3600X vs 9600K

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunu bir kere kabul etmezsek fan boy oluruz. TR4; AMD'nin Intel'in 2066 rakip çıkardığı ve iki senede Intel gibi keriz silkeleyip kendi eliyle mimarisini çöpe attığı soket olmuştur. Yıllardır F/P mottosuyla hareket eden AMD markasına yakışmayan (özellikle soğutucusuz satılan ilk AMD işlemciler olması) bir politika izlemişlerdi. Neyse ki buna kendi elleriyle son verdiler.

Zaten dediğiniz şeyleride belirttim sağlam soğutma ve anakart gerektiğini bu işi yapmak veya yapanlar mevcut kendisine kalmış ilerisi için bir avantaj olabilir, AMD işlemcisinde de OC yapabilir ancak ondaki potansiyeli biraz düşük fazla yapılamıyor bana kalırsa zaten 3600X yerine 3600 alır ileride ona OC yapabilir.

Genel olarak söylüyorum adam konu açmış kaybolmuş işlemciyi alacak kişi dışında sanki herkes alacakmış gibi birbirleri ile tartışıyor bence boşa gibi geliyor kimse fikrinden vazgeçmiyor herkes kendi görüşü sonuna kadar savunmakta alacak kişi yazsın sonrası gelir.
Burdayım okuyorum 🤚

• Beğen
İfadeler: GCN
Şunu bir kere kabul etmezsek fan boy oluruz. TR4; AMD'nin Intel'in 2066 rakip çıkardığı ve iki senede Intel gibi keriz silkeleyip kendi eliyle mimarisini çöpe attığı soket olmuştur. Yıllardır F/P mottosuyla hareket eden AMD markasına yakışmayan (özellikle soğutucusuz satılan ilk AMD işlemciler olması) bir politika izlemişlerdi. Neyse ki buna kendi elleriyle son verdiler.
Çok farklı bir kafa yapın var. Bu da ayrı bir tartışma konusu ama yeter artık. :) #69

Bir de bakmışsın şak diye Threadripper 3990WX gelmiş 2020'de, 64 çekirdek 128 thread 😍

• Beğen
Çok farklı bir kafa yapın var. Bu da ayrı bir tartışma konusu ama yeter artık. :) #69
Sonuç olarak R5 3600 ya da 3600X ve bir sıvı soğutucu alacağım. Teşekkürler hepinize 8K'ya bir sistem yapabilecek var mıdır en az 1 TB SSD'li bir sistem yapacak varsa teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
Sonuç olarak r5 3600 ya da 3600x ve bir sıvı soğutucu alacağım...
Sıvı soğutma çok gereksiz, CM T4 gibi 200 TL civarında soğutucu al. 3600'ü fan gürültüsü ve ısı sorunu çekmeden epeyce O.C edebilirsin. Aşırı pahalı sıvı soğutmaya vereceğin parayı anakarta, ekran kartına veya başka bir şeye yatır ya da bırak cebinde kalsın.

Sonuç olarak r5 3600 ya da 3600x ve bir sıvı soğutucu alacağım... Teşekkürler hepinize 8k ya bir sistem yapabilecek varmıdır en az 1 tb ssdli bir sistem yapacak varsa teşekkür ederim.

Sıvı soğutucu yerine Dark Freezer X124 öneririm. Artan parayla anakartı bir tık üst model seçebilirsin.

AMD'nin işlemci tarafında eleştirdiğim kendi mimarisini çöpe atmasıdır. Bunu Intel her iki senede bir soket değiştirdiğinde yapıyordu. AMD'den böylesi politikalara alışık değiliz. Eğer AMD beni haksız çıkarmak istiyorsa bundan sonra TR4'ün üstüne kepenk indirmez oraya da odaklanır.

Herkesten farklı bir noktaya değinmeye farklı kafa yapısı diyorsan evet farklıyım derim.

AMD'nin işlemci tarafında eleştirdiğim kendi mimarisini çöpe atmasıdır. Bunu Intel her soket değiştirdiğinde yapıyordu AMD'den böylesi politikalara alışık değiliz. Eğer AMD beni haksız çıkarmak istiyorsa bundan sonra TR4'ün üstüne kepenk indirmez oraya da odaklanır.
Adamlar mainstream platforma 16 çekirdek işlemci çıkaracak, Threadripper falan yok eder Ryzen 3950X 😀

Oyunlar yavas yavaş çoklu cekirdek performansina geciyor. Ornek olarak f1 2019 oyununda onerilen sistem gereksinimlerinde, intel tarafinda i5 9600k, amd tarafnda r5 2600x öneriliyor. 3.nesil ile birliktede tekli cekirdek performansi farkını kapatti amd. Intel alarak coklu cekirdek performansindan mahrum kalirsiniz ve oc yapmadan stok sogutucuyla bile kullandiginizda isinizi cok rahat görür. Inteli savunanlar biraz arastirma yapsa iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı