15 yaşında Protein tozu kullanmalı mıyım?

Öncelikle protein tozu veya bca hiç kullanmamış biri olarak yazıyorum o sebeple kendi şahsi fikrimdir.
Protein tozunun artısı yemek hazırlama derdin veya zaman problemi olmadan kısa bir sürede tüketilmesi için kullanılıyor.
Ancak imkanın ve zamanın varsa düzenli bir beslenme spor fark etmeksizin gerekli olduğu için(tıpkı uyku düzeni gibi) doğal beslenme yoluyla da karşılayabilirsin.
Amacını da bilmediğim için ayrıntılı bilgi paylaşamıyorum, ancak spor yaptığım zamanda (85 kg 174) günlük 400 gr üzeri tavuk ve aynı gün içerisinde kahvaltı dışında 250 gr kırmızı et tüketen biri olarak fikrim budur.

Bu ekonomide protein tozunun gereksiz olduğunu düşünüyorum onu alıcağına bcaa+kreatin+glutamine alsan çok çok daha faydasını görürsün. Hala zararlı diyen arkadaşlar var şaka gibi ne kadar araştırmaya kapalı cahil bir milletimiz var biriside roid ile tozu karşılaştırmış çok güldüm okurken🤣

Bu ekonomide protein tozunun gereksiz olduğunu düşünüyorum onu alıcağına bcaa+kreatin+glutamine alsan çok çok daha faydasını görürsün. Hala zararlı diyen arkadaşlar var şaka gibi ne kadar araştırmaya kapalı cahil bir milletimiz var biriside roid ile tozu karşılaştırmış çok güldüm okurken🤣
Katılıyorum yıl olmuş 2022 insanlar hala bilmeden konuşuyorlar. :D Eğer ki makroları karşılıyorsanız arkadaşın dediği gibi yapmak en mantıklısı. BCAA+Kreatine çok yardım ediyor özellikle.

Protein açığın varsa protein tozu kullanabilirsin, yaş vs. fark edecek bir durum yok. Protein tozunun tavuktan, dolabınızdaki herhangi bir şeyden farkı yok. Protein tozunu toz şeklinde bir yiyecek olarak düşünün. Hiçbir zararı olmaz.

Hiçbir zararı olmaz. Bazı profesörler hemen el atmış konuya hiçbir yerde zararlı olduğuna dair en ufak bir veri yokken bu iddiaları nereden bulup yazıyorlar anlamış değilim. Ya bu protein tozu dediğiniz bir şey değil ya. Normal besinler gibi o da besinlerin karışımından oluyor. Genellikle peynir altı suyundan yapılır peynirdir yahu peynir.

İçinde sülfürik asit yok yahu bu kadar nasıl büyüdü bu protein tozu mevzusu anlamıyorum. Her sabah kahvaltıda bol yağlı patates kızartması yiyen adamlar kalkmış protein tozu yok şöyle yok böyle. Yok abi yok normal besinlerin karışımı. Çok almayacaksın kararında alacaksın bitti gitti bu kadar.

Teşekkürler hocam gerçekten mantıklı konuşmuşsunuz sizdende fikir sahibi olmak için bu konuyu açmıştım.. Hangi markayı önerirsiniz

Ben 15 yaşımda tüketmeye başladım aktif olarak spor yapıyorum hala, eğer günlük almanız gereken miktarı karşılayabiliyorsanız gerekli değil. Kilo başına 1.6-1.8 gram yeterli olacaktır. Bizim evde öğün eksikliği olduğundan pirinç pilavı yiyip kalan makro protein ihtiyacımı Whey'den alıyordum. Protein tozuyla ilgili de çok fazla myth var maalesef, peynir gibi düşünebilirsiniz. Kreatine'e gelecek olursak eğer genetiğinizde kellik varsa saç dökülmeyi hızlandırıyor.

Konuyu okudukça sinirleniyorum arkadaşlar. :D spordan uzak insanları kimse konuya bir şey yazmaya zorlamıyor. Steroid bir hormon dışarıdan, bir hormon almayla peynir altı suyu tozu ekstresi almak arasında çok fark bence. Kreatine de kullanıyorum saçım da dökülmüyor.

Bcaa alabilirsin dostum ben okul zamanında aşırı bitkin oluyordum oldukça yardımcı oldu. Protein tozu da kullan dostum ama mucizevi bir şey değil düz besin işte, sadece merdiven altı markalardan uzak durmaya çalış.

Teşekkürler hocam katılıyorum dediğinize hangi markayı alayım sizce bigjoy veya protein ocean düşünüyorum ama sizce?

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam gerçekten mantıklı konuşmuşsunuz sizdende fikir sahibi olmak için bu konuyu açmıştım.. Hangi markayı önerirsiniz

Teşekkürler hocam katılıyorum dediğinize hangi markayı alayım sizce bigjoy veya protein ocean düşünüyorum ama sizce?
Bütçeniz nedir hocam? Şimdi weider premium öneririm ama bütçeniz yetmeyebilir söyleyin bütçeyi ona göre önerilerimi söyleyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı