2K monitör gereksiz mi?

2K monitör aldıktan sonra 1080p çamur gibi geliyor. İkisi arasında fark yok diyen göz doktoruna gözüksün. 2K medium da oyun oynarım ama 1080p ultrada oyun oynamam. Örneğin geçen EU4 oyununda böyle bir SS aldım arkadaşlarım haritadaki ülkeleri ayrıntılı göremezken ben cam gibi görerek oynuyorum.

Dosya Ekleri

• indir (10).jpeg
    indir (10).jpeg
    301,6 KB · Görüntüleme: 90
Yani düşünüyorum çoğu kullanıcı 2K ile 1080p arasında çok bir fark olmadığını söylüyor.
Cidden 2K için boşuna mı masraf ediyoruz.
Bir de merak ettiğim çoğu dizi, film, yayın vb 1080p. Şimdi 2K monitörde 1080p görüntü izlemek, görüntü kalitesini bozmaz mı?

Hocam benim de 2K monitörüm var ve internetim 16Mbps ADSL. Bazen tabii ki de dizi film izleyemiyorum fakat bunun bir de oyun kısmı var. İlk aldigimda gerçekten bir fark var mı diye 1080p de de oynadım ve gerçekten arada fark olduğunu gördüm. Tabii size nasıl gelir bilmem.

Hocam benim de 2K monitörüm var ve internetim 16Mbps ADSL. Bazen tabii ki de dizi film izleyemiyorum fakat bunun bir de oyun kısmı var. İlk aldigimda gerçekten bir fark var mı diye 1080p de de oynadım ve gerçekten arada fark olduğunu gördüm. Tabii size nasıl gelir bilmem.
Hocam merak ettiğim çoğu internetteki dizi film 1080p kalitesinde. 2k monitörde görüntü kalitesi diziler 1080 p olduğu için ne oluyor. Kalitesi düşüyor mu ?

Oyunlarda farkı anlayabiliyorsun bende bi ay öncesine kadar aldım ve şuan alttaki monitörü kullanıyorum memnunum.

Hocam öneri için teşekkürler ama alırsam Oled 27 inc alırım.

1080p ile 2k arasında baya fark var. 2kda 1080p video izlersen görüntü 1080p gibi olmuyor. Ancak ekran kartın rtx ise video super resolution(vsr) sayesinde 1080p görüntüyü ai kullanarak 2kya yükseltiyor. Baya işe yarıyor gibi geldi bana
Hocam merak ettiğim de buydu. 2K monitörde 1080p video izlerken, o 1080p videonun kalitesi düşer mi diye düşünüyordum.

2K ya fark edilmiyor diyenlere en az 7 numara gözlük lazım. 27 inç 1440P'ye geçince diğer 1080p monitörüme tüplü gözüyle bakmaya başladım. Çok daha detaylı ve stabil görüntü vermesinin yanı sıra; DLAA veya dlsr + DLSS yaparsanız elinizde pratik olarak 4K bir monitör oluyor.
Onu nereden yapıyoruz hocam ?

Bence geçme. Ben de aynı şekilde 1080p 144 Hz 24 inch monitörden 1440p 170 Hz 27 inch monitöre geçtim. Çok bir fark göremiyorum. Eğer 15k üstünde bir monitör almayacaksan HDR gibi özelliklere falan da takılma hiç kullanmıyorsun.
Direkt 27 ınc OLED alırım alırsam. Onlar da pahalı dediğine göre farkı hissederim .

24 inch ten geçince pek farkı hissetmemiş olabilirsin çünkü PPI farkı az. Ben 27 inç 1080P'den 2K ya geçtim ben farki bayağı hissettim MOBA oyunlarında. Ayrıca OLED'in renk kalitesi gerçekten güzel aradaki farkı hissetmese etmese bile geçebilir.
Kullandığın monitörü paylaşabilir misin ?

2K 240 Hz kullanıyorum 1080 pikselli geliyor sen düşün gerisini zaten rekabetçi oyunlarda işine yaramaz 2 k ama hikayeli oyunlarda gerçekten fark ediyor Samsung Odyssey G6 kullanıyorum öneririm.
Galiba aldığın monitör bu. Ben de bunu alabilirim aslında.

Hocam ben 24 inc'den geçeceğim. 27 ınc 2K OLED bir monitöre. Merak ettiğim 1080p bir film izlerken 2k ekran da o kalite nasıl olacak. Kötü olur mu, sonuçta o yayın 1080p ama senin monitör 2k olacak.

Son düzenleme:
Hocam merak ettiğim çoğu internetteki dizi film 1080p kalitesinde. 2K monitörde görüntü kalitesi diziler 1080p olduğu için ne oluyor. Kalitesi düşüyor mu?

Hocam öneri için teşekkürler ama alırsam OLED 27 inc alırım.

Hocam merak ettiğim de buydu. 2K monitörde 1080p video izlerken, o 1080p videonun kalitesi düşer mi diye düşünüyordum.

Onu nereden yapıyoruz hocam?

Direkt 27 ınc OLED alırım alırsam. Onlar da pahalı dediğine göre farkı hissederim.

Kullandığın monitörü paylaşabilir misin?

Galiba aldığın monitör bu. Ben de bunu alabilirim aslında.

Hocam ben 24 Inc'den geçeceğim. 27 ınc 2K OLED bir monitöre. Merak ettiğim 1080p bir film izlerken 2K ekran da o kalite nasıl olacak. Kötü olur mu, sonuçta o yayın 1080p ama senin monitör 2K olacak.

NVIDIA kontrol panelinde Super Resolution kısmında DL 2.25 gibi seçenekler bulunuyor. DL olanlar AI kullandığı için daha iyi görüntü kalitesi veriyor. Üzerine destekleyen oyunlarda DLSS açarsan performans kaybetmeden yüksek görüntü kalitesi alabilirsin. Eğer oyun destekliyorsa sadece DLAA de benzer görüntü kalitesi veriyor.

27 inç monitörde Cyberpunk oynarken 1080p ile 2K arasında önemli derece fark gördüm. Fps den feragat ederek 2k da bitirdim. 27 de 4k nin fark yaratacağını sanmam. 32 inç monitör alınca 4k oynamaya geçtim.

Şu dönemde artık el konsolunda ounamiyorsaniz 2K nin altına dusulmemesi gerekiyor

Monitörlerde miniled tarzı led ve oled arası paneller başladı mı bilmiyorum ama 27 veya üzeri monitor kullanacaksanız 2k tavsiye ederim. Hatta Quantum Dot HDR olan modeller tv kadar canlı olmasa da standart led monitörlerden bir tık daha kaliteli görüntü sunuyor. Ekran büyüdükçe pikseller yakından bakıldığında görüldüğü için 2k olması avantaj. Bence şu an oyuncu bilgisayarlarında 1440p devri. Artık playstation bile bu ara çözünürlüğe destek veriyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı