112 kilo birisi sadece yürüyerek kilo verebilir mi?

Rica ederim, spor salonu konusunda da kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman başlamalısın bence, bende daha başlayamadım yürüyüş/bisiklet şınav squat tarzında takılıyorum ama ilk fırsatta başlamayı düşünüyorum.
Haklısın kanka, Giresunluyum bende fındık zamanı geliyor ister istemez vericem o kiloları :D Benim de tek derdim sağlıklı beslenip sporu hayatıma katmak, inşallah olur. Hayırlısı olsun, senin de her şey daha iyi gider inşallah.

1.80 96kg idim. Hemen hemen aynı sonuçlara sahibim. Folat için bi ilaç başlandı, ürik asit içinse bol su ve et tüketimini düşürdüm. Spor ne yazık ki yapamıyorum ki haftada en az 3 kere en az 1 saat yap demişti doktorum. Hiç bişey yapamıyorsan yürü demişti de onu yapamıyorum. Makarna, pilav, ekmeği kestim. Yediğim porsiyonları yarı yarıya küçülttüm şuan 2. haftadayım kilom 86,5.
Geçmiş olsun hocam en yakın zamanda sağlığınıza kavuşma dileğiyle.

Son düzenleme:
Çevrem der hep spor yapsan olacak üçgen vücut vs genetik yatkınlığı insanlar hakiketen etkiliyor mu?

Vücut geliştirme sporu büyük ölçüde genetiktir. Mesela üst seviye sporculara baktığınız zaman (Arnold, Ronnie Coleman, Nihat Kaya vs.) Aslında iyi çalıştıkları, diğerlerine göre farklı bir şey yaptıklarından daha iyi değiller. Genetikleri iyi oldukları için iyiler. Yani evet, genetik yatkınlığı bayağı etkiliyor.

Arkadaşlar selamun aleyküm tekrardan nasılsınız? İyi bir haberim var 112 den 105e düşmüş durumdayım.

Takviyeye hiç bulaşma zaten ihtiyacin da yok, doktor değerlerini kontrol ettiyse özellikle insulin direncinde bir problem yoksa beslenmeni düzenle, üste de bol bol yürüyüş yap hızlıca kilo verirsin zaten boy da uzun. Ek olarak yeşil cay, kahve, ceviz, fındık tuket ara öğünlerde muthis yağ yaktiriyorlar.
Hocam ya ben artık alılverişe para yetiştiremiyorum valla. Protein tozuna başlasam çokmu zararı olur

Son düzenleme:
Protein tozu ucuza gelmiyor ki, senin şu an ihtiyacın da yok açıkçası. Kilo vermek istediğin için ihtiyacın olan protein miktarı kasları korumak içindir ki o da yediklerinden rahatlıkla karşılanır. Tavuk, balık ete göre daha ucuz, öğünleri seviyorsan onlarla tamamla. Ama bunları sevmiyorsan ete para yetistirmek zor olabilir toz da kullanilirsin bir öğün sebze yemekleriyle beraber.

Selam arkadaşlar,
Ben 1.81 boyunda ve 112 kiloyum. Spor salonuna şu an gidemiyorum ama sahilde tempolu yürüyüş (ileride hafif koşuya geçmek) yapmaya başladım.
Amacım kilo verip toparlanmak, yüzümde ve vücudumda oluşan şişkinliklerden kurtulmak. Biraz gıdı, yanak, vs. can sıkmaya başladı.

Beslenmemi düzene sokmak istiyorum, karbonhidratı azaltayım diyorum ama bu sefer de ne yiyeceğim bilmiyorum.
Bir de takviye olarak ne kullanabilirim? CLA, L-Carnitine, Kreatin THERMO BURNER gibi şeyler işime yarar mı? Sadece yürüyüş yapıyorum şu anda.
Kan değerlerim doktor kontrolünde:

• B12,demir ve diğer vitaminler normal
  • Ürik asit yüksek (8 seviyesinde) – doktor bol su içmemi önerdi
  • Folat (folik asit) düşüktü, bunun içinde ilaç kullanıyorum.

Yani ciddi bir sağlık sorunum yok ama bilinçli şekilde ilerlemek istiyorum.

Bana uygulanabilir basit bir plan çıkarabilir misiniz?
İleride imkanım olursa salona da yazılmayı planlıyorum ama şu an evdeyim.

Temel kuralım: Şeker, un, ekmek, makarna, cips, kola yok.
117 Kiloydum, son 5 gündür günde 200 gram tavuk, 50 gram zeytinyağı ve ortalama 3 yumurta ile besleniyorum, günde minimum 10 bin adım atıyorum bunun yanında 1 saatim fitnessta geçiyor ve günde ortalama 3.5 lt su tüketiyorum, karb 0 şeker 0, yağ sadece zeytinyağı kullanıyorum, 5 günde 6.8 kilo verdim, ve bunların çoğu yağ değil su, yani anlayacağın ne yiyeceğimi bilmiyorum gibisinden bir şey yok çünkü kilo verirken zaten bir şey yemiyorsun adam akıllı, ben bu şekilde takılıyorum sen de bu şekilde takıl demiyorum ama benim işime yarıyor.

- Güncellemeleri okumadım kral kusura bakma konuyu yeni sandım.-

Hocam yardımına ihtiyacım var ben bu kiloyu verirken çok ağırlık vs yapmadım bugün anlamadığım şekilde yüzüm çökmüş öyle kötü duruyor ki vücudum sarkıyor sanki ne yapacağım ben.

Kandaki enfeksiyon değerin yükselmiş veya mevcut hava koşullarında yeterince su tüketmiyor olabilirsin. Ağırlık çalışmadığın için böyle bir şey yaşaman mümkün değil bence. Örnek beslenmeni anlatır mısın? Kilo vereceğim diye gereksiz kalori kesiyorsan o yüzden de olabilir.

Kandaki enfeksiyon değerin yükselmiş veya mevcut hava koşullarında yeterince su tüketmiyor olabilirsin. Ağırlık çalışmadığın için böyle bir şey yaşaman mümkün değil bence. Örnek beslenmeni anlatır mısın? Kilo vereceğim diye gereksiz kalori kesiyorsan o yüzden de olabilir.

Hocam enfeksiyonla ilgili şöyle bir durum var: Boğazımda balgam olduğunda genellikle yeşilimsi renkte oluyor, bu da dediğiniz gibi enfeksiyon belirtisi.

Beslenme düzenim son 7 gün şu şekildeydi:
Sabahları 4 yumurta (1 tanesi tam, 3’ü sadece beyazı), yanına sadece yeşillik — başka bir şey tüketmedim.
Öğle yemeklerinde genellikle 100 gram tavuk göğsü ya da ton balığı tercih ettim.

Bu 7 günlük süreç sonrasında, şu anki beslenme düzenim biraz daha değişti:
Örneğin bu sabah, mercimekten yapılmış krepin içine domates ve peynir koyarak 2 adet yedim.
Bazı günler kahvaltı yapasım gelmiyor, o zamanlarda sadece yoğurt ve biraz fındık tüketiyorum.
Başka bir sabah ise kırmızı biber, birkaç dilim zeytin gibi şeyler yiyorum.
Yumurtayı bazı günler zeytinyağında, kayısı kıvamında pişiriyorum; bazen de tam buğday ekmeğiyle sandviç yapıyorum (ekmek miktarı genelde 40 gram civarında oluyor).
Dün öğle yemeğinde yeşil mercimek çorbası yaptım, onu içtim.

Ayrıca kendime L-Carnitine ve EAA (essential amino acids) takviyesi aldım.
Koşudan yaklaşık yarım saat önce L-Carnitine alıyorum, koşu sırasında ise EAA tüketiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı