23 yaşta kilo alamamak

Merhaba bende 12 yaşım da epilepsi tedavisi gördüm yüksek bir kaldırımdan kafa üstü düştükten sonra biri iki dakika baygın kalmışım ve hastaneye götürüldüğüm de gerekli işlemler sonucunda başka hastaneye yönlendirdiler orada epilepsi olduğum çıktı tedavi öncesi veya sonrası hiç bayıldığımı bilmiyorum düşme olayı da şu o yaşlarda bir birimizi bayıltıyorduk mahallede boğazımızı sıkarak bende kendi kendimi bayıltıyorum dedim hadi yapsana dediler bunu nereden öğrendim bilmiyorum ama kendimi çok sıkarak nefesimi bayağı tuttum sonrası işte kafa üstü kaldırımdan yola düşmüşüm uzun süre baygın kalmışım iki sene epilepsi tedavisi gördüm ve ilaç kullandım onun sonucunda tedavim bitti doktora hiç bayılmadığım dediğim de farklı türleri var kimisi bayılarak kimisi uykusun da kimisi de migren olarak gösteriyor dedi o zamanlar aşırı baş ağrısı çektiğimi hatırlıyorum ve sanırım epilepsi ilacı kullanan insanlarda yan etkiler oluyor saçlarımın yapısı bozuldu önceden düz saçlarım varmış çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum dümdüz şu an bakıyorum az uzayınca dalgalanıyor falan değişik bir hallere bürünüyor sanırım epilepsi tedavisi görenler de de bu kilo alamama sorunları var diye düşünüyorum ve umarım senin durumun da bir anca düzelir hangi seviyede bilmiyorum.
Dostum doktorlar doğru söylemiş. Bak bende 8-9 yaşımdayken fark edilmiş ve o zamandan lise 2'ye kadar düzenli ilaç kullandım ama nöbetlerim engellenmedi. Lise 2 de ise kendi kendime ilaçları kullanmayı bıraktım. Bıraktığımım ilk haftası zordu çünkü bünye alışmıştı. Sonradan ise normale döndüm. Mesela ilaç içmeyince başım çok ağrırdı. Bıraktıktan sonra nöbetlerim baya azaldı yılda 1 gibi oldu. Geçenlerde gittim 1 saatlik eeg ve 24 saatlik eeg'ye girdim. Doktor sonuçlar temiz dedi ilaç kullanmadığımı da biliyordu ilaç kullanmam gerek mi dediğimde sen bilinçli bir hastasın sana kalmış dedi. Eğer ki nöbet geçirirsen direkt gel dedi hala bir şey olmadı. Bak gerçekten iyisin kendine bir amaç edin. Bundan 1 yıl önce ben sadece oyun oynayan boş boş takılırdım evde. Yazılıma başladıktan sonra hem amacım oldu hemde maddi yönden artık gelişeceğimi hissettim. Biz evde otururken bir anda gel bizim için çalış demiyorlar. Dediğim gibi kendine uygun işler bak. Kendini bir süre ona adapte et. Gerçekten etkisini göreceksin.

Bak mesela ben bu fotoğrafta 70 kiloyum. Hala zayıf gözüküyorum boydan dolayı. Sen o boyda olduğun için çok şanslısın.

Dosya Ekleri

• downloadfile-1.jpg
    downloadfile-1.jpg
    128,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Birader senin durum vahim, böyle devam edersen kendini intihara kadar sürüklersin.
Saçma gelebilir ama dışarıya çıkıp yürüyüş yap, kitapta oku.
Aynı döngüyü üst üste yaşamaktan dolayı beynin uyuşmuştur ilk onu düzelt.

Sonra sosyalleşmeye çalışırsın şu hastalığını yenmek için, iletişim kurmamak sosyal bir varlık için büyük problem.

Kilo alma problemini de en sona atarsın, sonra konuşuruz.

Yazdıklarınızın hepsini okudum ve teşekkür ederim ama kiminiz yemek ye yanında protein kaynağı al veya uzmana görün demiş arkadaşlar zaten yemek seçme veya az yemek yemek gibi bir problemim bulunmuyor evet bir sporcu kadar beslenmiyorum ama normal bir insana göre iştahım bayağı yüksek doyduğumu pek anlamam böyla yazılar bende çok okudum klasik bir oturuşta iki üç Adana gömüyorum demeyeceğim ama belki daha fazlasını yiyorumdur ama ara öğünlerin faydasını olduğunu biliyorum çünkü sporcu geçmişim var judo bölgesel lig ikinciliği vb falan ey gidim nereden nereye düşmüşüz her neyse spor yaparken zaten otomatik olarak öğünlerde artacak bunun farkındayım ama sorun şurada spora kayıt olacak veya market alışverişimi yapabileceğim bir gelirim kazancım yok bu yaştan sonra pederden marketimi gör diyemem ek olarak zaten cimri eve gıdım gıdım günü birlik gıda alır durumu yok diyebilirsiniz aslında pek öyle değil şu anki ekonomi ye göre orta derece diyebiliriz çünkü üç maaş alıyor sanırım ortalama giren para 18k falandır ve evde üç kişi yaşıyoruz annem ben babam gezen bir tip değiliz gece hayatı olan biirsi değiliz pederin yaptığı tek şey aldığı paranın geri galanı borsa da kağıt almak oluyor yani varlık içinde yokluk çekiyoruz evde her gün eve para bırak diye kavga ediliyor bırakıyom ya diyor bıraktığı para 200-300 market bile görünmüyor 300 TL'ye şimdi anlamışsınızdır umarım uzman konusuna gelecek olursak gitmediğim doktor kalmadı kan değerlerim hep temiz çıktı ve yapın böyle yapacak bir şey yok dediler diyetisyene gittim benim bildiğim programları bana parayla satmaya çalışıyor diye daha gitmedim zaman daralıyor ve ben kendimi eve kapatmış durumdayım her şeyin farkındayım kız arkadaş derdim bulunmuyor egoist birsi değilim ama bu kiloda bile bayağı yazan veya görüşmek isteyen kızlar oluyor ben dışarı çıkmak istemediğimden hep umursamaz rolü yapıyorum yoksa ben bilmiyor muyum dışarı çıkıp takılmasını tıpkı eskiden olduğu gibi şu an kız arkadaşım var aydan aya görüşüyorum hemen her şey de arkamda duruyor destek veriyor artık insanları da üzmeye başladım ben mutlu olamıyorum diye ona bunu yapmamalıyım.

Zaten her şeyle motivasyon olan bir insanım garip bir yapım var bir gün aşırı depresif olurken ertesi gün bir şeye tutunmuş ona motivasyon olup günlerimi geçire biliyorum ama bir şeyden sonuç alamadığım da büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ve her şeydan vaz geçiyorum şu an tek sorunum maddi imankım gelirimin olmaması yemin ederim öyle havalara para atacak bir insan değilim ama yaşamasını ve harcamasını bilen bir insanım elime maddi bir güç alabilirsem diyorum ama bir yandan sosyal fobim aklıma geliyor içim daralıyor değişik bir durum söz konusu ve bu durum hiç iyi değil günden güne içten içe beni yiyip bitiriyor artık bu son bulmaşı 23 yaşım da daha yaşacayak çok şeye sahibim kendimi eve kapatmış olmamalıyım.

Bilmiyorum belki maddi durumu da bahane ediyorumdur nasıl bir beslenme programı yaparım bu durum da fikir sahibi değilim her gün tavuk göğsü alamam şaka gibi bir durum önceden tavuk göğsü 6.5 TL di :) keşke o zamanlar hastane hastane gezeceğime bir adamakıllı spor salonu bulmuş olsaydım.

Aha böyle geri zekalı pozlar veren tiplerdenim, tek hoşuma giden iş belimin genetik olarak ince olması yani onun da zayıflıktan olduğunu sanmıyorum umarım öyle değildir 😑
Dostum bu arada iyisin. Bayağı iyisin ben hiç bu şekilde hayal etmedim. Harbiden diyorum yakışıklı adamsın üstüne. Hiç moralini vs bozma. Beklediğimden çok daha iyisin.

Birader senin durum vahim, böyle devam edersen kendini intihara kadar sürüklersin.

Sonra sosyalleşmeye çalışırsın şu hastalığını yenmek için, iletişim kurmamak sosyal bir varlık için büyük problem.

Katılıyorum. Dediğim gibi kendini mutlu edecek şeyler bul öncelikle.

Dostum doktorlar doğru söylemiş. Bak bende 8-9 yaşımdayken fark edilmiş ve o zamandan lise 2'ye kadar düzenli ilaç kullandım ama nöbetlerim engellenmedi. Lise 2 de ise kendi kendime ilaçları kullanmayı bıraktım. Bıraktığımım ilk haftası zordu çünkü bünye alışmıştı. Sonradan ise normale döndüm. Mesela ilaç içmeyince başım çok ağrırdı. Bıraktıktan sonra nöbetlerim bayağı azaldı yılda 1 gibi oldu. Geçenlerde gittim 1 saatlik eeg ve 24 saatlik Eeg'ye girdim. Doktor sonuçlar temiz dedi ilaç kullanmadığımı da biliyordu ilaç kullanmam gerek mi dediğimde sen bilinçli bir hastasın sana kalmış dedi. Eğer ki nöbet geçirirsen direkt gel dedi hala bir şey olmadı. Bak gerçekten iyisin kendine bir amaç edin. Bundan 1 yıl önce ben sadece oyun oynayan boş boş takılırdım evde. Yazılıma başladıktan sonra hem amacım oldu hem de maddi yönden artık gelişeceğimi hissettim. Biz evde otururken bir anda gel bizim için çalış demiyorlar. Dediğim gibi kendine uygun işler bak. Kendini bir süre ona adapte et. Gerçekten etkisini göreceksin.

Bak mesela ben bu fotoğrafta 70 kiloyum. Hala zayıf gözüküyorum boydan dolayı. Sen o boyda olduğun için çok şanslısın.

Benim bacaklar da çok ince pantolon giyince çıtı pıtı duruyor garip olan kendimi hâla büyümemiş hisstemem falan şu an da bende sürekli evde oyun oynuyorum tüm günüm öyle geçiyor zaten ya da dizi veya kitap okumak oluyor ben liseyi açıktan bitirdim o nedenle 2022 yaz ayında bitti staj gördüm biriktirdiğim staj parasıyla konsol aldım bir iki ay önce konsolu satıp eski PC'yi satıp kampanyalı olarak sistem aldım zaten başka türlü alamam yani bak sen ne güzel yazılımcı olmuşsun aslında bende PC ile haşır neşirim ama ingilizcem sıfır düzeyin de olduğu için kimse işe almaz veya alsa da olduğum yer de dona kalırım aslında cankurtaran belgesi ve kalorifer belgesine sahibim ama gel gör ki adamın olmayınca hiçbir türlü giremiyorsun en son devlet demir yollarına gittim ihale yi alan iş verenle oturdum konuştum maaşıma kadar konuşuldu haftaya biz seni arayacağız dedi “ pederin bir tanışıymış “ hazırdım mental olarak hazırlamıştım kendimi ama bir buçuk sene oldu ses çıkmadı hiç garsonluk yaptım bu devirde garsonlukla ev geçindiren kişilere vallahi Allah yardım etsin şimdi Instagram'dan birisi herbalife işi teklifi verdi o kadar çevrem yok nasıl satarım ederim bilmiyorum garip olan durumda şu ben ilk bu formu yazdım ve hemen bir gün sonrasın da tanımadığım bir insan tarafından iş teklifi aldım ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemiyorum.

Evet zaten o dereceye yaklaşmış bulunmaktayım farkındayım her şeyin ama bir yere kadar sabır.

Benim bacaklar da çok ince pantolon giyince çıtı pıtı duruyor garip olan kendimi hâla büyümemiş hisstemem falan şu an da bende sürekli evde oyun oynuyorum tüm günüm öyle geçiyor zaten ya da dizi veya kitap okumak oluyor ben liseyi açıktan bitirdim o nedenle 2022 yaz ayında bitti staj gördüm biriktirdiğim staj parasıyla konsol aldım bir iki ay önce konsolu satıp eski PC'yi satıp kampanyalı olarak sistem aldım zaten başka türlü alamam yani bak sen ne güzel yazılımcı olmuşsun aslında bende PC ile haşır neşirim ama ingilizcem sıfır düzeyin de olduğu için kimse işe almaz veya alsa da olduğum yer de dona kalırım aslında cankurtaran belgesi ve kalorifer belgesine sahibim ama gel gör ki adamın olmayınca hiçbir türlü giremiyorsun en son devlet demir yollarına gittim ihale yi alan iş verenle oturdum konuştum maaşıma kadar konuşuldu haftaya biz seni arayacağız dedi “ pederin bir tanışıymış “ hazırdım mental olarak hazırlamıştım kendimi ama bir buçuk sene oldu ses çıkmadı hiç garsonluk yaptım bu devirde garsonlukla ev geçindiren kişilere vallahi Allah yardım etsin şimdi Instagram'dan birisi herbalife işi teklifi verdi o kadar çevrem yok nasıl satarım ederim bilmiyorum garip olan durumda şu ben ilk bu formu yazdım ve hemen bir gün sonrasın da tanımadığım bir insan tarafından iş teklifi aldım ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemiyorum.
Olabilir. Sen kendini mutlu hisset vücudun gelişmeye başlar. Belki de mentalin yüzünden kilo alamıyorsun çünkü kafana şartlandırmışsın. Bak bilgisayarında var ne güzel sende bilgisayarı seviyormuşsun. İlla yazılım değil ki. Bir sürü iş şansın var. İngilice diye düşünme. Yazılımcı olmadım henüz hala iş arayan birisiyim. Bak etrafımda bir sürü insan var ingilizcesi olmayan. Türkçe kaynakta var en sonunda. Google çeviriden bile yaparak bir yere gelirsin her türlü. Ben şöyleyim ondan olmaz diyeceğine ben şöyle yaparsam o olur demeye başla.

Dostum kavga edilmesine gerek yok bünye ile alakalı veya yemek yiyeme alakalı derdimi anlatmadım kilo probleminden dolayı psikolejik sorunlarımın olduğunu ve bir çıkar yolu aramaya başladığımı yazdım yemek yeme konusuna gelince tekrardan söyleyim normal bir insan nasıl yemek yiyorsa bende öyle yiyorum hatta bir tık daha fazlasını abartmıyorum bir oturuşta kendi bünyeme göre iki hamburger hatta bir kilo çiğ köfte yediğim zamanlar da oldu ve hemen sonrası zaten yarım saat geçtiğin de yine açlık hissi yaşarım dediğim gibi konu bünye veya o bu değil insan kendini alıştırınca zaten daha fazlasını istiyor önceden bir bardak zor su içerdim şimdi yaklaşık 6 bardak hatta 7 bardak su içtiğim oluyor az içsem kendimi çok halssiz hissediyorum lütfen kavga durumuna getirmeyiniz belki benim sorunlarımı yaşayıp bunu dile getirmeye çekinen arkadaşlarda burada okuyup bir fayda görebilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı