112 kilo birisi sadece yürüyerek kilo verebilir mi?

Zayıflayacağım diye karbonhidratı çok düşürmene gerek yok kaliteli karbonhidrat kaynaklarından korkmana gerek yok. Günlük kalori ihtiyacının 350-400 altında beslen, hızlı kilo verimi asla kalıcı olmayacaktır.

2 aydır sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kendi yaptıklarım;
Sabah: 2 yumurta fix(yağsız omlet veya haşlama) light peynir(50gr) tam buğday siyez ekmeği(1-2 dilim), zeytin, ceviz.
Öğle: 50 gr nohutlu basmati pirinç(çiğ 50gr.) Yanında 200 gr. tavuk/kıyma/balık
Akşam: Sebze yemeği veya çorba.
Meyve günde 1-2 porsiyon.

Zayıflayacağım diye karbonhidratı çok düşürmene gerek yok kaliteli karbonhidrat kaynaklarından korkmana gerek yok. Günlük kalori ihtiyacının 350-400 altında beslen, hızlı kilo verimi asla kalıcı olmayacaktır.

2 aydır sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kendi yaptıklarım;
Sabah: 2 yumurta fix(yağsız omlet veya haşlama) light peynir(50gr) tam buğday siyez ekmeği(1-2 dilim), zeytin, ceviz.
Öğle: 50 gr nohutlu basmati pirinç(çiğ 50gr.) Yanında 200 gr. tavuk/kıyma/balık
Akşam: Sebze yemeği veya çorba.
Meyve günde 1-2 porsiyon.
Bir hassas terazi almam şart oldu heralde almam gerek ancak ozaman bu şekil düzenli giderim. Çok sağol.

Selam arkadaşlar,
Ben 1.81 boyunda ve 112 kiloyum. Spor salonuna şu an gidemiyorum ama sahilde tempolu yürüyüş (ileride hafif koşuya geçmek) yapmaya başladım.
Amacım kilo verip toparlanmak, yüzümde ve vücudumda oluşan şişkinliklerden kurtulmak. Biraz gıdı, yanak, vs. can sıkmaya başladı.

Beslenmemi düzene sokmak istiyorum, karbonhidratı azaltayım diyorum ama bu sefer de ne yiyeceğim bilmiyorum.
Bir de takviye olarak ne kullanabilirim? CLA, L-Carnitine, Kreatin THERMO BURNER gibi şeyler işime yarar mı? Sadece yürüyüş yapıyorum şu anda.
Kan değerlerim doktor kontrolünde:

• B12,demir ve diğer vitaminler normal
  • Ürik asit yüksek (8 seviyesinde) – doktor bol su içmemi önerdi
  • Folat (folik asit) düşüktü, bunun içinde ilaç kullanıyorum.

Yani ciddi bir sağlık sorunum yok ama bilinçli şekilde ilerlemek istiyorum.

Bana uygulanabilir basit bir plan çıkarabilir misiniz?
İleride imkanım olursa salona da yazılmayı planlıyorum ama şu an evdeyim.

Temel kuralım: Şeker, un, ekmek, makarna, cips, kola yok.
1.80 96kg idim. Hemen hemen aynı sonuçlara sahibim. Folat için bi ilaç başlandı, ürik asit içinse bol su ve et tüketimini düşürdüm. Spor ne yazık ki yapamıyorum ki haftada en az 3 kere en az 1 saat yap demişti doktorum. Hiç bişey yapamıyorsan yürü demişti de onu yapamıyorum. Makarna, pilav, ekmeği kestim. Yediğim porsiyonları yarı yarıya küçülttüm şuan 2. haftadayım kilom 86,5.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı