20 yaşında 2. sınıftan kayıt sildirip tekrar üniversiteye hazırlanılır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde İngilizce elektrik-elektronik müh. Okuyorum. 2024YKS'den yerleştim. Benim küçüklüğümden beri sağlık sektörüne ilgim vardı, fakat bu ilgim hep göz ardı edildi. Ben biyoloji-matematik alanlarıyla ilgilenen bölümlere yönelmek istiyordum. Sağlığa ayrı bir ilgim vardı. Eczacılık gibi, diş hekimliği gibi, veterinerlik gibi. Fakat şu an mühendislikte 1. sınıfı neredeyse bitireceğim, tercih zamanı benim fikirlerim dinlenmedi, ben sınavda büyük bir talihsizlik yaşadım. Devlet üniversitesi veya tam burslu kazanamadım. Hazırlığı tekte atladım dilim yeterli seviyede fakat benim kafamda hiçbir zaman mühendislik yoktu, benim ortaokuldan beri fen branşına ilgim hiç yoktu, AYT fizik, kimyayı da çok yapamadım. Çünkü ne kadar çalışırsam çalışayım anlamıyordum. Hep kötü netler elde ediyordum. Ve ben bu 4 sene boyunca hep fizik, kimya, matematik bunların en üst kademeli hallerini göreceğim. Ve ben bu durumdan çok muzdaribim. Üniversite tercihime ailem karıştı ve şu an YKS'ye istesem de giremiyorum kırık OBP var. Ama sonraki senelerde bu kalkıyormuş. Ailem çevrede çok referansımız var diyor vazgeçme düşük notla bile olsa geç derslerini diyor fakat benim bu bölümdeki notlarım çok çok aşağıda şu an alttan 2 dersim var daha 1. sınıftan ve güz döneminden. Finallere çalışasım dahi gelmiyor kafam çok karışık. Ve bölümden vazgeçmemem için bana tehditler yağdırılıyor. Ben istediğim bölümü okumak istiyorum, istediğim mesleği icra etmek istiyorum, ama buna hep karışılıyor elim kolum bağlandı, ailem buna musaade etmiyor. Sonradan mühendisliğe alışır mıyım bilmiyorum ama ben fen alanını hiç ama hiç sevmiyorum. Ne okuldakilere alıştım ne de bölümüme sizce ne yapmam gerekiyor 20 yaşıma gireceğim çok çaresizim tavsiyelerinizi bekliyorum, çünkü ben ne yapsam olmadı 20 yaşına gireceğim ama 30 yaşında gibi hissediyorum:(

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hayatınızı başkaları için zindan etmeyin mutlu değilseniz yolun başındasınız daha. Benzer hataları yapmış biri olarak hayatımdan hiç memnun değilim sizin yaşınızda olup değiştirmek istediğim bir sürü şey var.

Hocam hayatınızı başkaları için zindan etmeyin mutlu değilseniz yolun başındasınız daha. Benzer hataları yapmış biri olarak hayatımdan hiç memnun değilim sizin yaşınızda olup değiştirmek istediğim bir sürü şey var.
Hocam aile buna taş koyuyor zibilyon tane yol denedim baş edemedim. En sonunda bir anlık sinirle okulla ilişik kesmeyi ve devam etmediğimi gösteren belgeyi önlerine atmayı düşünüyorum çok yıprandım, gençliğim heba olmuş gibi geliyor.

Hocam aile buna taş koyuyor zibilyon tane yol denedim baş edemedim. En sonunda bir anlık sinirle okulla ilişik kesmeyi ve devam etmediğimi gösteren belgeyi önlerine atmayı düşünüyorum çok yıprandım, gençliğim heba olmuş gibi geliyor.

Aile olayı zor bir durum tabii böyle konuştuğuma bakmayın benim de hala bu tarz sıkıntılarım var. 10 yıl önceye dönme fikri her gün aklımda böyle yaşamak daha zor. Herkesin bir hayatı var ve istediği gibi yaşamalı bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı