200 Mbps internete 160 TL vermek mantıklı mı?

Oguz1717

Femtopat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Ben birkaç gün içinde 35 megabitlik internetimden 200 megabitlik fiber internet paketine geçmeyi düşünüyorum.
Şu anki paketimde 30 download, 5 upload alıyorum. Altyapım Turkcell Superonline fiber. Benim şu anki 35 megabitlik internetim 110TL sizce 200 dowloadlık 8, 9 uploadlık pakete geçip aylık 160TL vermeye değer mi? Ben kablolu internet kullanıyorum. Sizce ben paketimi değiştirirsem aradaki internet hızı farkını hissedebilir miyim yani değer mi?
İkinci olarak da Steam, Epic Games vb. platformlardan oyun indirirken download mı kullanılır yoksa upload mı? Ve YouTube vb. platformlardan video izlerken download mı kullanılır yoksa upload mı? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
 
Youtube'dan video izlerken , oyun veya herhangi bir şey indirirken download hızı kullanılır. Upload dediğimiz şey sizin karşıya yüklerken(youtube'a video yüklemek, yayın açmak vs.) kullanılır. Çok indirme yapıyorsanız hız farkını farkedersiniz.
 
Maalesef Taahütten dolayı 2 yıl daha superonline de kalmak zorundayım
Youtube'dan video izlerken , oyun veya herhangi bir şey indirirken download hızı kullanılır. Upload dediğimiz şey sizin karşıya yüklerken(youtube'a video yüklemek, yayın açmak vs.) kullanılır. Çok indirme yapıyorsanız hız farkını farkedersiniz.
sağolun
Bir şey izlerken veya indirirken download kullanıyor. Altyapı 200 mbps destekliyorsa geçilir. İnterneti kullanan sayısı az ise ve çok dosya indirmiyorsan, 35 mbps yeter bence.
evet destekliyor
Tavsiyede bulunup Yardım ettiğiniz için Teşekkürler.
Tavsiyede bulunup Yardım ettiğiniz için Teşekkürler.
 
Ciddi derecede hız artışı olacaktır. 35Mbps hızla Steam'den 4.17MB/s ile indirirken, 200Mbps hızla 24MB/s ile indirmeye başlayacaksınız. Yani şu anda 1GB indirmek için ortalama 4 dakika beklemeniz gerekirken, eğer 200Mbps'e geçerseniz ortalama 40 saniye bekleyeceksiniz.
 
Mantıklı. Ben de yakında SO'ya geçeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı