14 Yaşında Bunalım, Sürekli Ağlama Hissiyatı

@KırAtlıLiberal

Mutlu olmak da olmamak da bir nevi senin elinde kardesim. Kendine böyle seyleri dert edersen yüzün hic gülmez.

Sende olup da baskalarinda olmayan seyler var mesela. Gözün görüyor ki burada derdini anlatiyorsun, ellerin parmaklarin saglam ki klavyeye basabiliyorsun. Simdi ünlüleri bir kenara birakip bir de engelli olan, kör veya sagir olan, kötürüm olan, yatalak olan insanlari düsün.

Sence durumun sandigin kadar kötü mü?

Kendine acilen bir mesgale bul. Evde bos bos oturmak, depresif sarkilar dinlemek insani daha fazla bunaltir. Spor yap, yürüyüse git, kos, veya hosuna giden herhangi bir isle ugras. Bos bos oturma.

Her sey senin elinde :)
 
Kuzenim bunları 11 yaşında olmasına rağmen yapıyor, size ne telefon ne de internete ulaşabileceği imkanlar verilmeli, kendi düşünceleriniz değil sadece başkalarının düşüncelerine sahipsiniz. Yakında şu Youtuber Dinini değiştirdi ne havalı ya, hemen ben de değiştirmeliyim falan dersin. Sanırım ben ergenliğe hasta girdiğim için hastane de kaldığım vakit o triplere girdim ve çıktığım da sağlamdım. Sayende sağlam güldüm Kıskanç Dostum.
 
Konuda hasetlikten, kıskançlıktan, bencillikten başka bir şey göremiyorum.

Onda var, bende yok. Neden? Başkasında olmasını istemediğin bir şey asla sende olmaz. Öncelikle bencilliğinden kurtul. Bir şeyler istiyorsan da emek ver. Ben 14 yaşımda ilk bilgisayarımı yaz tatilinde çalışarak almıştım. Daha ilerleyen yaşlarımda da ''aileme yük olmamak'' için istediğim ama sahip olamadığım şeyler için çalıştım.

Emek olmadan yemek olmuyor yani. Bir şeyleri istiyorsan çalışacaksın. Böyle hasetlenerek sadece kendini üzersin, hayat da devam eder.

Yeni nesil oturduğu yerden gökten istediklerinin düşmesini bekliyor. Yok öyle bir şey.
Maalesef sağlığım çalışmaya el vermiyor 2-3 saat sürekli ayakta durunca tabanlarım davul gibi oluyor bende isterdim çalışmak ama sağlığım el vermiyor.
Bende sizin gibiyim, su an 15 yaşımdayım ama bunların hic birini yaşamadım. Galiba duygusuz birisiyim ondan da olabilir. Herkes aynı seviyede ergenlik geçirmiyor, bazıları cok agir oluyor. Ben bunun sebebinin aile tarafından cok simartilmak olduğunu düşünüyorum.
Ailem üzerime hiç düşmedi, babamla'da görüşmüyorum zaten.
 
Bizim amacımız seni gömmek değildi inan. Bu forumda çok fazla "Ailem beni sevmiyor", "Ailem yüzünden ateist oldum" gibi konular açıldığı için artık sıkıldık. Bu da onlardan birisi. Ayrıca dediğim gibi sinirlenme ve ağlama sebeplerin çok saçma. İnsanlarda senin derdinin trilyonlarca katı dert var. Burada gelip çok büyük bir derdin varmış gibi anlatman saçma olduğu için bu tür eleştirilere maruz kaldın :)
 
Çünkü bahsettikleriniz ortada ve ergenlikten başka bir şey değil. Haliyle de bunları dertten saymayan ve sayılmamasını belirten mesajlar almışsın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı