Yazılıma nereden başlanılmalı?

Udemy üzerinden kurs alınmasını gerekli ve/veya zorunlu bulmuyorum. İlk olarak Java (Bana göre en ideali) veya C#(Genelde tavsiye edilen ve benim de mantıklı bulduğum) ile başlayabilirsiniz zaten çok benzer diller. Ayrıca Python kolay olduğu için onunla başlanmasını önerenler var ancak ben katılmıyorum. Zira Python gibi white space based bir dille başlarsanız diğer dillere alışmanız daha zor olacaktır.
Nereden öğrenebilirim?
 
C# ile başla Visual Studio ile çok güzel uygulamalar yapabilirsin. İlham için Github'da yapılmış onlarca proje var onlara bakabilirsin.
 
Yazılım dillerinde ortak olan konular vardır. Eğer hiç bilgim yok diyorsan ilk önce bu konuları öğrenip sağlamlaştır. Bunlar değişkenler, döngüler, karar yapıları gibi konular internetten bulabilirsin. Bu aşamadan sonra internette dolaşırken ne tür bi proje yapmak istediğine karar verip basitten onu yapmaya başlayabilirsin.
 
Öncelikle HTML ile başlarsa diğer dilleri daha iyi kavrar.
Ne alakası var? HTML ile diğer dillerin gram alakası yok çünkü HTML bir yazılım dili değil işaretleme dili. Bir tarafınızdan uydurmayın HTML ile başlanır sonra Python sonra Java bilmem ne. Adam ne ile uğraşacaksa ona göre öğrenir. Sen Web ile ilgilenmeyecek adama niye HTML öğretmeye çalışırsın ki?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı