14 yaşında sünnet olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer hadisleri dinin bir parçası olarak görüyorsan beni öldürmen gerek,

dinini değiştireni öldürün." (buhârî, cihâd, 149)​


Konuyu din konusuna çevirmeye gerek yok fakat yine de söyleyeyim. Al-i imran/32 ye bakarak peygamberin yaptıkları ve söylediklerin şeylerin dindeki önemini görebilirsin.
 
Bunu neye göre karar veriyorsunuz, dur söyleyeyim; işime geleni.
İşine geleni değil. Sahih mi değil mi araştır bakayım.
Ayrıca tek bir hadise bakıp aha böyle demek doğru değil. Eğer öyle olsaydı yani mesela sahabenin birisi Hristiyan bir topluluğa katılıyor Hristiyan oluyor ama öldürtmüyor. Kendi halindeyse bir şey yapılmıyor. Daha yeni araştırdım bu konuyu.
 
Yeter bu kadar kavga. @Tim @Ecmel konuyu kilitler misiniz? Her din konusunda olduğu gibi kavga çıkıyor.
 
Çünkü kabul edilebilir tek bahanesi hıv'den koruması. Bu yüzden oyuncular sünnet olurlar. Eğer evlilik öncesi test yaptırmayacaksanız ya da her yıl onlarca kadınla birlikte olacaksanız olmak mantıklı. Onun dışında saçma sapan bir gelenek.

Hocam sünnet olan kişi cinsel yollarla bulaşan genel hastalıklardan korunmuş mu oluyor.
 
Bunu neye göre karar veriyorsunuz, dur söyleyeyim; işime geleni.
İşime geleni mi? Uzaktasın bari burnunu sokmasan be kardeşim. Niye her şeyi biliyormuşçasına konuşuyorsunuz? Kimin işine geliyormuş, sahih olup olmadığı kişilerce mi söyleniyor sandın? Kimi hadis rivayete göre doğrudur kimisi ise cilalanmış veya uydurma olabilir. Onu Allah bilir. Bu hadisin sahih olup olmadığını araştırmak lazım. Niye cumburlop bilmeden atladin onu da anlamadım ama. Neyse, konuya dönelim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı