Dünyanın geoit olduğuna nasıl bu kadar eminiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlla ayrıntılı geometrik bir şekil söylemeye gerek yok. Küre diyip geçiyoruz işte. Gezegen bilimcilerin gezegen oluşumlarına dair araştırmalarına bakabilirsin neden küresel olduklarını öğremek istersen. Eğer onu araştırmayacaksan en azından gözlemlenebilir diğer gök cisimlerine bakabilirsin ve tüm gezegenlerin küresel olduğunu görebilirsin. Uzaydan çekilen dünya fotoğraflarına komplo teorisi diyorsan bile en azından dünyanın diğer küresel gezegen oluşumlarından istisna olma olasılığının olmadığını ve aynı onlar gibi görünmekte olduğu sonucuna kolaylıkla ulaşabilirsin.
 
Dünya düz olsaydı uçakla dünyanın tamamı bitirilerek aynı konuma dönülemezdi. Sonuçta düz olunca bitmesi lazım.
 
Geoitin ne olduğunu bilmiyor gibisiniz. Geoit zaten dünyanın şekline verilen isim. Pürüzsüz, mükemmel bir küre olmayıp basık olduğu, hatta kendi üzerinde de yükseklik farkları olduğu için.

Küre benzeri bir şekli olduğuna nereden eminiz diyorsan konuda yeterince anlatmışlar bence.
 
Sanki uzay istasyonundan çıplak gözünüzle görmüş kadar emin ve düz dünya ile alakalı en ufak bilgi birikimine sahip olmadığınız halde bir o kadar önyargılısınız. Uzay ajanslarının paylaştığı fotoğrafların tamamı kusursuz küredir. Oysa ki bize okulda geoit diye öğretildi ama uzaydan çekilmiş geoit tek bir Dünya fotoğrafı ne görebilirsiniz, ne de bulabilirsiniz. Düz dünyacı değilim ama küre dünyaya da tam olarak inanmıyorum. Düz dünyayı savunan insanları önyargınızı yıkıp, bu ne diyor acaba? Diye biraz dinlerseniz en azından bir fikir sahibi olursunuz. Beyninizi farklı düşünmeye sevk eder. Hayatta bir kere olsun farklı düşünmüş olursunuz. Düz dünyacının tekinin görüşlerini dinleseniz ölmezsiniz yani. Bu kadar ön yargılı olmayın. Arkadaş basit bir soru sormuş hemen triplere giriyorsunuz.
 
@balikeat Araştırmak şart. Dinozorların neslinin tükenmesini bile öğrendim sayenizde. Bundan sonra dünya lahmacun tabağıdır(!)

F1AD83ED-A7B1-4E20-B960-B0E09EA7342A.jpeg
 
Görselden anlaşıldığı kadarıyla düz dünya teorisi hakkında en ufak bir bilgin yok. Düz dünyayı uzay boşluğunda öylece sabit duran bir tepsi olarak biliyorsun. Düz dünya teorisi hakkında en temel bilgiye bile sahip değilsin. Hiç açıp bakmamışsın. Herkesin yaptığı gibi önyargılarınla aşağılayacak insan arıyorsun.
Öğle saatlerinden itibaren linç yağmuruna tutulacağım ama düz dünyacı değilim.
 
Dünya düz değil küremsi geotik şekilli boşlukta her şey küre olur hatta bundan faydanılarak kurşun bilye yapıyordular.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı