14 yasinda kas yapilir mi?

Orion23

Hectopat
Daha fazla  
Selam, başlıkta da gordugunuz gibi 14 yasindayim. 50 kiloyum ve 1.60 da boyum var. Evde 3 kg dambil var. Bu fizikle spor yapabilir miyim (fazla abatmadan), kas yırtılması kemik kırılması vs. olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Not: 3 kg dambilı gunde 200 defa kaldiriyorum.
Toplam 400 defa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, başlıkta da gordugunuz gibi 14 yasindayim. 50 kiloyum ve 1.60 da boyum var. Evde 3 kg dambil var. Bu fizikle spor yapabilir miyim (fazla abatmadan), kas yırtılması kemik kırılması vs. olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Not: 3 kg dambilı gunde 200 defa kaldiriyorum.
Toplam 400 defa.

Dambıl ile olmaz o iki tane ısınacaksın sonra alacaksın 5 litrelik su şişesi 50 60 tane kaldıracaksın ki zorlaması çok iyi değil ama zararı olmaz.

Çok fazla bilgim yok fakat 3 kilogram bir dambılın yeterli olacağını hiç sanmıyorum. Bu arada günde 200 defa demişsiniz, nasıl 400 defaya çıktı o? Haftada 2 kere, toplam 400 şeklinde mi?

Aynen.
Dambıl ile olmaz o iki tane ısınacaksın sonra alacaksın 5 litrelik su şişesi 50 60 tane kaldıracaksın ki zorlaması çok iyi değil ama zararı olmaz.

2 TN var 3 kg dambil bantla falan yapistirsam daha mantil olur gibime geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı