Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korkunç bir bilinmezliğin içindeyiz. Herhangi bir dine mensup olanlar, insanlığın, zamanın, hayatın ve kainatın yanlış anlamayın bala g*te oluştuğuna inanmak istemiyorlar ve haklılar. Dinler konusuna gelecek olursak, kitaplar şahsen kasıtlı yazılmış olabilir. Örneğin Muhammed 600'lü yıllarda güç sahibi olmak için Kur'an'ı yazmış olabilir. Mesela bir kitap yazıyorsun yaratıcı olduğunu iddia ediyorsun ve yaratıcının yer yüzünde seçtiği kişinin kendin olduğunu iddia ediyorsun bir çok insan sana inanıyor ve sadık oluyorlar ve güç sahibi oluyorsun. Örneğin savaşlarda ölümüne savaşıyorlar vb. vb.
 
Bütün hayatını hayat kadını olarak geçiriyor, bir sevabıyla cennete gidiyor güzel. Peki bütün hayatı boyunca namaz kılan insan enayi mi?

Allah insanın kalbine bakar, yaptığı işin kötülüğüne ya da yaptığı ibadetin çokluğuna değil. Önce ibadet eden kötü adam nasıl cennete gider diye kızıp sonra da ibadet eden enayi mi demek olmaz ama.
 
Ölüm döşeğinde iman eden var hocam ondan dolayı diyorum, bütün bir ömründe inanmazken sonradan inanabilirsin. Benim anlatmaya çalıştığım kimin başına ne geleceğini bilemeyeceğimiz. Kaldı ki hayat kadını olup susuz bir köpeğe su verdiği gerekçesi ile affedilip cennete giden varken bütün ömrünü ibadetle geçirip cehenneme giden olduğunu Allah bize haber veriyor.

Hocam ben böyle bir şey olamaz demedimki dünyada 8 milyar insan var her olasılık var anlamak istemiyorsunuz galiba eninde sonunda birileri günahkar inanarak birileri suçsuz inanmayarak ölüyor.
 
Bak orasını ben de bilmiyorum, düşün bakalım. Düşününce de kafayı yiyoruz işte. RAM doluyor. Bizim düşünememiz de Tanrının üstünlüğünü gösteriyor.
Hocam geçen sene özellikle düşündüm ettim herkes gibi tıkandım. Şu an var mı yok mu bilemiyorum. Agnostisizm şu an düşünceme uygun geliyor 1 yıldır bu kafadayım. 23 yıldır müslümandım, ileride ne olur bilemem tabii ama şu an çok düşünmeden iyi bir insan olarak sevap işleme kaygısı gütmeden iyilik yapıyorum her zaman ki gibi.
 
Dostum bu deist argümanı deistsen lafım yok.
Deist argümanı mı? Burada Allah'ın her şeyi yarattığından ve birebir müdahale ettiğinden bahsediliyor. Köyü yöneten yön veren muhtarsa, iğneyi kullanan biri varsa; Dünya'yı ve insanı yaratan ve yöneten birilerinin var olduğunu anlatmaya çalışıyor bu cümle.
 
Allah insanın kalbine bakar, yaptığı işin kötülüğüne ya da yaptığı ibadetin çokluğuna değil.
Namaz dinin direğidir? Kalbimde iyilik var, ama inancımı kaybettim bu yüzden cennete gidemeyeceğim sizin inancınıza göre.
 
Namaz dinin direğidir? Kalbimde iyilik var, ama inancımı kaybettim bu yüzden cennete gidemeyeceğim sizin inancınıza göre.

Kalbinizi ben bilemem hocam. Bugün inanmıyorum derken 10 yıl sonra nasıl düşüneceğinizi de bilemem. Namaz evet dinin direğidir, din sadece namaz değildir.
 
Korkunç bir bilinmezliğin içindeyiz. Herhangi bir dine mensup olanlar, insanlığın, zamanın, hayatın ve kainatın yanlış anlamayın bala g*te oluştuğuna inanmak istemiyorlar ve haklılar. Dinler konusuna gelecek olursak, kitaplar şahsen kasıtlı yazılmış olabilir. Örneğin muhammed 600'lü yıllarda güç sahibi olmak için kur'an'ı yazmış olabilir. Mesela bir kitap yazıyorsun yaratıcı olduğunu iddia ediyorsun ve yaratıcının yer yüzünde seçtiği kişinin kendin olduğunu iddia ediyorsun birçok insan sana inanıyor ve sadık oluyorlar ve güç sahibi oluyorsun. Örneğin savaşlarda ölümüne savaşıyorlar vb. vb.

tanrı varlığı kanıtlanamaz bir şey ama din somut o yüzden deist ateiste agnostiğe bir şey demiyor yani ben bişey diyemem somut değil nası tanrıya inanırsın falan diye ateizmi yukarıda açıkladım bir nevi agnostizme yakın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı