17. kural ne kadar gerekli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

292469

Megapat
Makaleler
5
Şimdi yaklaşık iki gündür aynı sebepten ceza alıyorum ki bu umurumda değil. Ben sadece adaletsiz olduğunu düşündüğüm bir kuraldan bahsetmek istiyorum. Kural aynen şu şekilde;

17. hatalı mesajı şikayet etmek yerine alıntı yaptığınızda ceza alabilirsiniz. Uygunsuz, silinmesi gereken mesajların beğenilmesi veya rapor edilmemesi nedeniyle de kullanıcı ceza alabilir. Hataları desteklemeyin, çoğaltmayın.

Ceza yediğim konular da şunlar;

Görüldüğü üzere tam olarak "başkasının yaptığı yazım hatasından dolayı çekilen ceza" olarak özetlenebilir ki bana gerekçe olarak 17.madde sunuldu. 17.maddenin benim aldığım ceza ile alakası bile yok, orada asıl amaç yanlış bilginin yayılmaması. Ama bu kural suistimal edilip ceza veriliyor. Bu kurala kesinlikle düzenleme gelmeli ki yanlış anlaşılmış olduğu çok açık.

Ben başkasının yaptığı hatadan dolayı ceza almamalıyım. Başkaları da almamalı. Kesinlikle bir düzenlemeden geçmesi gerekiyor bu kuralın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz o hatayı alıntılayınca ne oluyor? Sizin mesajınıza ekleniyor, bu da hatanın çoğalmasına yol açıyor. Bu kural da gerekli, gereksiz olsaydı zaten maddeler arasına eklenmezdi.
Ben o kuralın amacının farklı olduğunu düşünüyorum. Adam yazım hatası yapınca üstüne çoğalınca bu durum benim mesajımla kime ne zararı dokunuyor?

Benim demek istediğim bu yanlış bilginin yayılmaması amacı ile koyulmuş bir kural, şahsi kanaatim. Yoksa birinin yaptığı yazım yanlışı yayılınca ne olabilir ki? Gören de mi yazım hatası yapacak?

Bir başka durum ise bu kural yüzünden kuru ile yaşın beraber yanması. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Ben o kuralın amacının farklı olduğunu düşünüyorum. Adam yazım hatası yapınca üstüne çoğalınca bu durum benim mesajımla kime ne zararı dokunuyor?

Benim demek istediğim bu yanlış bilginin yayılmaması amacı ile koyulmuş bir kural, şahsi kanaatim. Yoksa birinin yaptığı yazım yanlışı yayılınca ne olabilir ki? Gören de mi yazım hatası yapacak?

Bir başka durum ise bu kural yüzünden kuru ile yaşın beraber yanması. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Kime ne zararı dokunuyordan gidersek kuralların yarısından çoğunu silmeliyiz.

Korkudan etiket bile koyamıyorum 1 kere yedim sonra dedim bu yolun ucu 2 tarafı da kötü değnek.

Çok gerekli. Düzgün yazma olayıyla direkt bağlantılı. Alıntılanan mesaj bağlantı olarak alıntılanmıyor. Metin olarak alıntılanıyor. Düzenlenebiliyor. Bu yüzden alıntıladığınız mesaj düzeltilse bile sizinki bozuk kalıyor. Bunu fark etmek çok zor olmasa gerek.
Çok dert ediyorsanız @ ile etiketleyin.

Gerekliliği tartışılabilecek birkaç kural var ama bu onlardan biri değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı