170 boy 71 kilo kinny fat mi?

Yusuf27525

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
59
Boyum 170, kilom 71, yağ oranım da 16, kilomun ideal olduğunu düşünüyorum ama göbeğim var hala. Ne yapmalıyım bu durumda yardımcı olur musunuz? Bir yerde bulk diyor bir yerde diyete devam diyor kafam karıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ideal kilo diye bir şey yoktur, kimisi 1.70 boyla 80 kilodur ama göbeği yok kaslıdır, kimi de 1.70 boyla 65 kilodur ama göbeği vardır yağlıdır. Olay kas kütlesi ve yağ oranıyla alakalı, eğer göbeğin var ise ve çok yağlıysan yağ yakma diyeti yapmak zorundasın. Yağların azaldıktan sonra temiz beslenme ile bulk yapıp kas kütlesi ekleyebilirsin ama şuan ki halinle bulk yaparsan göbeğin iki katına çıkar. %16 çok bir değer değil ama yanlışta çıkabiliyor, eğer tişörtten bile gözüken bir göbek söz konusu ise daha fazladır.
 
Aslında ideal kilo diye bir şey yoktur, kimisi 1.70 boyla 80 kilodur ama göbeği yok kaslıdır, kimi de 1.70 boyla 65 kilodur ama göbeği vardır yağlıdır. Olay kas kütlesi ve yağ oranıyla alakalı, eğer göbeğin var ise ve çok yağlıysan yağ yakma diyeti yapmak zorundasın. Yağların azaldıktan sonra temiz beslenme ile bulk yapıp kas kütlesi ekleyebilirsin ama şu anki halinle bulk yaparsan göbeğin iki katına çıkar. %16 çok bir değer değil ama yanlışta çıkabiliyor, eğer tişörtten bile gözüken bir göbek söz konusu ise daha fazladır.

Göğüslerim ve omuzlarım büyüdüğü için ve göbekte çok olmadığı için pek gözükmüyor ama tişört'i çıkarınca belli oluyor.
 

Geri
Yukarı