14 yaşında diyet yapılır mı?

kyofleX

Femtopat
Daha fazla  
1-2 haftadır düzenli fitness yapıyorum. Çok büyük kilolarla değil, dumbell ile olan çalışmalarda 1x2 benchte 2.5x2 şeklinde yapıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum. Sizce diyet yapmalı mıyım? Gerek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boy kilo indeksi diye bir olay var kendi kilon ve boyunu hesapla ihtiyacın var mı yok mu görürsün.

2.5x2 ne tam olarak?

14 yaşinda dumbell çalişmak ve diyet yapmak cok iyi bir şey bu arada. Tabii gidip cok kilolar basma, 5 kilo ile antrenmanlarini yap. Boy uzatmıyor diyenler yalan soyluyor, tamamen sehir efsanesi. Zayifsan agir diyet yapma, hatta direkt agir diyet yapma. Gelisme donemindesin, rahat olabilirsin o konuda.

Diyet yapmak demek yeşillikle beslenip aç kalmak demek değil ki ne diye "14 yaşında diyet yapılabilir mi?" bir konu açmışsınız? Diyet, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı oluşturmak ve buna bağlı kalmak demek. 1 yaşındaki de yapar 40 yaşındaki de 90 yaşındaki de.

Boyunu ve kilonu bilmemiz lazım bir şey diyebilmek için. Ancak ortak olan bir şey olacak ki protein bol almalısın. Bu işin %70'i beslenme %30'u spordur. Eğer her gün gerekli proteini almayacaksan hiç boşuna uğraşma gelişemezsin.

1-2 haftadır düzenli fitness yapıyorum. Çok büyük kilolarla değil, dumbell ile olan çalışmalarda 1x2 benchte 2.5x2 şeklinde yapıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum. Sizce diyet yapmalı mıyım? Gerek var mıdır?
Hocam 1x2 çok az geliştirmez sizi çok. 5 kiloyla 12 tekrar çıkarmaya çalışın yapamazsanız düşürürsünüz biraz. Kilonu boyunu yaz yada kendin hesaplayabilirsin vki hesapla yazarak ona göre diyet yapman veya yapmaman gerektiği belli olur.

2.5x2 ne tam olarak?

2.5kg hem sağa hem sola olmak üzere.

Boy ve kiloyu biz tahmin ediyoruz o zaman.

1.70 55 kg

Diyet yapmak demek yeşillikle beslenip aç kalmak demek değil ki ne diye "14 yaşında diyet yapılabilir mi?" bir konu açmışsınız? Diyet, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı oluşturmak ve buna bağlı kalmak demek. 1 yaşındaki de yapar 40 yaşındaki de 90 yaşındaki de.

Boyunu ve kilonu bilmemiz lazım bir şey diyebilmek için. Ancak ortak olan bir şey olacak ki protein bol almalısın. Bu işin %70'i beslenme %30'u spordur. Eğer her gün gerekli proteini almayacaksan hiç boşuna uğraşma gelişemezsin.

Günlük yeterli proteini aldığımı düşünüyorum. Ancak çok fazla şekerli besinlerde tüketiyorum, bu nedenle sordum.

Hocam 1x2 çok az geliştirmez sizi çok. 5 kiloyla 12 tekrar çıkarmaya çalışın yapamazsanız düşürürsünüz biraz. Kilonu boyunu yaz yada kendin hesaplayabilirsin vki hesapla yazarak ona göre diyet yapman veya yapmaman gerektiği belli olur.
Hocam biraz yanlış yapmışım yazarken, dalgınım biraz bu sıra kusura bakmayın. 2 tane 1 kilo takıyorum, dumbellda 1 kilo civarında. 5 kilo oluyor hemen hemen ve her seti 4x10 yapıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00