TürkNet güvenilir mi?

batuhanis4

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2020
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar yaklaşık 3-4 senedir Türk Telekom evde internet kullanıyorum ve sözleşmem bitince TürkNet'e geçmeyi düşündüm. Fakat canlı müşteri desteği gibi destek sorunları, çokça şikayet duydum. Herhangi bir bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz beni?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim şahsi fikrim, eğer şansın varsa Superonline'a geç. 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım, bir sıkıntım olduğunda hızlı bir şekilde çözüldü, paket değişimlerimi çok kolay hallettim. Sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.
 
TürkNet gayet güvenilir bir servis sağlayıcıdır. Hatta Türk Telekom, Superonline gibi bilinen ve büyük servis sağlayıcılarından bile daha güvenilir olduğunu ve düzgün çalıştığını söyleyebilirim. Büyük servis sağlayıcılarına çok az internet için onlarca Lira para vermek yerine TürkNet kullanarak altyapınızın desteklediği en yüksek internet hızını alabilirsiniz. Destek kısmına değinmek gerekirse bu kısmın sadece internet üzerinden mesaj bırakma şeklinde olduğu doğrudur lakin nmormalde genel kesintiler hariç pek bir sorun olmuyor o yüzden çok da önemli değil diyebilirim. Ayriyeten zaten herhangi bir taahhüt olmadığı için istediğiniz zaman sözleşmenizi fesh edebiliyorsunuz. Bunun dışında bir kullanıcının davet kodu ile girdiğinizde ilk ay bedava gibi kampanyaları var. Ben şu anda 75 mbps hızında internetimi 85 Lira gibi cüzi fiyatlara alıyorum. O yüzden gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. Eğer siz de katılmak isterseniz yardımcı olabilirim.
 
Ben mart ayından beri kullanıyorum. Bir kaç kez sorun yaşadım, arıza kaydı açınca hallettiler her seferinde. Fakat son 3-4 haftadır intenette 5-10 saniyelik kopma oluyor. Modeme bakınca bir sorun yok, ama internete bağlı bütün cihazlarda bir süre internet bağlantısı olmuyor kablolu ve kablosuz bağlantı fark etmeden. Arıza kaydı oluşturdum Türk Telekom’dan ekip geldi baktılar sorun yok dediler. Ben VDSL kullanıyorum hızımı 85Mbps’den 60Mbps’ye düşürdüler bunu engellemek için yine aynı sorun devam ediyor malesef. Fiber altyapım olduğu için Millenicom ve Netspeed’e geçicem muhtemelen fiber internet kullanabilmek için. Uzun lafın kısası tamamen senin altyapı kalitene bağlı. Onlar da Türk Telekom’un altyapısını kullanarak internet veriyorlar sonuç olarak. Destek konusuna gelirsek ben bir sorun yaşamadım. Arıza kaydı bırakınca 24 saat içerisinde geri dönüş oldu her zaman.
 
İmkanınız varsa Millenicom'a geçiniz. Altyapım 100 Mbps desteklerken 2 ay kurulumu geciktirdiler, ilk açacakları zaman da; "16 Mbps açalım, yetmezse hızı yükseltiriz." dediler. Ben de neden destekleyen maximum hızda açmıyorsunuz diye söyleyince 1-2 gün sonra bulunduğunuz konumda altyapı yok diyerek başvurumu iptal ettiler. O denli 0 bilgi ve ilgililer.

Altyapınız yok demelerinden 3 gün sonra Millenicom'a geçtim VDSL kullanıyorum 3 aydır, hiç bir zaman internetde yavaşlama ve kopma sorunları yaşamadım, ayrı bilgisayarda film izleyip 4 tane telefon bağlı olmasına rağmen Valorant gibi oyunlarda ping dahi olmadı.
 
Benim şahsi fikrim, eğer şansın varsa Superonline'a geç. 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım, bir sıkıntım olduğunda hızlı bir şekilde çözüldü, paket değişimlerimi çok kolay hallettim. Sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.

TürkNet'te altyapın ne kadar destekliyorsa o kadar hız veriyor. 10 TL farkla altyapını yükseltebiliyorsun. Altyapın yükselirse hemen ne kadar hız veriyorsa onla değiştiriyorlar.
 
TürkNet'den ziyade Kablonet'e geçme şansın varsa şiddetle öneririm. Herhangi bir sorun yaşarsan ve bu sorun uzaktan çözülemiyorsa, en geç üç saat içinde evine teknik destek ekibi yollanıyor. Fiyatlar ise oldukça mâkul. TT kullanırken 16mbps internete 85TL gibi bir fiyat öderken şuanda 100mbps internet + TV kanallarına 95TL ödüyorum. (Tabii 100mbps gibi yüksek hızlar almak için altyapının olması gerekiyor.)
 
TürkNet'te altyapın ne kadar destekliyorsa o kadar hız veriyor. 10 TL farkla altyapını yükseltebiliyorsun. Altyapın yükselirse hemen ne kadar hız veriyorsa onla değiştiriyorlar.
Yanlış bilgi biraz. 10 Lira farkla altyapın yükseltilmiyor. Eğer 35 mbps üstü alabiliyorsanız 35 mbps hızının fiyatının üstüne 10 Lira ekleyip 35 mbps üstündeki hızları alabiliyorsunuz.
 

Geri
Yukarı