14 yaşında fitness yaparken creatin kullanılır mı?

Boy kilo nedir ? Kullanırsan ölürsün vs. diyenlere bakma bir şey bildikleri yok hiçbirinin.

Bu konunun hali ne? Herkes kendini bilim insanı bellemiş. Kreatinin bu zamana kadar sağlıklı insanlarda gösterilmiş bir tane bile zararı yok. Eskiden insanlar 5 grama bile korkuyla yaklaşırken artık 20 gramlara çıkmanın zihinsel fonksiyonları ve genel hipertrofi temellerine katkısı konuşuluyor. Kendim 9. sınıfta kreatin kullanmaya başladım, şuan 12. sınıfım ve 1 tane bile zararı çıkmadı. Yani böbrek fonksiyonlarınızda bir sıkıntı yoksa kullanmanızda sakınca en azından şuanki verilerle yok.

Bence içme creatin kanka, yerine tavuk haşla ye. Baharat ve yağdan uzak Allah'a (c.c) yakın ol.
Onlarida yiyorum ama kaslarima su tasiyip daha da iyi antrenman yaparim

Boy kilo nedir ? Kullanırsan ölürsün vs. diyenlere bakma bir şey bildikleri yok hiçbirinin.
Boy 1.81 kilom 90

Bu konunun hali ne? Herkes kendini bilim insanı bellemiş. Kreatinin bu zamana kadar sağlıklı insanlarda gösterilmiş bir tane bile zararı yok. Eskiden insanlar 5 grama bile korkuyla yaklaşırken artık 20 gramlara çıkmanın zihinsel fonksiyonları ve genel hipertrofi temellerine katkısı konuşuluyor. Kendim 9. sınıfta kreatin kullanmaya başladım, şuan 12. sınıfım ve 1 tane bile zararı çıkmadı. Yani böbrek fonksiyonlarınızda bir sıkıntı yoksa kullanmanızda sakınca en azından şuanki verilerle yok.
böbreklerim sağlıklı hiçbir kronik rahatsizligim yok sizin gibi yapicam bende.

Hocam ölürsün demedik ki zaten 🤣.Erken yaşta kullanmak yerine anne yemeği ile devam etmek daha mantıklı dedik.
Yemek yemek yerine kreatin kullanacağım diye bir şey dememiş ki arkadaş. Neye göre bu yorumu yapıyorsunuz? Yeterli besini alıyorsa ve yeterince su içiyorsa kreatinin hiçbir zararı yok ve kreatinsiz devam etmek de mantıklı değil, tercih meselesi. Zorunlu değil ama kullanması zarar yerine fayda sağlayacaktır, tabii bilinçli olduğunu varsayarsak.

Ayrica birsey sorabilir miyim? İçinde ölçek var ya 5 gramı nasıl ayarlicam nasıl içicem?

Yemek yemek yerine kreatin kullanacağım diye bir şey dememiş ki arkadaş. Neye göre bu yorumu yapıyorsunuz? Yeterli besini alıyorsa ve yeterince su içiyorsa kreatinin hiçbir zararı yok ve kreatinsiz devam etmek de mantıklı değil, tercih meselesi. Zorunlu değil ama kullanması zarar yerine fayda sağlayacaktır, tabii bilinçli olduğunu varsayarak.
Aynen günde 5 gram içeceğim.

Ayrica birsey sorabilir miyim? İçinde ölçek var ya 5 gramı nasıl ayarlicam nasıl içicem?

Aynen günde 5 gram içeceğim.
Ölçeğinizin kaç gram olduğu kutu üzerinde besin değerleri kısmında yazar. Eğer 5 gram ölçek varsa ölçeği tam doldurup ağzınıza atarak veya başka bir sıvıyla karıştırarak içebilirsiniz. Bazı markaların ölçekleri 3 gram oluyor, eğer öyleyse 2 ölçek yani 6 gram da kullanabilirsiniz.

Yemek yemek yerine kreatin kullanacağım diye bir şey dememiş ki arkadaş. Neye göre bu yorumu yapıyorsunuz? Yeterli besini alıyorsa ve yeterince su içiyorsa kreatinin hiçbir zararı yok ve kreatinsiz devam etmek de mantıklı değil, tercih meselesi. Zorunlu değil ama kullanması zarar yerine fayda sağlayacaktır, tabii bilinçli olduğunu varsayarsak.
Hocam kreatin tozu kullanmak kesin olarak sağlıklı mı cidden? Ben o yaşlardayken çoğu fitness hocalarım "Şuan için gerek yok, anne yemeğinden devam" derdi.

Ölçeğinizin kaç gram olduğu kutu üzerinde besin değerleri kısmında yazar. Eğer 5 gram ölçek varsa ölçeği tam doldurup ağzınıza atarak veya başka bir sıvıyla karıştırarak içebilirsiniz. Bazı markaların ölçekleri 3 gram oluyor, eğer öyleyse 2 ölçek yani 6 gram da kullanabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum.

Hocam kreatin tozu kullanmak kesin olarak sağlıklı mı cidden? Ben o yaşlardayken çoğu fitness hocalarım "Şuan için gerek yok, anne yemeğinden devam" derdi.
Hocam bizim ülkede yalan yanlış bilginin yayılma hızı çok hızlı olduğu için böyle bir algı vardı. Protein tozları da çok zararlı deniyordu o zamanlar. Şimdi yavaş yavaş insanlara bunların bir zararı olmadığını aksine faydası olduğunu anlatabilen bir sporcu kitle var sosyal mecralarda. Eskiden hocalar hep kulaktan dolma bilgilerle konuştukları için böyle oluyordu. Artık bilimsel temellere dayalı bir ton araştırma var kreatin üzerine, yanılmıyorsam üzerinde en çok araştırma yapılan supplement. Ve bunlar sadece kısa süreli değil 8-10 yıl boyunca kullanımında bile bir zararı olmadığı görülmüş. O yüzden bilinçli kullanımının hiçbir zararı yok. Ama kreatine gelene kadar asıl kaynak beslenmeyi halletmek lazım. Kreatinin zararı olacağından dolayı değil ama kreatinden çok daha etkili olduğu için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı