1080P Maksimum Ayarlar vs 1440P Orta-Düşük Ayarlar

@GCN Hocam birde sizi yakalamış iken sorayım. Monitörlerde sürekli karşıma çıkan sRGB, Adobe sRBG ve NTCS nedir ? önemli midir ?
Dünya kadar yazı yazmaya üşeniyorum. Seni pek fazla ilgilendirmiyor desem yeterli olur mu? Sacede TN panel olmamasına ve en az %72 NTSC olmasına dikkat et yeterli. IPS veya VA panel olsun ve en az %72 NTSC olsun kralsın.

Malesef kurdan dolayı fiyatlar çok uçuk. Siz ne düşünüyorsunuz aklınızda var mı bir model ?
2K 144Hz güzel görünüyor ama ayar kıstıktan sonra ne alamı var? 1440p ultra ayarlarda 60Hz gör mis gibi gani gani yeter. 1500-2000 lira kadar fark var. Bu farkı güzel bir ses sistemi + ses kartına yatırabilir ya da gerçek 7.1 kulaklık falan alabilirsin. 2. veya 3. monitörü alırdım ama buna karar verirken alacağım diğer şeyin fiyatını değerlendirirdim. Misal ses sistemi vs. + monitör için bütçem 4 bin lira diyelim. Diğer her şeyden artan param bu olsa mesela.

Not: Soru işareti gibi noktalama işaretleri koyarken boşluk bırakılmaz.

O kart için bence 1080P takıl. İleride daha iyi 2K monitörler çıkarsa ekran kartıyla beraber değiştirirsin. Şu an yeni yeni 2K monitörler yaygınlaşıyor.
AMD 3000 serisi ekran kartlarını bekleyeceğim. Sızdırılan haberler doğru ise ve şimdi RX580 alırsam 3000 serisi çıktıktan sonra üzülmek istemiyorum.

Yüksek çözünürlüklü bir monitörde çözünürlüğü düşürerek oynamak bulanıklığa sebep oluyormuş. Bunu Deneyime şansınız oldu mu ? oldu ise bulanıklık çok rahatsız edici seviyede miydi ?
1080p ile 1440p monitörün arasındaki çözünürlük farkını oran olarak hesaplayın matematiğiniz iyi ise benim değil ben yapamam mesela :) ve şu an kullandığınız monitörün çözünürlüğüne göre oynadığınız bir oyunun ayarını o oranda düşürün. Tahmini bir şey sunacaktır size.

AMD 3000 serisi ekran kartlarını bekleyeceğim. Sızdırılan haberler doğru ise ve şimdi RX580 alırsam 3000 serisi çıktıktan sonra üzülmek istemiyorum.
900-1000 lira civarına RX 570 4GB ile RX 3000 serisinin fiyatları piyasada oturana kadar pekala idare edebilirsin. 700-750-800 liraya falan da satarsın. Yapıştır gitsin ucuza, hemen satılması için.
1080p ile 1440p monitörün arasındaki çözünürlük farkını oran olarak hesaplayın matematiğiniz iyi ise benim değil ben yapamam mesela :) ve şu an kullandığınız monitörün çözünürlüğüne göre oynadığınız bir oyunun ayarını o oranda düşürün. Tahmini bir şey sunacaktır size.
Güzel fikir.

1025x576p de oyun oynar ise; 1440p monitörde 1080p oynamayı simüle etmiş olur. (Bu testi yaparken monitöre en az 1,5 kat daha uzaktan bakmalı.)

Son düzenleme:
Çok mantıklı olmuş.
Bence 3000 serisini bekle ve 1440P al.

Şu anda 1080p monitör kullandığını var sayarak şöyle bir şey hazırladım. Birebir ölçeklidir, yani buradaki farkın aynısını göreceksin. Fotoğrafları indir ve tam ekranda açarak ardı ardına geçiş yap ki farkı tam görebilesin. Daha gerçekçi test olması adına kapat aç yapabilirsin.
Eki Görüntüle 349998Eki Görüntüle 349999

Aslında böyle bir karşılaştırmayı tek bir obje(kedi) üzerinden değilde birden çok renkli ve yazılı objeler üzerinde deneseniz olur mu?Aradaki farkı anladım ama tamam buymuş demedim hala.

Aslında böyle bir karşılaştırmayı tek bir obje(kedi) üzerinden değilde birden çok renkli ve yazılı objeler üzerinde deneseniz olur mu?Aradaki farkı anladım ama tamam buymuş demedim hala.
Sonuç olarak birazcık bulanıklaşıyor ama yine de kurtarır seviyede.

(Ölçekli) 1080p monitör için yazı görseli ile karşılaştırma:
1.jpg 2.jpg

(Ölçekli) 1080p monitör için oyun görseli ile karşılaştırma:
1.jpg 2.jpg

İndirmeden ayrı sekmelerde açın, büyüteç ile bir defa tıklayıp %100 yapın ve sekmeler arasında geçiş yapın. Görsellere sağ tıklayıp ayrı sekmede açın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı