2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
senin ve senin gibilerin ne düşündüğü hangi fikirde olduğu önemli değil.
Türkiye cumhuriyeti devletinde yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya, uygulamaya mecbursunuz.
Ayrıca orada patatesi sadece başkaları için değil kendin içinde soyuyorsun bunu unutma! Sen soymasan o soymasa kim soyacak, o zaman da aç kaldığın için bir bebek gibi ağlamaya devam edersin, aynı şu anki durumun gibi :)
@Silinen üye

O zaman enönden seni patates soymaya davet ediyorum :D
 
Doğu bölgesinde askerlik yaptım ve bir kere bile patates soymadım, yemekhane görevlileri var kışlalarda. Ayrıca patates soymak utanılacak bir şey değildir.
Demek ki sallıyorlar. Ben de hiç gitmedim ama patates soymak kötü bir şey değil. Bir oluşumda görev dağılımı olur sonuçta.
 
Demek ki sallıyorlar. Ben de hiç gitmedim ama patates soymak kötü bir şey değil. Bir oluşumda görev dağılımı olur sonuçta.
İleri karakollarda imkansızlıktan ve personel yetersizliğinden ötürü yemeği aşçı askerler yapabilir, bunda kötü bir şey yok. Temiz olduktan sonra ister aşçı yapmış ister asker, afiyetle yenir :)
Askere gitmeden askerlik hakkında atıp tutanların lafları ile önyargılı yaklaşıyor insanlar.
 
Daha asker kaçağı ile yoklama kaçağı arasındaki farkı bilmeyen, askerlik yaşına en az 5 senesi olan kişilere laf anlatmaya çalışıyorsunuz, uğraşmayın.

İstiklal Marşı'ndan kaçmak için uğraşan, beden dersi son derse denk geldi diye eve gitmeye çalışan kişilerden askerlik bilincini anlamalarını beklemeyin :)
 
Daha asker kaçağı ile yoklama kaçağı arasındaki farkı bilmeyen, askerlik yaşına en az 5 senesi olan kişilere laf anlatmaya çalışıyorsunuz, uğraşmayın.

İstiklâl Marşı'ndan kaçmak için uğraşan, beden dersi son derse denk geldi diye eve gitmeye çalışan kişilerden askerlik bilincini anlamalarını beklemeyin :)

Benden bahsediyorsan etiketleyebilirsin bu kadar tırsmana gerek yok 2.si yaşla aklı bir tutacak kadar nasıl nitelendirsem bilemedim kelime üretemiyorum.
 
Kimse boş yere ölmeye hakketmez.
Şu mesajını yeni gördüm ama sana göre bu askere gidip şehit olanlar boşa mı ölmüş oluyor? Askerliğin Şırnak'a, Hakkari'ye çıkarsa o zaman görürüz seni. Yaşın 15 bunları anladığını iddia ediyorsun ama bence hiçbir şey anlamıyorsun. Hayatı toz pembe inceliyorsun belli ki.
1079585.jpg

Amacım duyar kasmak falan değil öncelikle bunu belirteyim. Bak mesela bu Tarık Tarcan Eskişehirli, maden mühendisi, 27 yaşında, ailesinin tek oğlu. 5 aydan fazla Şırnak'ta askerliğini yapmış terhisine 20 gün kala PKK tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit düşüyor. Sen bu adamın ailesinin karşısında boşa ölmüş diyebilir misin? Azıcık empati yap. Bir de her şeyi çok biliyormuşsun gibi cevaplar veriyorsun. Saygın olsun yani. Kendin gitmek istemiyorsan bile gitmek isteyenin hevesine zarar verme. Ne demek kimse boşa ölmeyi istemez, soğan soyuyorsun falan filan. Batı da askerlik yapıp çatışmaya girecek halin yok. Doğuya giden ne yapacak?

Ekstra olarak sana Türkiye'nin etrafındaki devletlerin zorunlu askerliklerini anlatayım.

Yunanistan yanlış bilmiyorsam 9 aydan 12 aya çıkarttı.
Ermenistan 24 ay.
İran 21 ay.
İsrail erkekler 36 ay.
Suriye 18 ay.

Sen yıllardır terör örgütleriyle mücadele eden dünya da söz sahibi olan ülkelerin çoğu tarafından ilişkisi kötü bir devletsin. Zorunlu askerliğin kalkması gibi bir şey olamaz. Önceden 4 aya düşürülüp adam akıllı bir eğitim verilsin diyordum ama vazgeçtim. Bence bedelli kaldırılmalı ekstra olarak 12 aya çıkartılıp gerçekten üst düzey bir askeri eğitim verilmeli. Kendimde daha askerliğe gitmedim bunu da not olarak ekliyeyim.
 

Çürük Raporu Almak İçin Gereken Şartlar​

Yürüyememe sorunu,
Konuşamama sorunu,
Görme bozuklukları,
İşitme kaybı,
Uzuv (organ) eksikliği / kaybı
Daha önce geçirilen ciddi rahatsızlıklar (beyin tarafında)
Akıl sorunları ve rapor durumları,
Yaygın anksiyete bozukluğu,
Aşırı kilo veya zayıflık durumu.


T.C vatandaşıysanız ve bunlar yoksa biraz zor alırsınız çürük raporu :) Ya da eşcinsel olduğunuzu kanıtlarsanız askerden muaf tutarlar. Bunların dışında yasalar gereği gitmezseniz askeri mahkemeye çıkarsınız ve savunma verirsiniz. Benden söylemesi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı