2. el alışverişte kandırıldım

İkinci el alışverişlere oldum olası sıcak bakmadım ve yapmadım hiç sanmıyorum telafisi olacağını ama umarım hakkınızı o veya bu şekidle geri alırsınız.
 
Üstüne bir bardak soğuk su için. Ya sen neden hakkını aramıyorsun ki? Zaten Letgo gibi yerlerden 2. el eşya alınmaz.

1585345378184.png
 
Öncelikle geçmiş olsun. Yapacağınız tek şey o insanla iletişime geçmeye çalışmak, onun insafına kalmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eft yi yaptığın dekontla birlikte aradan 3 gün geçince adliyeye başvuruyorsun. Letgo ve sahibinden.com uzerinden yapılan sahtekarlıklar nitelikli dolandırıcılığa giriyor. Cezası hem para hem hapis. Paranı da alıyorsun adamda hapsi boyluyor. Soğuk su iç diyenler haklarını arayamayanlar arkadaşım. Başıma geldi 2 ay içinde mahkeme bitti adam hapise girdi ve para mi da aldım. Hakîm zaten hemen kararını veriyor. Bendeki olayda sahtekar hoparlörü servise gonderdim vs. diye kendini savunmuştu ispatlayamadı aldığı paradan 3 katı ceza yedi ve 2 ay hapis yattı. 1000 tl için. Sicilide karalamadı. Bunu yapanlar gerçekten akılsız herşey kayıt altında uckagitxilik yapmaya çalışıyorlar.
 
Yazılanların aksine yapabileceğiniz çok şey var. Kişi ile olan konuşmalarınızı kaybetmeyin, ekran görüntülerini alın, yaptığınız EFT / havale işleminin dekontunu alın ve dilekçenizi hazırlayın pazartesi günü suç duyurusunda bulunun. (Konuşmalar sistemde güvenlik için tutuluyordur fakat sürecin uzamaması için unutmayın)

Maalesef zaman kazanmaya çalışmış, ATM'ler ile 7/24 para transferi yapılabiliyor, bu şekilde kişiyi sıkıştırmanızı öneririm. "Gidemem - ATM yok - ATM çok uzak" gibi cevap alırsanız hiç acımayın direkt olarak suç duyurusunda bulunun. Eğer aklı varsa 3-5 kuruş için geleceğini riske atmaz.

Evet zaman kazanmak için birçok hamlede bulundu, son bir şans verdim ona. Pazartesi sabah saat 10 oldumu bakıcam hesabıma, para yoksa işlemleri başlatıcam, yatmayacaktır büyük ihtimalle o para ama 2 gün bekleyeceğim.
Pazartesi para hesapta olacak nedir arkadaş yolladım diyorsa hemen gelir para hala neyi bekliyorsun şikayetçi ol elindeki kanıtları bilgileri falanda götür.

EFT ile yolladığını söyledi, yalan büyük ihtimalle ama hani savcıyada hesabımda para ile gitmiş olmak ya da sürecin yarısında parayı almış olmak istemiyorum, net bir şekilde parasız olayım öyle başlatayım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı