13 Yaşında Amatör Vücut Geliştirme

Vücut Geliştirmek Boy Uzamasını Engeller Mi?

• Oy verenlerin toplamı
    69
Ayrıca Eline 2 ağırlığı alıp çek kalk yaparak bacak -

Ayrıca Youtube De Evde Çalışabileceğin yöntemler mevcut oralardan da bakabilirsin.
Ama Belirtiyim Sakın Yavaş Gelişiyo Veya Gelişmiyo Ağır Kaldırım Deme 10kg 10 kere yapacağın yere 5 kg 20-30 kere yap daha sağlıklı olur ve hemen güçlenmeni bekleme yavaş yavaş

Sporun yaşı yoktur fakat vücut geliştirmenin bir yaşı vardır sana tavsiyem kicboks veya sadece boks kendimde boksla uğraşıyorum boksun bir insana boks dediğin zaman hemen aklına çok sert bir spor yok işte kafana darbe alınca sakat kalabilirsin gibi insanlarda bi düşünce var fakat bu yanlış hiçkimse seni biriyle boks yapmaya zorlamıyor kickboks yaparak hem vücudunu geliştirirsin,dinç olursun reflesklerin gelişir ayrıca kendini hem savunup hemde saldırıda bulunabilirsin kickboksa giden biri illa profosyenel bir boksör gibi gard alıp dövüşmesi anlamına gelmiyor ilk başladığım zaman yaşıt biriyle maç yapmak istediğimi söyledim cüssesini biraz cılız gördüm Maç esnasında rasgele salladığı yumruk bana isabet edince kendimi yerde buldum. Bu arada şuanda 1.66 boy 85 kilo yaş 17 :D
Ben de o sporlara yönelmek isterim ama dediğim gibi biraz güçlü olsam zaten ben öğreneceğim o sporları.

ben de 14 yaşındayım. 1.70 boyum 48 kilom Tavsiye etmem vücut çalışmanı falan mekik şınav gibi yöntemlerle çalış ip atla ve protein al bu proteini illa tozlarla bilmemnelerle almana gerek yok yumurta mesela ben çok severim günde 3-4 yumurta ye alerji yapmıyorsa tabi kimi insana çok gelir. çevremde tanıdıklarım var. anne babası 1.60 boylarında kendi 1.90 ailede 1.90 insan olmamasına rağmen hep proteinler hemde 110 kilo ama inan karşıdan çubuk gibi gözüküyo kemikler ağır çekiyo yani o kadar faydası var proteinlerin.

Merhaba arkadaşlar. Ben amatör olarak evde vücut geliştirmeye başlamak istiyorum. Yaşım 13, boyum 1.52 cm , kilom 42kg. Öncelikle vücut geliştirmeye başlama amacım pek sporla alakam yok bu yüzden de bazı sorunlar ortaya çıkıyor bazen. Ayrıca aile galiba genetik olarak kilolu ben kilolu değilim ancak bu yıl içinde göbeğim çıkmaya başladı. Hem bu genetik sorunun önüne geçmek hem de çevrede gerektiğinde kendimi savunmak istiyorum.Bu yüzden size bir kaç sorum olacak:
1. Sizce bu yaşta vücut geliştirmeye başlamalı mıyım?
2. Vücut geliştirirsem boyum kısa kalır mı ?
3. Yaşım için hangi hareketler uygun?
Not: Önceden "Boyun kısalır" dedikodusunu duymadan önce elimdeki imkanlarla evde vücut geliştiriyordum.
Evde 5KG tekli dumbell vardı. Onlarla kollarım biraz şişsin diye çalışıyordum. Mekik ve şınav çekiyordum. 1,2 ay
çalıştım ve haliyle direncim de yükseldi. Bıraktığımda tek seferde 60 mekik,20 şınav çekebiliyordum. Faydasını da gördüm çevremdekilere karşı savunmam gelişti. Karnımı içeri çekince baklavalar az çok belli olmaya başladı.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)
Vücut geliştirme dediğin şey odunluktan başka bir şey değil bende yaptım aynı sporu. Sağlam vucüt yapıyım kendimi savunurum diye bişe yol.

Ben Hergün Spora Gitmiyorum Ama Kendime Alışkanlık Yaptım.
Yatmadan Önce 60 Seri Şınav
Yapabildiğim Kadar 10 Geniş Zıpla 10 Dar Şınav
3-4 kere 30 mekik çekerim

Eğer bu konuda ciddiysen yani geçici bir heves değilse spor salonuna gidip bir uzmandan yardım almalısın.

Kendi ağırlığını kullanarak gerekli kasları geliştirirsin. Sırf boşa yumruk sallamak bile kaslarını geliştirir.

Şınavın farklı teknikleri var. Kolunun açısına-duruşuna göre farklı kasları çalıştırıyor. İnternette bu konular hakkında Türkçe bir sürü video var.

Barfiks çekebilirsin. Boy uzaması istiyorsan bacak çalış. Yine ağırlıksız bacak çalışmak için videolar bulabilirsin.

Fakat bana kalırsa, fırsatın varsa koşu yapmalısın. Hem kaslarının verimliliğini artırır hemde kalp-damar yapısını güçlendirir.

Bu arada hoca değilim. :D Sadece ilgi duyuyorum.Bu konu hakkında güzel bir araştırma yaptım ve bir dönem çalışmıştım.

Ayrıca her gün aynı kası çalışma, bir gün mola ver.
Normalde bu süre daha uzundur ama yaşın itibariyle sende üretilen erkeklik hormonu yetişkin insanlara göre daha fazla.
Erkeklik hormonu, kasın daha hızlı toparlanmasını sağlar. Bu yüzden bir gün aralıkla çalışman senin için gayet yeterlidir. Ama kendini parçalama, bu tam aksine kasların gelişmesini yavaşlatır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Bakın Vücut Geliştirme Kendini Güç Bakımında Savunabilirsin Ama Asıl Önemlisi Kendine Güvenin Fazlasıyla Gelir..
Şöle Söleyim Vücut Çalışmadan Önce
Dar omuzlar
düz kollar
Kocaman Bi Önce Göbek

Spor Yaptığında :
Kollar Açılmış Şişmiş
Göbek Yok
Omuzlar Geniş
Ve Kafayı Kaldırıp Diğer Erkeklerden Farklı Olduğunu Görüp Kendine Güvenin Gelir

Herkese teşekkürler. Sanırım ağırlığa yönelmeyeceğim. Bana daha fazla bilgi verebilecek bilgili abilerim bana ulaşırsa sevinirim.
Ulaşabileceğiniz hesabım:
https://www.facebook.com/tamer.turan.351

Eğer bu konuda ciddiysen yani geçici bir heves değilse spor salonuna gidip bir uzmandan yardım almalısın.

Kendi ağırlığını kullanarak gerekli kasları geliştirirsin. Sırf boşa yumruk sallamak bile kaslarını geliştirir.

Şınavın farklı teknikleri var. Kolunun açısına-duruşuna göre farklı kasları çalıştırıyor. İnternette bu konular hakkında Türkçe bir sürü video var.

Barfiks çekebilirsin. Boy uzaması istiyorsan bacak çalış. Yine ağırlıksız bacak çalışmak için videolar bulabilirsin.

Fakat bana kalırsa, fırsatın varsa koşu yapmalısın. Hem kaslarının verimliliğini artırır hemde kalp-damar yapısını güçlendirir.

Bu arada hoca değilim. :D Sadece ilgi duyuyorum.Bu konu hakkında güzel bir araştırma yaptım ve bir dönem çalışmıştım.

Ayrıca her gün aynı kası çalışma, bir gün mola ver.
Normalde bu süre daha uzundur ama yaşın itibariyle sende üretilen erkeklik hormonu yetişkin insanlara göre daha fazla.
Erkeklik hormonu, kasın daha hızlı toparlanmasını sağlar. Bu yüzden bir gün aralıkla çalışman senin için gayet yeterlidir. Ama kendini parçalama, bu tam aksine kasların gelişmesini yavaşlatır.
Yok ben benden daha bilgili kişilere hoca derim de :D Teşekkürler peki kendi ağırlığımla çalışırken hangi hareketleri yapmalıyım?

Neyse daha fazla canınızı sıkmayayım cevaplarınız için sağolun. Sonuç olarak bolca protein almalıyım. Kendi vücudumun ağırlığıyla çalışmalıyım. Ağırlık kullanmamalıyım. Youtube'da araştırma yaparak iyice işi öğrenmeliyim. Kendime uygun bir çalışma programı hazırlamalıyım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı