14.000 TL bütçeye laptop+masaüstü mü yoksa sadece laptop mu alınmalı?

Bütçe
12.000-14.000 TL

DrOetker

Kilopat
Yer
Bursa
12-14 bin civarı bütçem var. AAA oyunlar da oynuyorum. Rekabetçi FPS oyunları ve yüksek FPS merakım asla yok. Arada laptop da lazım oluyor ama laptopta DotA tarzı orta ayar oyunları oynasam yeter, fazlası için gerekince GeForce NOW kullanabilirim. Sizce 10k civarı sistem toplayıp orta ayar bir de laptop almak mı mantıklı? Yoksa direkt tüm parayla 14K civarına 3060'lı bir laptop almak mı? Bu sene laptopum olmadığı için 9-10 kere mağdur oldum. Şimdi ise masaüstü sistemimi kardeşime vereceğimden yeni sistem toplayacağım. 4-5 sene idare edecek bir çözüm arıyorum.
Örnek olarak seçenekleri taslak şeklinde atayım.(karar verilmiş sistemler değiller sadece açıklama örnek verme amaçlı.)
Ya da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bundaki 2x4'ü direkt atıp 2x8 almak gerekecek sanırım. Bunun maliyeti ne kadar tutar acaba biliyor musunuz? Eğer 16 GB RAM ve 512 SSD maliyeti 1500 civarı tutacaksa https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00000C73Y6 buna yönelebilirim.
Şu RAM'den iki tane almak gereklidir.
512 GB M2 SSD 500 lira civarına bulunabilir. Yönelmek istediğiniz model daha iyi bir işlemciye sahip fakat TUF serisi kasa bakımından daha kötüdür, ekran kartı W değeri daha düşük yani biraz daha güçsüz. RAM aynı zamanda tek kanal olması lazım buda performansı kötü etkiler.
Her türlü HP daha ucuza gelecektir zaten.
Eldeki RAM'e alıcı bulursanız zaten çok daha iyi olur. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

Şu RAM'den iki tane almak gereklidir.
512 GB M.2 SSD 500 lira civarına bulunabilir. Yönelmek istediğiniz model daha iyi bir işlemciye sahip fakat TUF serisi kasa bakımından daha kötüdür, ekran kartı W değeri daha düşük yani biraz daha güçsüz. RAM aynı zamanda tek kanal olması lazım bu da performansı kötü etkiler.
Her türlü HP daha ucuza gelecektir zaten.
Eldeki RAM'e alıcı bulursanız zaten çok daha iyi olur. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

Tamamdır o zaman Omen en doğrusu olacak. Çok teşekkürler hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı