Ben oyunları günümüzde oynanabilirliği açısından değerlendiren biriyım. Bu yüzden grafikler ve oynanış benim için cok onemli. Eski bir oyuna kötü demem eğer çıktıgı zamanda oynayamamışsam şimdi eskidiği için o oyunu artık oynayamam. Oynayamadıgım için benim için bir şey ifade etmez. Belki düşünce şeklim size saçma ve yanlış gelebilir fakat bunu değiştiremem üzgünüm. Son olarak ben Witcher 3'e süper mukemmel şeklinde bir şey demedim yaklasacak oyun yok dedim. RPG demek oyunda kararlarının bir şeyleri değiştirmesi demektir ve Witcher 3 bunu gayet güzel yapıyor. Sadece karakter geliştirme bölümü olan oyunlar RPG değildir. O mantıkla Dark Souls'u da bu kategoriye katmamız gerek.
 
Evet. Witcher RPG oyunu. Ancak ne RPG elementleri bakimindan ne de aksiyon bakimindan en iyisi degil. Bu ikiliyi guzel kombine etmis basarili bir oyun yalnizca.

Aksiyon kismi tekrarliyor kendini.
RPG yeterince derin degil.
Hikaye desen o da guzel ama daha iyi hikayeler de var.

O kadar guzel grafiklerle ortalama RPG ve Aksiyonu bunyesinde barindiran az oyun var, basarisi burada.

Sahsen RPG oynayacaksam 30 saat Witcher oynayacagima 3 saat Divinity oynarim.
Katılıyorum combat sistemi asassin's creed'den iyi ama o kadar övüldüğünü düşününce yetersiz benim için ve oyunda combatla bayaa bir işiniz oluyor.
Oyundaki diyaloglar karakterlerle olan ilişkiler vs. oyunu bir yerden sonra oynamama sebep olan şey sırf oyunun sonunu karakterlerin durumunu görmek için oynadım fakat bence bu konuda da çok övülmesine karşın yine yetersiz, açıkçası ben oyun sonunda karakterlerle çok daha fazla şey yapmayı
falan bekliyordum.
Hikaye değerlendirmekten çok anlamam ama beni yine övüldüğü kadar tatmin etmedi.
Bana göre oyun gayet iyi bir oyun fakat oynamadan önce oyun hakkında sürekli çok iyi yorumları duymam övülmesi, beklentimi arttırdı ve oyunu bitirdiğimde de onlar kadar övemedim.
 
GTA 4 ise Metacritic 3.'sü.
Şu argümana cevap vermek isterim. GTA IV ne kadar yüksek puana sahip bir oyun olsa da, oyuncular tarafından bayağı bir eleştirildi. Genel kesim oyunu beğenmedi. İnternette çeşitli sitelerde bu konu hakkında onlarca tartışma döndü. O gördüğün yüksek puan oyuncuların fikrini belirtmiyor. Örnek bağlantıları sürprizbozan içerisinde atıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternette araştırma yaparak daha fazla bağlantıya ulaşabilirsin. Zaten oyunun "User Score"u aşırı yüksek falan değil, 7 gibi bir skoru var. Örnek olarak Witcher 3'ün User Score'u 9'larda. Oyuncuların fikrini öğrenmek istiyorsan bu "User Score"a bakmalısın Metacritic'te. O gördüğün 98 puanı "Critic" eleştirilerin ortalaması, oyuncuların fikrini belirtmiyor. TLOU 2'de de puan ne kadar yüksek olsa da User Score oldukça düşüktü.
 
Tamam Witcher serisini severiz ama ülkemizde abartılma sebebi Enis Kirazoğlu'dur. Sağol Enis Kirazoğlu.
Abartılma sebebi yukarıda belirttiğim tarzda olan arkadaşlar bence. Ve ülkemizde de milletin lafına bakıp iş yapan, kendi fikri olmayan insanlar çok olduğu için bence.
 
Enis Kirazoğlu: Witcherr oh çok iyi oyun moruk.
Herkes: Abii Witcher efsanee hemen oynamak lazım.

Enis Kirazoğlu: Witcher çöp.
Herkes: Abi zaten Witcher çöptü bırak ya.

( Yazım kurallarına uymak zorunda kaldım yoksa daha komik olurdu :D )
 

Geri
Yukarı