2022 LGS nasıl geçti?

Peki 387 puanla alan bir fen lisesi (2021'e göre) 425 puana kadar yükselir mi taban puanı
Çünkü üç aşağı beş yukarı 425 alıyor gibiyimde.

Bence puanlar o kadar yükselmeyecek büyük ihtimalle liselerin puanları ortalama 10-12 civarı yükselir öyle 30-40 puan yükseleceğini zannetmiyorum
 
Matematik kolay diye tüm sınav kolay değildi. Kolay diyenlere aldanma. Çoğu hoca sınavın genel olarak özellikle Türkçe olarak zorladığını söyledi. Matematik geçen seneye göre biraz kısmışlar ama yine zor.

Sende oturduğun yerden baktığın için basit gelir tabii.
Eski okulumdan bu sene girenlerin neredeyse tamamının yorumu bu, eski hocalarım dahil. Türkçe ve fen eleyici demişsiniz fakat objektif değerlendirirsek geçen senelerle çok benzer hatta fenin zorluğu geçen seneyle neredeyse aynı. Matematik zaten herkesin dediği gibi LGS seviyesinin altında olmuş(ilk 10 sorudan bahsetmeye bile gerek yok). Ayrıca oturduğum yerden çözmekle sınav ortamında çözmek bana göre fark etmiyor yanlış kişiye dediniz hocam 🙃. Ve de ‘oturduğun yerden basit gelir’ yanlış bir değerlendirme olarak görüyorum. Yattığın yerden bile çözülecek, işlem bile gerektirmeyecek sorular vardır gördük zaten bu sınavda. Şahsen ben (örneğin) 2020’nin sorularını kafadan çözemiyorum bu sınav gibi.Uğraştırıcı ve zor sorular olduğunu biliyorum ki kendim çözdüğümde de 1 yanlışım çıkmıştı mattan normal olarak. Yukarıda 2021 LGS basit diyen arkadaş da 2021 LGS’yi 20 dakikada çözerek(!) kaç doğrusu çıkmış ve bu seneki sınavda kaç doğrusu var merak ettim. Bu kadar iyiyse bu senekini fullemiştir herhalde?
 
Son düzenleme:
Bence puanlar o kadar yükselmeyecek büyük ihtimalle liselerin puanları ortalama 10-12 civarı yükselir öyle 30-40 puan yükseleceğini zannetmiyorum

Hocam bakmayın

Eski okulumdan bu sene girenlerin neredeyse tamamının yorumu bu, eski hocalarım dahil. Türkçe ve fen eleyici demişsiniz fakat objektif değerlendirirsek geçen senelerle çok benzer hatta fenin zorluğu geçen seneyle neredeyse aynı. Matematik zaten herkesin dediği gibi LGS seviyesinin altında olmuş(ilk 10 sorudan bahsetmeye bile gerek yok). Ayrıca oturduğum yerden çözmekle sınav ortamında çözmek bana göre fark etmiyor yanlış kişiye dediniz hocam 🙃. Ve de ‘oturduğun yerden basit gelir' yanlış bir değerlendirme olarak görüyorum. Yattığın yerden bile çözülecek, işlem bile gerektirmeyecek sorular vardır gördük zaten bu sınavda. Şahsen ben (örneğin) 2020'nin sorularını kafadan çözemiyorum bu sınav gibi. Uğraştırıcı ve zor sorular olduğunu biliyorum ki kendim çözdüğümde de 1 yanlışım çıkmıştı matematikten normal olarak. Yukarıda 2021 LGS basit diyen arkadaş da 2021 LGS'yi 20 dakikada çözerek(!) kaç doğrusu çıkmış ve bu seneki sınavda kaç doğrusu var merak ettim. Bu kadar iyiyse bu senekini fullemiştir herhalde?

Arkadaşım 89 1 yaptım 2021 mat'dan yanlışım çıkmamıştı zor olan herkese zordur işinize gelince kötü yaptınız diye sınavı kötülüyemessiniz.
 
Hocam bakmayın



Arkadaşım 89 1 yaptım 2021 mat'dan yanlışım çıkmamıştı zor olan herkese zordur işinize gelince kötü yaptınız diye sınavı kötülüyemessiniz.
Bana demiyorsunuz umarım? Ben de 2021 LGS’de sayısalı tam yapmıştım çünkü, ki ben o sene sınava girdim sizin gibi deneme olarak değil. Bir de zor olan herkese zordur demiş ben şikayet mi ettim durumumdan? Gayet memnunum 2021’in zor olmasından ama bu 2022’nin kolay olması gerceğini değiştirmez. Benim sorunum insanların bu kolay sınavı 2020 ile bile bir tutmasından. Utanmasalar 2018’le bir tutacaklar.
Ben kötü yapmadım o kadar 78.67 netim var ve gayet iyi Sinan Kuzucu yüzdelik dilimleri 2020'e göre alın dedi.
Aynen 2020’ye göre al da sonuçlar açıklanınca hayal kırıklığına uğra.
 
Son düzenleme:
Bana demiyorsunuz umarım? Ben de 2021 LGS'de sayısalı tam yapmıştım çünkü, ki ben o sene sınava girdim deneme olarak değil. Bir de zor olan herkese zordur demiş ben şikayet mi ettim durumumdan? Gayet memnunum 2021'in zor olmasından ama bu 2022'nin kolay olması gerceğini değiştirmez. Benim sorunum insanların bu kolay sınavı 2020 ile bile bir tutmasından. Utanmasalar 2018'le bir tutacaklar.

Aynen 2020'ye göre al da sonuçlar açıklanınca hayal kırıklığına uğra.

En ıyısı beklemek her zaman.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı