Sakhir GP

Leclerc'e ceza geldi:


Russell'da yarıştan men edilebilirmiş. Zira yanlış lastik takmak büyük sıkıntı... Men gelmese bile ceza gelecektir.
 
Abu Dhabi'de Ferrari'den Brezilya 2019 performansı bekliyorum. Mercedes'in bugün gösterdiği çuvallama başarısını Ferrari geçmeli, böyle olmaz.

Artık lastik takmayı mı unuturlar, motor mu patlatırlar, fren diskini mi yanlış takarlar, birbirlerine mi çarparlar bilmem.

O çuvallama liderliği geri alınacak.
 
IMG_20201206_220752.jpg
 
George denilen çaylak arkadaş, Williams Racing için yarışan ve F1 kariyerinde tek bir puanı almayan bir çaylak bir pilot.
Geleceğin en önemli 4 sürücüsünden birisi olacak sürücüyü fazla küçümsemişsin. Çaylak olduğu doğru ama Williams ile tek puan alamamış olması onu kötü sürücü yapmaz, o araba ile yarışlarda 1 belki 2 puan alabilecek sürücü sayısı o kadar yıllık tecrübeleriyle bile ancak 2-3 kişinin "belki" yapabileceği bir şey.

Charles'ın kazasında suçun "tamamen ona ait olduğunu" kesinlikle düşünmüyorum, en sağdaki çizgiden ilerliyor ve Mercedes ile arasında takip mesafesi bırakacak kadar da yavaşlıyor. Önündekinin çizgisinden ilerliyorken Perez en soldan gelip en sağa şikana apex kesmeye giriyor sağ kapıyı kollamadan. Onun da beklemediği şekilde Charles tekerlek kilitliyor (isteyerek olacak şey değil) ve Perez'in aldığı normal şartlarda %1'lik risk burada kendini ortaya çıkarıyor. Avusturya'da olan kazadan çok farklı bu, orada hiç olmayan bir boşluğa dalıyordu burada ise kendi çizgisinden viraja giriyor.

Neyse Russell'a, Sainz'a ve Ricciardo'ya üzüldüm. Podyumda üçünü görmek isterdim, hiçbiri göremedi. Maşallah dediğim yaşamıyor. :D Perez'e sevindim, hakkı az teslim edilen sürücülerden biri bence.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı