21 yaş yazılım öğrenmek için geç mi?

İstatistik okuyuyorum bu bölüm veri bilimi veri analisti falan daha önplanda hangi yazılım alanına yönelmek mantıklı olur? @@Asdasgudas @CeyhunCeyyy

Açıkçası o konuya hakim değilim bir şey söylemem doğru olmaz ben kendimce veri tabanı ve masaüstü programlamaya odaklanmış haldeyim.

Hocam sizin mesleğiniz benim öngördüğüm üzere yazılım ile iç içe olacak. Hem yazılım alanında gelişip hem mesleğinizde becerikli ve yetkin birisi olursanız bulunmaz nimet haline gelirsiniz. Gaza getirmek için söylemiyorum cidden öyle 😀.

Amacımda o dostum Almanca+İngilizce ve istatistik bitirdiğim zaman yazılım bilmiş şekilde bitirmek belki uykusuz kalacağım 3-4 sene ama geri kalan 30-40 sene yüksek maaş alarak rahat yaşayacağım ne demişler Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler...

Açıkçası o konuya hakim değilim bir şey söylemem doğru olmaz ben kendimce veri tabanı ve masaüstü programlamaya odaklanmış haldeyim.
veri tabanı veri bilimi veri analisti için en mantıklı alan python değil mi @CeyhunCeyyy @

@Asdasgudas

Ben 12 yaşındayım, meslek olarak değil bu forumda yardımcı olabilmek için yazılım ve donanım öğrenmek istiyorum, vallahi benden daha yaşlı (o anlamda değil) kişiler de varmış...

Selam arkadaşlar, 21 yaşındayım yazılım öğrenmek istiyorum ama sıfırım yazılım konusunda hiçbir şey bilmiyorum günde 4 saatimi yazılıma ayırmayı düşünüyorum sizce 21 yaş yazılım için çok mu geç?
Kesinlikle geç değil. 1 Yılda Python öğrendim haftada 11 saat ders alarak. Basit birkaç robotik kodlama yapabiliyorum. Şuan 16 yaşındayım senin içinde geç değil 1-1.5 yılını vererek istediğin dili öğrenebilirsin. :)

1-temel bilgisayar şeyleri öğrenerek başlayacağım temel şeyler pek bilmediğim için
2-algoritma öğreneceğim
3-HTML+CSS+JavaScript bitireceğim
4-Python geçeceğim
5-bunları bitirdikten sonra nereye yönelmek istiyorsam ona karar vereceğim bu sıralama gitmeyi düşünüyorum sıralamada yanlışlıklık veya eksik var mıdır kral
Önceliğin Python olsun, öğrenmesi daha kolay ve sıkmıyor aksi taktirde hiçbir şey bilmeden direkt HTML veya JavaScript'e atlarsanız çok zorlanırsınız.

Eğer yazılıma meraklıysanız ve kısa sürede soğumak istemiyorsanız 4 saat biraz fazla olur. Yavaş yavaş başlayın ki detaylarda boğulmayın. Şahsen mühendisim ve hala öğrendiklerimin yanına ekstra bir dil eklemek için çalışıyorum. Hiçbir zaman geç değildir. @deustemporis ben de AR-GE içerisine karışmadan öncesizin gibi düşünüyordum. Şu anda çalıştığım ekipte en az 10 kişi mühendislik mezunu bile değil. Takım liderimiz lise mezunu delinin(!) teki. Adam hayatını adamış. Benim aldığım 5 haneye yakın maaşın belki 5-6 katı kazanıyor. Şimdi 5 sene üniversite okumuş ve üzerine yüksek lisans yapan benim gibilere direktifler veriyor.
Aylardır ortalıkta yoktum. Bayağı bir değişiklik olmuş forumda.
Hocam öyle de alaylı olmak da öyle kolay değil. Hatta çoğu kişi başarısız oluyor diye biliyorum. O alaylı olanlar üniversiteye gitse uçaklardı herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı